Agata69 Posted June 13, 2015 Author Posted June 13, 2015 Wczoraj szybka akcja i przerzut Morisa ze schroniska do dt 1,5 roku kiblowania wystarczy. Na razie pojechał do domu tymczasowego, do Jarka. Moris to piękny pies, marnował się zamkniety na tyłach schroniska. Nikt go nie pokazywał, nie polecał. Prawdopodobnie był tak zasyfiały że w schronisku go... umyli, co jest wyczynem godnym odnotowania. Jest u Jarka, na miejscu Chapsa. Jarek spadł nam z nieba, bo bierze tylko duże psy na dt. Mamy już ustaloną kolejkę do Jarka. Psy które siedzą i czekaja na nie wiadomo co. Teraz będzie już tylko lepiej. Quote
Agata69 Posted June 13, 2015 Author Posted June 13, 2015 Takie u nas klimaty. niejsze dziewczyny tylko u nas. Quote
bela51 Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Moris - śłiczności :) Taki Onek z dziadkiem haszczakiem :) Quote
mar.gajko Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Ja też wolę duże psy. Katarzynka była moim pierwszym małym psem (14 kg), no i teraz Franek. Quote
Agata69 Posted June 14, 2015 Author Posted June 14, 2015 Wczoraj miała być leniwa, zwykła sobota ale dzień okazał się pracowity, goracy i owocny. Po pierwsze bezdomna sunia, która koczowała od zimy pod lasem, została przez nas dowieziona na sterylizację. Podczas zabiegu okazało się , ze była już szczenna. 6 potencjalnych bezdomniaków juz nie przyjdzie na świat. Uff, zdążyłyśmy. Sunia miała duzo szczęścia. Pani Maria, która dokarmiała małą, postanowiła zabrać ja do siebie. Najpierw była mowa o dt po zabiegu, sunia jednak skradła serce opiekunki i zostaje na zawsze. Pani bardzo się ze soba mocowała, oniecałyśmy dla suni znalezienie dobrego domu, ale ja odrazu czułam co się święci. Sunia dostała nowe życie i nowe imię: Zguba. Droga pani Mario i Zgubo - bądźcie szczęśliwe razem! Quote
Agata69 Posted June 14, 2015 Author Posted June 14, 2015 Po drugie schronisko opuścił rudy kocur. Osobiście zawiozłyśmy chłopaka do nowego domu. Dostał na imię Rufus. Trafił do dobrych, zwierzolubnych ludzi. Quote
Agata69 Posted June 14, 2015 Author Posted June 14, 2015 Po trzecie byłysmy w schronisku i wypatrzyłysmy fajnego, ale dośc zaniedbanego psiaka. Poz stanowiłysmy go wypromować jako .. labradora. Trzymajcie kciuki. Balu kibluje juz 1,5 roku. Quote
malagos Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Wszystkie trzy dobre wiadomości! W radiu podali, ze w Tbilisi ogromne ulewy i zalane zostało schronisko dla zwierząt, i zoo. Aż strach pomyśleć... Quote
mar.gajko Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Mi bardziej strach ten upał i brak wody na wsiach, i w miastach dla psów łańcuchowych i kojcowych. I słońca palącego. Nie lubię upałów i ostrych mrozów. Bo od razu "oczami wyobraźni..." Quote
Agata69 Posted June 14, 2015 Author Posted June 14, 2015 Dziś w swoim domku u Natalii śpi nasza mała Pchełka. Dom jest pełen zwierząt. Pchełce przypadła do gustu zwłaszcza Czika, taka sama jak ona wariatka. Kotka Whisky woli z dystansu przygladać sie nowej lokatorce. Natalii życzymy wytrwałości w uczeniu małej czystości, a całej psiokocioludzkiej sforze dużo szczęścia! Quote
bela51 Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 NIe moge sie nadziwic Agatko, skąd Ty wyczarowujesz te domy ? I to w takim tempie !!! Quote
Agata69 Posted June 16, 2015 Author Posted June 16, 2015 Pomożecie? bazarek dla Elzy i nie tylko. http://www.dogomania.com/forum/topic/147342-bazarek-z-super-ciuchami-dla-elzy-do-23-czerwca-start/?p=16263846 Quote
Agata69 Posted June 16, 2015 Author Posted June 16, 2015 Pchlasta ok, Zguba i Kot też. Sama radośc. W lipcu zabieram Misia - 3 lata odsiadki, wystarczy. Quote
mar.gajko Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Pomożemy - jak nam Dogo pozwoli ;) Ciebie też tak wybija co chwilę? Mnie wybija i errory mam. Quote
Agata69 Posted June 16, 2015 Author Posted June 16, 2015 Misia nikt nie podziwia? Złe kobiety.... Quote
jola&tina Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Ciebie też tak wybija co chwilę? Mnie wybija i errory mam. Misia nikt nie podziwia? Złe kobiety.... I jak tu Misia podziwiać, jak ja mam error za errorem. Quote
mar.gajko Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 I jak tu Misia podziwiać, jak ja mam error za errorem. :) :) :) Jolantko, w wolnej chwili, czy mogłabyś popatrzeć, czy ja dobrze fanty porozpisywałam, na tym bazarku. Quote
bela51 Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Misia nikt nie podziwia? Złe kobiety.... Ja podziwiam Misia :) Quote
Agata69 Posted June 17, 2015 Author Posted June 17, 2015 Ja podziwiam Misia :) Dziękujemy i prosimy o wsparcie duchowe. Quote
mar.gajko Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Dziękujemy i prosimy o wsparcie duchowe. wspieramy. Quote
Agata69 Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 W piatek spokojnie dogorywałam na kanapie, gdy o 21 zadzwoniła Kinga, że gdzies w krzakach leży pies. Głośno przeklinajac los pojechałyśmy. W krzakach rzeczywiście ładna, młoda sunia, ledwo trzymajaca sie na łapach. Jakaś obsrana. Dopiero jak wsadziłysmy do auta buchnęło smrodem starej krwi. Suni lało sie z odbytu, wymiotowała takze brunatna krwią. Ściągniety extra wet podał 2 kroplówki i wszystko co mógł. W trakcie ogledzin suni dzwoni do wetki telefon. Ktos zprzystani wyłowił z rzeki sunię, juz jadą. maleńka, starenka i łysa. Ona i jej pchły drżały jak osika. 150 lat albo i więcej . I wielkie oczy patrzace ze strachem - prosto w oczy człowieka. Sunia z krwawą sraczka pojechała do dziewczyny która ja znalazła. Topielec wyladował u mnie w łazience. Jest przecudna, taka bida do kwadratu, absolutnie w moim guscie. Taka sytuacja... Sunia z krzaków Quote
Recommended Posts