pinczerka_i_Gizmo Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 [quote name='ewunian']To wstawiam na jamniczy wątek. Uzupełnijcie tylko tam, do kogo kontakt, bo nie wiem czy na Lili czy Pinczerkę :) Jeśli ma mleko w sutkach jeszcze, może warto zastanowić się nad podaniem Galastopu (nie jestem pewna nazwy). Przynajmniej opuchlizna jej z cyców zejdzie...[/QUOTE] Wetka ją zbadała, że mleko jest delikatnie wyczuwalne tylko w dwóch sutkach, powiedziała, że na razie mamy ją obserwować, bo to sama resztka. [quote name='inka33']Się jutro pomyśli... ;) Albo chwilę na fotki jeszcze poczekam. No i może tekścik poproszę, bo z weną to różnie bywa... :oops:[/QUOTE] Kochana Ineczka z super bannerkowymi zdolnościami! :loveu: Dziś będą zdjęcia to pomyślimy razem :) Quote
jo ka Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Ludzie - w sensie reszta 'rodziny' osoby zmarłej - postąpiła ohydnie!! Chore prawo, chory kraj, że w przypadku śmierci właściciela (co jest rzeczą normalną, prędzej czy później) to zwierzaka traktuje się jak rzecz/ przedmiot kt można ot tak sobie przestawić/ wyrzucić i nie przejmować się jego losem!!:angryy: Wg powinna być ustawa (no, jakaś szczególnie ostra regulacja prawna) o ochronie zwierząt w takiej sytuacji- że należy im się przez tą właśnie część rodziny (co to się później domaga spadku etc.) zapewnienie godnej reszty życia, opieki, zapewnienia domu i miłości.... Uhhhh Quote
Lili8522 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='Mattilu']Zapisuje watek i jestem. Deklaruje stale 40 zl az do wyadoptowania suni. Wyglada b jamnikowato na tym zdjeciu.[/QUOTE] Konto poleciało :) Piękna Majeczka! Quote
Mattilu Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Widziałam:-) Biedny Grubasek - trzeba ją odchudzić, bo się psina męczy. I nie mam wątpliwości, że się DT już tym zajął:) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 _bubu_ dziękujemy za śliczne zdjęcia! A mnie dziękujcie, że trzymałam ją do nich na rękach - to było nie lada wyzwanie :evil_lol: Natomiast Majeczkę czeka kolejna wizyta u weterynarza - mocno charczy, krew też wyszła brzydka, wskazując na stan zapalny. Malutkiej też lecą gluty przy sikaniu i ma twardy brzuszek. Musimy pojechać z nią do weta w tym tygodniu - trzymajcie kciuki :( Trzeba tez koniecznie podciąć pazurki. A pieniążki już się kurczą... :( Quote
Mattilu Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Trzymam kciuki. Zdrowiej Maja, nie wygłupiaj się :shake: Quote
Lili8522 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Kto dorzuci grosika dla Majeczki? Może jakiś bazarek ktoś stworzy? :modla: Quote
inka33 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Takie cuś zmajstrowałam... :oops: Wrzucony ze skróconwego adresu i podlinkowany skróconym adresem watku. Rozmiar 100x150 pikseli. Quote
Lili8522 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Niestety badania które Maja miała robione w sobotę wykazały złe wyniki :-( Majeczka nie jest zdrowa, trzeba robić dodatkowe badania ze względu na gluty przy sikaniu będzie też konieczne USG... Pomóżcie ściągnąć tutaj więcej Cioteczek... same nie damy rady.... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Ja się boję, czy z jej brzusiem wszystko w porządku po tej ciąży... :( Cioteczki, trzymajcie kciuki i prosimy o pomoc... ;( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Ineczko, piękne dzięki za bannerek! Prosimy o pomoc, musimy zawieźć malutką jak najszybciej do weterynarza bo sprawa jest poważna :( Quote
Lili8522 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Szybki cegiełkowy bazarek dla Mai... POMÓŻCIE! http://www.dogomania.pl/forum/threads/242061-Pom%C3%B3%C5%BC-Mai-WYZDROWIE%C4%86-To-tylko-2-z%C5%82-Do-12-04-2013r?p=20704128#post20704128 Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Jedziemy dziś wieczorem z Lili z Majką do weta, trzymajcie kciuki... :( I prosimy o pomoc w rozgłaszaniu wątku, strasznie tu cicho... :( Quote
Gusiaczek Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Witaj Majeczko :) Śliczna jesteś. Trzymam kciuki za zdrówko. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Ale tu cicho, a pomoc potrzebna... :( Maja ma bardzo złe wyniki wątroby oraz dużą ilość leukocytów we krwi, co świadczy o stanie zapalnym organizmu. Dodatkowo podejrzenie ropomacicza :( Na chwilę obecną dostała antybiotyk oraz leki na wątrobę. Poza tym jest osłabiona i mamy ją obserwować. Jeśli będzie się pogarszać - jedziemy na USG. Także trzymajcie kciuki.... Okazało się też, że nigdy w życiu nie była szczepiona na wirusówki, wyłącznie na wściekliznę, także to będzie nasz kolejny wydatek, jak tylko dojdzie do zdrowia. I pomocy :( eh... Quote
Mattilu Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Dzis przesle moja stala deklaracje 40 zl - tylko tyle teraz moge :( Quote
inka33 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Trzymam mocno kciuki za Majkę! :kciuki: Ciut porozsyłałam - ale na razie glównie po Waszych starszych wątkach... :oops: Trochę boję się podpaść... :nerwy: No i jeszcze parę smutnych spraw mi się dziś na łeb zwaliło... :sad: Quote
Lili8522 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='Mattilu']Dzis przesle moja stala deklaracje 40 zl - tylko tyle teraz moge :([/QUOTE] Dziękujemy :loveu: [quote name='inka33']Trzymam mocno kciuki za Majkę! :kciuki: Ciut porozsyłałam - ale na razie glównie po Waszych starszych wątkach... :oops: Trochę boję się podpaść... :nerwy: No i jeszcze parę smutnych spraw mi się dziś na łeb zwaliło... :sad:[/QUOTE] Dziękujemy :) A co to znaczy że boisz się podpaść? Każdy ma swoje życie poza dogo, nie przejmuj się Cioteczko i tak Nam pomagasz :loveu: Quote
mdk8 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 poproszę o nr. konta - ile będę mogła pomogę. A ona dawno rodziła? Może coś jej zostało po porodzie? Quote
Recommended Posts