Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To było drugie podejście do adopcji Ajszy. Pierwszy raz ludzie przyjechali obejrzeć Ajsze ale adoptowali szczeniaka, któremu dali na imię ... Ajsza. To byla moja pierwsza adopcja ze schroniska.
Przed długim weekendem przyjechała druga rodzina. Obiecali sie odezwać. myślałam ze nic z tego nie będzie, ale pani sie odezwała i Ajsza dzisiaj śpi już we własnym domu.
Moze Ajsza przyniesie mi szczęście.

Posted

beta ata napisał(a):
Jakiej wielkości jest długowłosa Bella, ile mniej więcej waży?

Bella (Zuzia jak sie okazało) wyglada jak owczarek długowłosy ale jest duzo mniejsza. Nie wiem ile ona ważyć moze.

Posted

[quote name='beta ata']Czy ta suńka z nadwagą nie ma przypadkiem jakiejś choroby metabolicznej? Niedoczynności tarczycy? cukrzycy?[/QUOTE]

Nie sądze. One wszystkie maja nadwagę - brak ruchu i dużo toczącego żarcia....

Posted

A, jesli nie jest wyjątkiem, to co innego. Przyszlo mi to do głowy bo golden azalii z dogo, z mojej okolicy, wciąz miał problemy z nadwagą i w końcu okazało się, że psiak ma niedoczynność tarczycy.

Posted

[quote name='beta ata']A, jesli nie jest wyjątkiem, to co innego. Przyszlo mi to do głowy bo golden azalii z dogo, z mojej okolicy, wciąz miał problemy z nadwagą i w końcu okazało się, że psiak ma niedoczynność tarczycy.[/QUOTE]

One nie są zdiagnozowane, ale otyłe są wszystkie.
Zuzia powinna być zabrana, ale nie ma gdzie. U mnie nadal suka i 1 szczeniak. Razem pięć psów w mieszkaniu.
Miałam nadzieję, ze ktos się nad nią zlituje. N ainnych watkach , gdzie jeden pies mase ludzi, tutaj 200 psów i prawie nikogo. ech....

Posted

spotkałam panią Ajszy - jest super, bardzo się cieszę. Podobnie u Majlo/Igi. Super jest też u Majki. Wszystkie trzy domy są ze mna w kontakcie.

Szkoda , ze nie mozna pomóc większej ilości.

Posted

[quote name='tanitka']Jesteś bardzo dzielna! robisz super robotę :)[/QUOTE]

Dziękuje za miłe słowa. Dzwoniła pani suni, mała zrobiła siku na spacerze jest spokojniejsza, zapewnia mnie , ze wszystko będzie dobrze. Mam taką nadzieję. Sunia trafiła do bardzo ciepłej starszej pani, majacej duża potrzebę pokochania. Życzę im duzo szczęścia.

Guest westor
Posted

[quote name='Agata69']

Bardzo smutny piesek, przytulał sie do mnie, serce pęka. Siedzi z ŁAtką.

Uploaded with ImageShack.us

[FONT=&amp]
[/FONT]

Mogłabyś podać garść więcej info o tym piesku? Wiek itp

Posted

[quote name='westor']Mogłabyś podać garść więcej info o tym piesku? Wiek itp[/QUOTE]

Pies jest młody, chodzi na smyczy, wg mnie ładny. Zgadza sie z innymi psami. Nie wiem nic ponadto.
Potrzebne mi dt!!!!

Posted

Wczoraj przeżyłyśmy horror - wyadoptowana w niedziele sunia wysunęła sie na spacerze z szelek i uciekła. Razem z właścicielką poruszyłyśmy niebo i ziemie - schronisko, SM, gazete. Pani porozwieszała wszędzie ogłoszenia i szukała cały dzień w tym deszczu. Bardzo było mi zal tej pani, bo plakala mi do telefonu. To bardzo ciepły i wrażliwy człowiek.
Na szczęście sunia wróciła, przyszła pod blok w nocy i do domu przyprowadziła ja jakaś dziewczynka. Pani zadzwoniła do mnie z ta wiescia..... o 1-szej w nocy.

W sobote do Ds ma isc ta sunia.