Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewunian']To wstawiam na jamniczy wątek. Uzupełnijcie tylko tam, do kogo kontakt, bo nie wiem czy na Lili czy Pinczerkę :)
Jeśli ma mleko w sutkach jeszcze, może warto zastanowić się nad podaniem Galastopu (nie jestem pewna nazwy). Przynajmniej opuchlizna jej z cyców zejdzie...[/QUOTE]

Wetka ją zbadała, że mleko jest delikatnie wyczuwalne tylko w dwóch sutkach, powiedziała, że na razie mamy ją obserwować, bo to sama resztka.

[quote name='inka33']Się jutro pomyśli... ;)
Albo chwilę na fotki jeszcze poczekam.
No i może tekścik poproszę, bo z weną to różnie bywa... :oops:[/QUOTE]

Kochana Ineczka z super bannerkowymi zdolnościami! :loveu: Dziś będą zdjęcia to pomyślimy razem :)

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludzie - w sensie reszta 'rodziny' osoby zmarłej - postąpiła ohydnie!! Chore prawo, chory kraj, że w przypadku śmierci właściciela (co jest rzeczą normalną, prędzej czy później) to zwierzaka traktuje się jak rzecz/ przedmiot kt można ot tak sobie przestawić/ wyrzucić i nie przejmować się jego losem!!:angryy: Wg powinna być ustawa (no, jakaś szczególnie ostra regulacja prawna) o ochronie zwierząt w takiej sytuacji- że należy im się przez tą właśnie część rodziny (co to się później domaga spadku etc.) zapewnienie godnej reszty życia, opieki, zapewnienia domu i miłości.... Uhhhh

Posted

[quote name='Mattilu']Zapisuje watek i jestem. Deklaruje stale 40 zl az do wyadoptowania suni. Wyglada b jamnikowato na tym zdjeciu.[/QUOTE]

Konto poleciało :)

Piękna Majeczka!

Posted

_bubu_ dziękujemy za śliczne zdjęcia!
A mnie dziękujcie, że trzymałam ją do nich na rękach - to było nie lada wyzwanie :evil_lol:

Natomiast Majeczkę czeka kolejna wizyta u weterynarza - mocno charczy, krew też wyszła brzydka, wskazując na stan zapalny. Malutkiej też lecą gluty przy sikaniu i ma twardy brzuszek. Musimy pojechać z nią do weta w tym tygodniu - trzymajcie kciuki :( Trzeba tez koniecznie podciąć pazurki.
A pieniążki już się kurczą... :
(

Posted

Niestety badania które Maja miała robione w sobotę wykazały złe wyniki :-(
Majeczka nie jest zdrowa, trzeba robić dodatkowe badania ze względu na gluty przy sikaniu
będzie też konieczne USG...

Pomóżcie ściągnąć tutaj więcej Cioteczek... same nie damy rady....

Posted

Ale tu cicho, a pomoc potrzebna... :(

Maja ma bardzo złe wyniki wątroby oraz dużą ilość leukocytów we krwi, co świadczy o stanie zapalnym organizmu. Dodatkowo podejrzenie ropomacicza :(
Na chwilę obecną dostała antybiotyk oraz leki na wątrobę. Poza tym jest osłabiona i mamy ją obserwować.

Jeśli będzie się pogarszać - jedziemy na USG. Także trzymajcie kciuki....

Okazało się też, że nigdy w życiu nie była szczepiona na wirusówki, wyłącznie na wściekliznę, także to będzie nasz kolejny wydatek, jak tylko dojdzie do zdrowia.

I pomocy :( eh...

Posted

Trzymam mocno kciuki za Majkę! :kciuki:

Ciut porozsyłałam - ale na razie glównie po Waszych starszych wątkach... :oops:
Trochę boję się podpaść... :nerwy:

No i jeszcze parę smutnych spraw mi się dziś na łeb zwaliło... :sad:

Posted

[quote name='Mattilu']Dzis przesle moja stala deklaracje 40 zl - tylko tyle teraz moge :([/QUOTE]

Dziękujemy :loveu:

[quote name='inka33']Trzymam mocno kciuki za Majkę! :kciuki:

Ciut porozsyłałam - ale na razie glównie po Waszych starszych wątkach... :oops:
Trochę boję się podpaść... :nerwy:

No i jeszcze parę smutnych spraw mi się dziś na łeb zwaliło... :sad:[/QUOTE]

Dziękujemy :) A co to znaczy że boisz się podpaść?

Każdy ma swoje życie poza dogo, nie przejmuj się Cioteczko i tak Nam pomagasz :loveu: