dogomaniaasd Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 (edited) Witam Mam suczkę u której doszło do niechcianego krycia w 5-6 dni cieczki. Myślicie , że została skutecznie pokryta, czy nie powinienem się bać, bo to zbyt wczesne stadium. Dodam , że suka nie ma jeszcze rui właściwej, nadal intensywnie krwawi na ciemną czerwień. I tak naprawdę jeszcze nie interesuje się samcem , na tyle , że podstawia mu się pod nos. Co o tym myslicie? Proszę też żebyście mnie ,,nie linczowali". Doskonale wiem co się stało i jaki błąd popełniłem. Chciałbym poznać wasze zdanie, nie mogę usiedziec z myślą, że stało się co się stało. Mam nadzieję ze do zapłodnienia nie doszło. Edited April 7, 2013 by dogomaniaasd Quote
dogomaniaasd Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 Aaaa i nie dodalem że krycie trwało maksymalnie 5 minut bo gdy zobaczyłem sklejona już parę wybieglem z domu i "burek" wystraszył się na tyle że zaprzestał krycia i uciekł. Quote
gryf80 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 akurat nie ma tu znaczenia ile "pies był na suce"-tak uważam.idz do weta są zastrzyki poronne które powinna dostać jeśłi nie chcesz mieć byc może przychówka.lepiej wydać trochę kasy na te zastrzyki niz potem gdybac -jest w ciązy czy nie jest".im szybciej pójdziesz z psem tym lepiej. oczywiście pomyśl o sterylizacji w póżniejszym okresie Quote
dogomaniaasd Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 Ile kosztują zastrzyki/zastrzyk ? Quote
gryf80 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 bodajże jest teraz tylko jeden poronny preparat.wszystko zależy od masy ciała psa.oczywiście im mniejsza tym taniej .ważne żeby powtórzyc 2x w odstepie 24 h.myślę że koszt łaczny wyniesc moze pow.100zl.najlepiej bedzie jak zadzwonisz do najblizszej lecznicy lub tez pojawisz sie w niej osobiście i spytasz o cenę.zważ w domu sunię Quote
Recommended Posts