Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Skad ja wiedzialam...
Dramatu ciag dalszy.Pies szuka znowu domu,wykazal sie umiejetnosciami niczym legendarny Lessie,ale jego wlasciciel chce go znowu oddac do schronu.Słuchajcie,ja juz nie mam siły. Zaraz Wam wszystko opisze.
Chcecie znac dalszy los tego psa? Jamnikowaty pies,nazwany u nas Niko,ma tak naprawde na imie Lolek.
Wyadoptowany ze schronu-czulam,ze to bedzie chybiona adopcja,wiedzialam....pisalam o tym na watku.I wykrakalam.Po miesiacu zadzwonil do schronu facet-krecil potwornie,ale to jest pierwszy wlasciciel Lolka,do ktorego pies wrocił...Rozumiecie? Pies wrocil do niego po tym wszystkim,co przeszedł.A ja nie moglam powiedziec nawet co o nim sadze,tylko byłam uprzejma,bo musze z nim wspołpracowac jak najdłuzej,zeby zechcial przetrzymac psa i przez ten czas znalezc psu dom.

Jak to sie stało,ze lolek do niego wrocił?Otoz dziad,ktory kupil psa ze schronu,trzymał jamnika...w budzie.W ogrodzeniu z dziurami.Do tego,gdy pies mu zginal,nie zglosil tego do schronu,"bo on chce miec psa,ktory jego bedzie pilnowal,a nie on psa i mamy mu oddac kase za nietrafiona inwestycje".
A cierpi Lolek-ktorego psia wiernosc byla silniejsza od wszystkiego innego.
Chcecie znac ciag dalszy tej historii? Właściciel Lolka oznajmił,ze wyjezdza i mam mu znalezc dom,bo inaczej pies znowu pojdzie do schroniska.a z nim sobie pogadam,ale wpierw musze znalezc dom psu.
Prosze,pomozcie mi! Potrzebne allegro.Oczywiscie bez tych wszystkich szczegołow dotyczacych tych durnych dziadow.Powod oficjalny oddania psa-wyjazd.

jestem wykonczona.

Posted

Zupełnie jak wrocławska Sara , która uciekła w czasie transportu ze schroniska do nowego domu i wróciła do właścicielki , która ją do tego schronu oddała :shake: Sara w końcu znalazła kochający dom i wierzę ,że Lolek też znajdzie .

Posted

Wystawiłam go tradycyjnie na trójmiejskich.
Kto pomoże z Allegro???? naszych cioteczek allegrowych nie ma... ja nie potrafię.

:-( :-( :-(

Zdjęcia w pierwszym poście, tekst:

Lolek wzywa pomocy!!! Trójmiasto.

Małego mieszaniec jamnika, Lolek. Jest bardzo charakterystyczny; jasnobrązowy, biały ,duży krawat. Na jednej przedniej łapce biała skarpetka-z brązowymi dropami.
Lolek jest szalenie sympatyczny, każdemu ledwo napotkanemu człowiekowi najchętniej wpakowałby się na kolana. gdy ktoś kuca, to przecież po to, żeby jamniol mógł dać buziaczka, prawda?
Ma apetyt, chętnie wychodzi. Trochę ciska się na smyczy do innych psów, ale to przecież do oduczenia. Miły, łagodny, pogodny pies.

Dlaczego Lolek szuka domu? Jego właściciel wyjeżdża, ostatnio wiele psów staje się bezdomnymi z tego powodu, niestety.
Lolek szukał już raz domu, mamy nadzieję, że tym razem mu się uda. To sympatyczny, kochający ludzi piesek, urodziwy i niekłopotliwy.
Kto uratuje Lolka???

Kontakt: wolontariuszka Wiola, tel. 505 378 195.

Pomocy!!!!