karolciasz28 Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Figuś myślę, że na FB. Dzięki wielki, zawsze można na Ciebie liczyć! :) Byłam dzisiaj u p. Igi, Malutka jest mniejsza niż na zdjęciach, to cudowna sunia,tak bardzo prosi o odrobinę uwagi. Niestety nie udało mi się zrobić zdjęć, bo pyszczków do głaskania 8 a ręce tylko dwie ;). Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='karolciasz28']Figuś myślę, że na FB. Dzięki wielki, zawsze można na Ciebie liczyć! :) Byłam dzisiaj u p. Igi, Malutka jest mniejsza niż na zdjęciach, to cudowna sunia,tak bardzo prosi o odrobinę uwagi. Niestety nie udało mi się zrobić zdjęć, bo pyszczków do głaskania 8 a ręce tylko dwie ;).[/QUOTE] I jak Ci się podobało w tym zwierzyńcu ;) ? Dzięki Figa za pomoc :loveu: Quote
Agula99 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Cały czas trzymam za suczki!!! Oby wreszcie los się do niej uśmiechnął!!! Quote
karolciasz28 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']I jak Ci się podobało w tym zwierzyńcu ;) ? Dzięki Figa za pomoc :loveu:[/QUOTE] Cudowne miejsce, wspaniała kobieta. Z błota byłam od stóp do głów, ale za to jaka szczęśliwa! :) Umówiłam się z p. Igą na czwartek, to wezmę psy na spacery, jeżeli pogoda dopisze, aczkolwiek za 2 tygodnie testy i pełno nauki, powtórek, itp. ale czwartek luźniejszy, także myślę, że po szkole wybiorę się do tego zwierzyńca. A bociek jaki piękny! Taki dumny i dostojny.:cool3: Quote
Becia66 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Dziewczyny chyba Jamniś pisała o jakimś rudym psie/suczka w typie husky który ostatnio pojechał do Olkusza i był nawet link do zdjęcia. Nie mogę tego nigdzie znaleźć, a poszukiwana jest biszkoptowa sunia w typie husky która zaginęła chyba w tamtych okolicach. Proszę podeślijcie mi to zdjęcie. Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='Becia66']Dziewczyny chyba Jamniś pisała o jakimś rudym psie/suczka w typie husky który ostatnio pojechał do Olkusza i był nawet link do zdjęcia. Nie mogę tego nigdzie znaleźć, a poszukiwana jest biszkoptowa sunia w typie husky która zaginęła chyba w tamtych okolicach. Proszę podeślijcie mi to zdjęcie. Ten haszczak, który pojechał ostatnio do Olkusza był zupełnie inny, był biały i był psem, ale... teraz w przechowalni w Jedliczu jest kolejny haskopodobny, wyłapany pod sklepem 9 kwietnia w miejscowości Chlebna, gm. Jedlicze. Nie ma zdjęć, ani nawet nie wiadomo jaka płeć. Niech ta kobieta dzwoni i pyta: [FONT=Tahoma]Wiecej informacji o zagubionych zwierzętach można uzyskać pod numerem telefonu 13 4352151 w godzinach od 7.00 do 15.00. [/FONT][FONT=Tahoma]Dzwoniła do okolicznych gmin z pytaniem, gdzie przetrzymują wyłapane psy z terenu gminy? [/FONT][FONT=Tahoma]A w Jaśle się dowiadywała? [/FONT][FONT=Tahoma]Tam tez podobno jest jakiś punkt przetrzymywania zwierząt. [/FONT] Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='karolciasz28']Cudowne miejsce, wspaniała kobieta. Z błota byłam od stóp do głów, ale za to jaka szczęśliwa! :) Umówiłam się z p. Igą na czwartek, to wezmę psy na spacery, jeżeli pogoda dopisze, aczkolwiek za 2 tygodnie testy i pełno nauki, powtórek, itp. ale czwartek luźniejszy, także myślę, że po szkole wybiorę się do tego zwierzyńca. A bociek jaki piękny! Taki dumny i dostojny.:cool3:[/QUOTE] Karolciu, a co z Dejzi, nadal w tej szopie? A boćka Kubę mam na zdjęciach, brudny jak nie wiem co :evil_lol: Quote
karolciasz28 Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']Karolciu, a co z Dejzi, nadal w tej szopie? A boćka Kubę mam na zdjęciach, brudny jak nie wiem co :evil_lol:[/QUOTE] Tak... nie ma gdzie umieścić Dejzi. P. Iga wylatuje w poniedziałek, wątpię czy coś da się zrobić. Ale jakiem ma luksusy chłopak, taka szklarnia :) Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='karolciasz28']Tak... nie ma gdzie umieścić Dejzi. P. Iga wylatuje w poniedziałek, wątpię czy coś da się zrobić. Ale jakiem ma luksusy chłopak, taka szklarnia :)[/QUOTE] A ktoś się ta biedaczką tam zajmuje? Karmi? Wyprowadza? Wiesz coś? Kurcze, żeby tak jakiś cud się wydarzył i do końca tygodnia Malutka znalazła chociaż DT, to może p.Iga jeszcze zdążyłaby wziąć Dejzi do siebie... Quote
Agula99 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Kurcze, jaka biedna ta sunia, nie ma żadnej opcji, kogoś kto by ją wziął na tymczas, albo co....bidulka....:shake: Quote
karolciasz28 Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 [quote name='Agula99']Kurcze, jaka biedna ta sunia, nie ma żadnej opcji, kogoś kto by ją wziął na tymczas, albo co....bidulka....:shake:[/QUOTE] Agula nic kompletnie. Jesteśmy załamane z p. Igą... Quote
figa33 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 no ja kompletnie zawaliłam sprawę z tekstem dla Malutkiej i sumienie mnie gryzie , i jeszcze ta druga sunia Dejzi ...matko..:shake: ale nadrobię , na pewno nadrobię Quote
Agula99 Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 [quote name='karolciasz28']Agula nic kompletnie. Jesteśmy załamane z p. Igą...[/QUOTE] Kurcze noo, rozumiem Cię Karolciu,znam to załamanie...:shake: Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Spać mi po nocach nie daje ta Dejzi zamknięta w tej szopie...:-( Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Pewnie nadal nie ma żadnego pomysłu, bo straszna tu cisza :-( Quote
Agula99 Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Trzymam kciuki, żeby nadeszło jakieś rozwiązanie z nieba, jakaś nadzieja, jakaś możliwość!! Quote
karolciasz28 Posted April 14, 2013 Author Posted April 14, 2013 Pani Iga jutro wylatuje, Mała będzie mieć w piątek sterylizację, a Dejzi dalej tam... Quote
Agula99 Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [quote name='karolciasz28']Pani Iga jutro wylatuje, Mała będzie mieć w piątek sterylizację, a Dejzi dalej tam...[/QUOTE] Żadnej nadziei? :-( Quote
Becia66 Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [quote name='karolciasz28']Pani Iga jutro wylatuje,[/QUOTE] na długo wylatuje ? Quote
figa33 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 nie wiem czy nie za późno.. [CENTER] [IMG]http://img805.imageshack.us/img805/4466/malutkat1.jpg[/IMG] [B]DRAMAT !! SUNIA ZAMKNIĘTA W SZOPIE BEZ POMOCY , BEZ NADZIEI !![/B] [/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER]Jestem Malutka , tak o mnie mówią . Moja Pani umarła . Osierociła 10 psów . W tym mnie i moją mamusię . Mnie zabrano , ale moją mamusię zamknięto w szopie bez opieki , bez nadziei . Jestem naprawdę nieduża , bielutko-beżowa , bardzo młodziutka ,zadbana, łagodna, zgadzam się ze wszystkimi czworonogami. Jeśli mnie uda się znaleźć dom to może moja mamusia będzie mogła zająć moje miejsce . Moja mama , Dejzi płacze rozpaczliwe , tęskni , sama , samiutka . Jest prawie identyczna jak ja . Nie wiadomo co z nią będzie . Córka mojej Pani zamknęła ją w tej starej szopie,a los osieroconych psów wcale jej nie interesował . Nie można znaleźć domu dla mnie , dla mojej mamusi . Co się robi z psami dla których nie ma nadziei , którym nie dano szansy ..? A moja mama , tam w szopie , sama , dzień i noc .. Co z nami będzie ? Tak bardzo pasuje do nas znane powiedzenie [/CENTER] [CENTER] '' Ratując jednego [I]psa[/I], nie zmienimy świata...ale [I]świat zmieni[/I] się dla tego jednego [I]psa ''[/I][/CENTER] [CENTER][I]A w tym wypadku dla dwóch ...[/I] [/CENTER] Quote
pomóżpomagać Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Rozumiem, że malutka nadal jest w dt? Powiedzcie mi bo gubie sie w tych psach jaka jest jej mama? ile ma latek? czy duż i charakterek. Miałam ostatnio tel od Pana który chciał adoptować jedna sunie z fb ale nie doszło do skutku bo odnalazła się właścicielka niespodziewanie. I tak sobie pomyslałam o Dejzi... Niby miał dzownić, narazie cisza ale gdyby cos będę go do was kierowała... PS. Zapraszamy wszystkich chetnych do wspólnego spaceru z psiakami. Doskonałe do socjalizacji, wspólnych szaleństw i ogólnie miłego spędzenia czasu. Pierwszy spacer Krosno, niedziela! [url]https://www.facebook.com/WspolnySpacerPsyIMy[/url] Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 [quote name='figa33']nie wiem czy nie za późno.. [CENTER] [IMG]http://img805.imageshack.us/img805/4466/malutkat1.jpg[/IMG] [B]DRAMAT !! SUNIA ZAMKNIĘTA W SZOPIE BEZ POMOCY , BEZ NADZIEI !![/B] [/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER]Jestem Malutka , tak o mnie mówią . Moja Pani umarła . Osierociła 10 psów . W tym mnie i moją mamusię . Mnie zabrano , ale moją mamusię zamknięto w szopie bez opieki , bez nadziei . Jestem naprawdę nieduża , bielutko-beżowa , bardzo młodziutka ,zadbana, łagodna, zgadzam się ze wszystkimi czworonogami. Jeśli mnie uda się znaleźć dom to może moja mamusia będzie mogła zająć moje miejsce . Moja mama , Dejzi płacze rozpaczliwe , tęskni , sama , samiutka . Jest prawie identyczna jak ja . Nie wiadomo co z nią będzie . Córka mojej Pani zamknęła ją w tej starej szopie,a los osieroconych psów wcale jej nie interesował . Nie można znaleźć domu dla mnie , dla mojej mamusi . Co się robi z psami dla których nie ma nadziei , którym nie dano szansy ..? A moja mama , tam w szopie , sama , dzień i noc .. Co z nami będzie ? Tak bardzo pasuje do nas znane powiedzenie [/CENTER] [CENTER] '' Ratując jednego [I]psa[/I], nie zmienimy świata...ale [I]świat zmieni[/I] się dla tego jednego [I]psa ''[/I][/CENTER] [CENTER][I]A w tym wypadku dla dwóch ...[/I] [/CENTER] [/QUOTE] Wzruszające bardzo :-( Teraz musimy się zastanowić jak to dobrze wykorzystać. Niestety od początku nie miałam o Malutką żadnego telefonu. Karolcia robiła jej ogłoszenia, ja tez trochę zrobiłam i cisza grobowa :shake: Quote
karolciasz28 Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 Pani Iga poleciała na 2 może nawet 3 miesiące, wszystko zależy od tego jak potoczą się sprawy, bo poleciała w celu swojej działalności związanej z centrum japońskim w Przemyślu. Figuś piękne, bardzo Ci dziękuję! Dejzi jest bardzo podobna do Małej, prawie identyczna, tylko ma rude plamki, również jest nieduża. Ma około 6 lat. Quote
pomóżpomagać Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Wrzuciłam Malutka tutaj, ma sie jutro pojawic https://www.facebook.com/psygarnij?ref=stream https://www.facebook.com/adopcjefk.adopcjefk https://www.facebook.com/szczekamy.nadom Zaglądnijcie jutro i pomożcie udostepniać Quote
Recommended Posts