Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Figuś myślę, że na FB. Dzięki wielki, zawsze można na Ciebie liczyć! :)
Byłam dzisiaj u p. Igi, Malutka jest mniejsza niż na zdjęciach, to cudowna sunia,tak bardzo prosi o odrobinę uwagi. Niestety nie udało mi się zrobić zdjęć, bo pyszczków do głaskania 8 a ręce tylko dwie ;).

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karolciasz28']Figuś myślę, że na FB. Dzięki wielki, zawsze można na Ciebie liczyć! :)
Byłam dzisiaj u p. Igi, Malutka jest mniejsza niż na zdjęciach, to cudowna sunia,tak bardzo prosi o odrobinę uwagi. Niestety nie udało mi się zrobić zdjęć, bo pyszczków do głaskania 8 a ręce tylko dwie ;).[/QUOTE]
I jak Ci się podobało w tym zwierzyńcu ;) ?
Dzięki Figa za pomoc :loveu:

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']I jak Ci się podobało w tym zwierzyńcu ;) ?
Dzięki Figa za pomoc :loveu:[/QUOTE]
Cudowne miejsce, wspaniała kobieta. Z błota byłam od stóp do głów, ale za to jaka szczęśliwa! :)
Umówiłam się z p. Igą na czwartek, to wezmę psy na spacery, jeżeli pogoda dopisze, aczkolwiek za 2 tygodnie testy i pełno nauki, powtórek, itp. ale czwartek luźniejszy, także myślę, że po szkole wybiorę się do tego zwierzyńca.
A bociek jaki piękny! Taki dumny i dostojny.:cool3:

Posted

Dziewczyny chyba Jamniś pisała o jakimś rudym psie/suczka w typie husky który ostatnio pojechał do Olkusza i był nawet link do zdjęcia. Nie mogę tego nigdzie znaleźć, a poszukiwana jest biszkoptowa sunia w typie husky która zaginęła chyba w tamtych okolicach. Proszę podeślijcie mi to zdjęcie.

Posted

[quote name='Becia66']Dziewczyny chyba Jamniś pisała o jakimś rudym psie/suczka w typie husky który ostatnio pojechał do Olkusza i był nawet link do zdjęcia. Nie mogę tego nigdzie znaleźć, a poszukiwana jest biszkoptowa sunia w typie husky która zaginęła chyba w tamtych okolicach. Proszę podeślijcie mi to zdjęcie.
Ten haszczak, który pojechał ostatnio do Olkusza był zupełnie inny, był biały i był psem, ale... teraz w przechowalni w Jedliczu jest kolejny haskopodobny, wyłapany pod sklepem 9 kwietnia w miejscowości Chlebna, gm. Jedlicze. Nie ma zdjęć, ani nawet nie wiadomo jaka płeć.
Niech ta kobieta dzwoni i pyta:
[FONT=Tahoma]Wiecej informacji o zagubionych zwierzętach można uzyskać pod numerem telefonu 13 4352151 w godzinach od 7.00 do 15.00.
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Dzwoniła do okolicznych gmin z pytaniem, gdzie przetrzymują wyłapane psy z terenu gminy? [/FONT][FONT=Tahoma]A w Jaśle się dowiadywała? [/FONT][FONT=Tahoma]Tam tez podobno jest jakiś punkt przetrzymywania zwierząt. [/FONT]

Posted

[quote name='karolciasz28']Cudowne miejsce, wspaniała kobieta. Z błota byłam od stóp do głów, ale za to jaka szczęśliwa! :)
Umówiłam się z p. Igą na czwartek, to wezmę psy na spacery, jeżeli pogoda dopisze, aczkolwiek za 2 tygodnie testy i pełno nauki, powtórek, itp. ale czwartek luźniejszy, także myślę, że po szkole wybiorę się do tego zwierzyńca.
A bociek jaki piękny! Taki dumny i dostojny.:cool3:[/QUOTE]

Karolciu, a co z Dejzi, nadal w tej szopie?
A boćka Kubę mam na zdjęciach, brudny jak nie wiem co :evil_lol:

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']Karolciu, a co z Dejzi, nadal w tej szopie?
A boćka Kubę mam na zdjęciach, brudny jak nie wiem co :evil_lol:[/QUOTE]
Tak... nie ma gdzie umieścić Dejzi. P. Iga wylatuje w poniedziałek, wątpię czy coś da się zrobić.
Ale jakiem ma luksusy chłopak, taka szklarnia :)

Posted

[quote name='karolciasz28']Tak... nie ma gdzie umieścić Dejzi. P. Iga wylatuje w poniedziałek, wątpię czy coś da się zrobić.
Ale jakiem ma luksusy chłopak, taka szklarnia :)[/QUOTE]

A ktoś się ta biedaczką tam zajmuje? Karmi? Wyprowadza? Wiesz coś? Kurcze, żeby tak jakiś cud się wydarzył i do końca tygodnia Malutka znalazła chociaż DT, to może p.Iga jeszcze zdążyłaby wziąć Dejzi do siebie...

Posted

[quote name='Agula99']Kurcze, jaka biedna ta sunia, nie ma żadnej opcji, kogoś kto by ją wziął na tymczas, albo co....bidulka....:shake:[/QUOTE]
Agula nic kompletnie. Jesteśmy załamane z p. Igą...

Posted

no ja kompletnie zawaliłam sprawę z tekstem dla Malutkiej i sumienie mnie gryzie , i jeszcze ta druga sunia Dejzi ...matko..:shake:
ale nadrobię , na pewno nadrobię

Posted

nie wiem czy nie za późno..

[CENTER] [IMG]http://img805.imageshack.us/img805/4466/malutkat1.jpg[/IMG]

[B]DRAMAT !! SUNIA ZAMKNIĘTA W SZOPIE BEZ POMOCY , BEZ NADZIEI !![/B]
[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Jestem Malutka , tak o mnie mówią . Moja Pani umarła . Osierociła 10 psów . W tym mnie i moją mamusię .
Mnie zabrano , ale moją mamusię zamknięto w szopie bez opieki , bez nadziei .
Jestem naprawdę nieduża , bielutko-beżowa , bardzo młodziutka ,zadbana, łagodna, zgadzam się ze wszystkimi czworonogami.
Jeśli mnie uda się znaleźć dom to może moja mamusia będzie mogła zająć moje miejsce .
Moja mama , Dejzi płacze rozpaczliwe , tęskni , sama , samiutka . Jest prawie identyczna jak ja . Nie wiadomo co z nią będzie .
Córka mojej Pani zamknęła ją w tej starej szopie,a los osieroconych psów wcale jej nie interesował .
Nie można znaleźć domu dla mnie , dla mojej mamusi .
Co się robi z psami dla których nie ma nadziei , którym nie dano szansy ..?
A moja mama , tam w szopie , sama , dzień i noc .. Co z nami będzie ?

Tak bardzo pasuje do nas znane powiedzenie
[/CENTER]
[CENTER] '' Ratując jednego [I]psa[/I], nie zmienimy świata...ale [I]świat zmieni[/I] się dla tego jednego [I]psa ''[/I][/CENTER]
[CENTER][I]A w tym wypadku dla dwóch ...[/I]
[/CENTER]

Posted

Rozumiem, że malutka nadal jest w dt?
Powiedzcie mi bo gubie sie w tych psach jaka jest jej mama? ile ma latek? czy duż i charakterek.
Miałam ostatnio tel od Pana który chciał adoptować jedna sunie z fb ale nie doszło do skutku bo odnalazła się właścicielka niespodziewanie. I tak sobie pomyslałam o Dejzi... Niby miał dzownić, narazie cisza ale gdyby cos będę go do was kierowała...

PS. Zapraszamy wszystkich chetnych do wspólnego spaceru z psiakami. Doskonałe do socjalizacji, wspólnych szaleństw i ogólnie miłego spędzenia czasu.
Pierwszy spacer Krosno, niedziela!
[url]https://www.facebook.com/WspolnySpacerPsyIMy[/url]

Posted

[quote name='figa33']nie wiem czy nie za późno..

[CENTER] [IMG]http://img805.imageshack.us/img805/4466/malutkat1.jpg[/IMG]

[B]DRAMAT !! SUNIA ZAMKNIĘTA W SZOPIE BEZ POMOCY , BEZ NADZIEI !![/B]
[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Jestem Malutka , tak o mnie mówią . Moja Pani umarła . Osierociła 10 psów . W tym mnie i moją mamusię .
Mnie zabrano , ale moją mamusię zamknięto w szopie bez opieki , bez nadziei .
Jestem naprawdę nieduża , bielutko-beżowa , bardzo młodziutka ,zadbana, łagodna, zgadzam się ze wszystkimi czworonogami.
Jeśli mnie uda się znaleźć dom to może moja mamusia będzie mogła zająć moje miejsce .
Moja mama , Dejzi płacze rozpaczliwe , tęskni , sama , samiutka . Jest prawie identyczna jak ja . Nie wiadomo co z nią będzie .
Córka mojej Pani zamknęła ją w tej starej szopie,a los osieroconych psów wcale jej nie interesował .
Nie można znaleźć domu dla mnie , dla mojej mamusi .
Co się robi z psami dla których nie ma nadziei , którym nie dano szansy ..?
A moja mama , tam w szopie , sama , dzień i noc .. Co z nami będzie ?

Tak bardzo pasuje do nas znane powiedzenie
[/CENTER]
[CENTER] '' Ratując jednego [I]psa[/I], nie zmienimy świata...ale [I]świat zmieni[/I] się dla tego jednego [I]psa ''[/I][/CENTER]
[CENTER][I]A w tym wypadku dla dwóch ...[/I]
[/CENTER]
[/QUOTE]

Wzruszające bardzo :-( Teraz musimy się zastanowić jak to dobrze wykorzystać. Niestety od początku nie miałam o Malutką żadnego telefonu. Karolcia robiła jej ogłoszenia, ja tez trochę zrobiłam i cisza grobowa :shake:

Posted

Pani Iga poleciała na 2 może nawet 3 miesiące, wszystko zależy od tego jak potoczą się sprawy, bo poleciała w celu swojej działalności związanej z centrum japońskim w Przemyślu.
Figuś piękne, bardzo Ci dziękuję!
Dejzi jest bardzo podobna do Małej, prawie identyczna, tylko ma rude plamki, również jest nieduża. Ma około 6 lat.