Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zmieniam imię Zeusikowi na Herkules a to po wczorajszym wydarzeniu. Pisałam już o tym wczoraj ale coś to zeżarło. A więc wyszłam na krótkie zakupy, Lukę zamknęłam w jednym pokoju ( na całe szczęście bo byłaby wojna) a mały spał na przedpokojach. W kuchni została ugotowana mała kość cielęca ( z porcji, którą na dziś ma Zeus), którą to Luka nie była wogóle zainteresowana. Po przyjściu ja patrzę a taki słabiutki Zesik a podąża po kuchni z taboretem na grzbiecie. Po prostu wlazł do kuchni i podgryzał kość a potem wlazł pod stół i nadział się na taboret, który razem z nim chodził. Na szczęscie taboret jest bardzo lekkiej konstrukcji.A tak ogólnie to sytuacja zdrowotna nie ulega zmianie a szkoda. Dajmy Herkulesikowi czas. Ale poprosimy o trzymanie kciuków za tego bidusia!

Posted

Pierwszomajowa pobudka nastąpiła o 4,30. Zeusek dostał tak potężnego ataku kichania, że musiałam go podtrzymywać bo ledwo stał na nogach. Potem spacerek a na nim potężna koo........-wreszcie!:oops: Następnie karmienie, leki i znowu papusianko i znowu leki. Zakupiłam trilac dla Zeuska. Na szczęscie z jedzeniem nie ma problemu ale za to picie jest dla Zeuska ogromnym wysiłkiem. I to mnie bardzo martwi bo szybko się odwodni. Maluszek jest kochany ale wielka bida z niego. Oby środa była łaskawsza dla zdrowia zeusikowego!!!:mad:

Posted

Lukomanka, rozmawiałam dzisiaj z doktorem o zeusiku, prosił, żeby go pokazac w czwartek, doktor jest jak w niedziele.
my musimy jechac z trusia z hotelu tez, moznaby to jakos połączyc razem wszystko...
bida starszna z niego.
ale za to jaka ma opieke :loveu:

Posted

Nikt tu nie zagląda :placz: Coś mi się wydaje,że cioteczki już zapomniały o niewidomym dziadziusiu a nieładnie! oj nieładnie a on tak potrzebuje wsparcia! A ja mam tyle niusików o Zeusiku vel Herkulesiku ale nie mam komu opowiedzieć:mad:

Posted

dogo niestety nadal działa jak działa...
ostatnio zeusek był ze mna u doktora, osłuchowo jest juz znacznie lepszy, serduszko tez wydaje sie w lepszym stanie, widac vetmedin dobzre na niego wpływa :)
Lukomanka, czy on bedzie jadł sucha kare?

Posted

A więc Kochani ! Zeus przechodzi samego siebie! :pOczywiście, że je suchą i własciwie to nie ma takich smakołyków, których by nie zjadł. Daje takie koncerty obżarstwa, że wczoraj aż się bałam o niego! Zjadł swoją porcję suchego a potem pocichutku dorwał się i zjadł porcję Luki- czyli zjadł porcję na 40 kG!!! A wogóle je cztery razy dziennie bo chce go trochę podtuczyć. Jak jadłam drożdżówę to wyskakiwał na kolana tzn. usiłował wyskakiwać ! Mam wrażenie, że trochę widzi przy jasnym świetle. Ale to nie koniec nowości! Otóż maluch sam pokonuje schody, w górę i na dół i całkiem mu to dobrze idzie - tylko 7 schodków. Jeszcze trochę smarka ale już dużo lepiej oddycha i śpi spokojniej. Wczoraj zrobił potop na balkonie bo towarzyszył mi podczas wsadzania kwiatów, widocznie skojarzył ich zapach z łąką.Ładnie się lało, do parteru wszystkie balkony były "zroszone" :multi: Ale w domu czyścioszek, ani kropelki. Po spacerze daje sobie wycierać łapska więc dedukuję, że był tego nauczony. Spacery wydłużamy do pół h a dziś godzinę oglądaliśmy razem maraton pod blokiem. Kilka osób go wygłaskało i bardzo merdał ogonkiem. Właściwie to przedwczoraj nastąpiła taka zmiana na lepsze w jego zachowaniu a łączę to z tym, że wywąchał siki goniącej się suni sąsiadów.:oops: I po tym takiego powera dostał. Wodę już pije bez problemów, bez lizania palca. No i najważniejsze : również dziś rzucił się na wilczura i potwornie go obszczekał! Mało brakowało a połknąłby go w całości Ponieważ mu z pysia capiło więc kupiłam Dentala i z apetytem go pożarł:loveu: Teraz już smacznie śpi więc ja też idę w jego ślady - dobranoc

Posted

Bardzo bardzo dziękuję Lukomance za tak cudowną opieką!!!! wszystkie pieski zawsze u niej przechodzą cudowną metamorfozę!!! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: TRZYMAJCIE KCIUKI ZA JUTRO O 16 JESTEM U LUKOMANKI UMÓWIONA Z FAJNĄ PANIĄ ZAINTERSOWANĄ ZEUSKIEM!!! rozmawiałysmy telefonicznie dwa razy...

Posted

Agusiu, bez przesady! to tak się składa, że pieski, które do mnie trafiają są nadzwyczajne!:p Zeusik już śpi smacznie i pewnie mu się nawet nie śni, że być może jutrzejsza 13-tka przyniesie mu domek i dobrą panią! Oby, bo piesek już wyszedł na prostą ! Przestał kaszleć i smarkać i tak się jakoś cicho zrobiło jakby psów w domu nie było. Bezproblemowy i bardzo kochany jest ten nasz Zeusik! :lol:

Posted

jejku trochę mnie tą 13 zmartwiłaś... Holera jasna... mnie 13 przynosza pecha a nie popatrzyłam w kalendarz...Jak Grubcię wydawałam to zauwazyłam że facet ma dwie 13 w peselu i co...wkrótce była przepuklina do operacji i Grubcia rzuciła się na kamerzystę red. Magdy...OCH! OBY BYŁO dobrze...

Posted

A więc trzynastka zdecydowanie nie przyniosła szczęścia Zeuskowi ale to nie powód do smutku! Przecież ja go z domu nie wypraszam ani Luka też nie!:eviltong: A jak mu będzie źle to sam sobie pójdzie:Dog_run:

Posted

Dziadziuś czyli Wielki , Boski Zeus chodzi sobie statecznie po domku i pomrukuje- może z radości, że go nie chciała baba. No i dobrze bo Zeusik zasługuje na opiekunów kochających bez żadnych wymagań. I już!:mad:

Posted

Lukomanka napisał(a):
Dziadziuś czyli Wielki , Boski Zeus chodzi sobie statecznie po domku i pomrukuje- może z radości, że go nie chciała baba. No i dobrze bo Zeusik zasługuje na opiekunów kochających bez żadnych wymagań. I już!:mad:

Lukomanka Zeusik jak widać czuje się u ciebie jak we własnym kochającym domku i chyba przez te wszystkie lata swojego zycia takiego domku nie miała bo na pewno nie znalazl by sie w schronisku .
Task mi żal wszystkich tych staruszków pożuconych przez własnych ludzi jak rzeczy ,ktore się juz popsuły lub znudziły ale mam nadzieje że oni poniosa za to karę .Tak bardzo bym chciała żeby wszystkie zwierzaki ,zwłaszcza te biedne staruszki miałe taka opiekę jak Zeusik u ciebie.

Posted

Trochę zaniedbałam dogo ale wytwarzałam różne specjały, które pojechały już do Asieq i Pawła i będą im przypominać ich domki,mamusie ,tatusie i psinki najukochańsze.:placz: A z Zeuskiem właściwie bz. Tyle tylko, że w pon. czy wtorek kiedy była potworna ulewa, piesio nie chciał załatwić swoich potrzeb na trawniczku i po przyjściu do domu, na środku pokoju zaczął kręcić kółko a że ja na szczęscie byłam obok więc wyniosłam go na balkon gdzie potrzeba okazała się baaaardzo rzadka. Potem , najwyraźniej jako, że było ślisko na płytkach, poślizgnął się a właściwie rozjechały mu się łapki i wylądował we własnych ekskrementach. Jak go przenieść do łazienki? Zawinęłam w duży koc i razem z tym kocem do wanny! I tym to sposobem Zeusikowi trafiła się druga kąpiel w niedługim czasie. Potem leczyłam go węglem i smektą i oczywiście kleiki ryżowe z miksem marchewy a potem mięska. I chłopak cały i zdrów i mięciutki, czyściutki i wymiziany przez różnych sympatyków animalsów. Jest ok i oby tak dalej!:loveu: Pozdrawiamy wszystie ciocie i wujki

Posted

Ależ atrakcji Zeusik dostarcza :lol: A druga kąpiel na bank mu nie zaszkodziła, bo to co ten psiak miał na sobie to... :shake: Z Agą się zastanawiałyśmy czy on kiedykolwiek był kapany...

Posted

Zeusiątko ma super wyczyszczone uszka a miał chyba pół kilo czarnego mazidła. Nigdy wcześniej nie dał sobie ruszyć uszu a wczoraj chyba przez ten upał pozwolił na toaletę wszelaką. Z okazji dnia Matki dostał nowe szeleczki i długą (5m) smyczkę. Szeleczki czerwone więc dziadzio wygląda w nich uroczo, tak młodziej i najważniejsze, że nie przydusza się!:p A smyczka pozwala mu na odległe wypady na łąkę. Zauważyłam że mu uszka zaczynają porastać. Pozdrawiamy wszystkich przyjaciół Dogomaniaków!:lol: