Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mar.gajko napisał(a):
Wiesz, ja nie wiem jak Agata dałaby sobie radę bez nas, no wie wiem :niewiem:

No byłoby do dupy i mówię powaznie. jestescie dla mnie wielkim wsparciem.

Jutro jade z Maxem do ds w Gdańsku. zaoferowałam się ze psa dowiozę i teraz mam. Oczywiscie nie obyło sie bez komplikacji. Schron najpierw wyraził zgode na zabranie przeze mnie psa, a za pare godzin sie z tego wycofał (nie wiem czy juz o tym nie pisałam tutaj). Wczoraj byłam na rozmowie z kierownictwem. Staneło ze jednak jadę. No to jade. Prosiłam żeby mi go jutro nie nakarmili. I ciekawe jak będzie. Jak sie kolejny zwierzak porzyga w aucie to ja tez chyba dołożę. Raz mi sie nawet zdarzyło, ze pies sie posrał na tylna kanape w aucie.
koszt dojazdu to około 200 zł. Zobaczymy czy ds sie dołoży, jesli nie będę kombinowac z jakąś zbiórką.
jestem zmęczona. Zawiozę jutro Maxa i muszę odpocząć.

Posted

Tak, Max to ten Rudy, drugi raz w schronisku.

wiesci z domu Luny, teraz Lusi:
"Opowiem trochę co u Lusi, a więc ma się dobrze, dwa tygodnie temu została zaszczepiona przeciw wściekliznie a dzsiaj byłyśmy podciąć pazurki. W domu jest spokojna choć ma momenty, że zachowuje się jak szczeniak, ale taki uroczy szczeniak Bardzo polubiła Igę, natomiast co do kotki - Heksy czuje respekt. Okazało się że ma dość wyrafinowany gust a mianowicie nie lubi psich chrupek natomiast przepada za kanapką z pasztetową oraz naszym obiadem Na spacerach staje się powoli coraz bardziej otwarta, choć jest lękliwa w stosunku do innych psów natomiast co do ludzi jest bardzo ciekawa. Jak się ostatnio okazało uwielbia gonić i oszczekiwać samochody Mam tylko prozbę o jakąś poradę w związku z lękliwością Lusi w stosunku do innych psów - co zrobić aby zyskała trochę więcej pewności siebie, ponieważ inne psy, szczególnie suczki wyczuwają jej lęk i niektóre są "nieprzyjemne" bywają nawet agresywne. Mam także pytanie jak można by wyeliminowac kłapanie zębami, ponieważ Iga się tego trochę boi (ma 3 lata i jest to zrozumiałe) my wiemy że nie ma w tym agresji, najprawdopodobiej tak pokazjue swoje podekscytowanie zabawą. Poza tymi rzeczami to psi ideał jest spokojna i ciekawa nowych rzeczy poza gabinetem weterynaryjnym, ponieważ wchodzi tam na moich rękach, ale tak ma zapewne większość psów. W załaczniku przesyłam parę fotek Lusi, niestety więcej nie dało się zrobić bo jest ciągle w ruchu i wychodzą rozmazane"

Posted

Max juz w domu, relacja później, bo teraz nagła i naprawdę wazna sprawa.
Uwaga, uwaga! Czerwony alarm!
Maleńka sunia Lika moze byc na dniach uspiona, ponieważ... podobno ma padaczkę. Włąsciciel twierdzi , ze był z nia u lekarze, ale ten stwierdził , ze nie ma na to lekarstwa, więc jej nie leczy! Wg mnie jest to dom nieodpowiedzialny i suni grozi tam niebezpieczeństwo. Dzisiaj podjęłam decyzje o przejęciu suni. Niestety nie mamy gdzie jej umiescić. Błagam dobrych ludzi o pomoc! Potrzebny dom tymczasowy dla tego przestraszonego maleństwa! Lika jest naprawde malutka. Trzeba jej pomóc i to w trybie natychmiastowym.

Posted

Szukam usilnie, ale kazdy odmawia. Do siebie mocno nie chce. Lilka jakoś przeszła, bo wszystkim wmawiałam, że to moja mysza (podobne sa, a Mysza rzadko wychodzi z szafy wiec mi wierzyli). Tu nie przejdzie. Załamna jestem. Ta sunia ma bardzo smutna historie. powinnam ja zabrać juz dawno.

Posted

Max trafił bardzo fajnie, warto było przejechac pół Polski. Wszystko opisze jutro.
Jutro tez zawalcze o sunię biało czarna. Teraz ide spać bo padam na twarz.

Posted

jolantina napisał(a):
Dobranoc.
Napisz jutro co z krówką Milką.
I dlaczego Mysza siedzi w szafie?

też bym chciała się czegoś dowiedzieć, bo takie jakieś to zagmatwane....

Posted

Mysza to moja rezydentka, szefowa i kiler. Jest z nami juz ok. 10 lat. Wziełam ja ze schroniska. Mozna powiedzieć, ze jest autystyczna, zyje w swoim świecie, czasami jest lepiej i sie troche integruje. Ma agresje lekową, potrafi pogryźć nawet nas. Uwielbia jeździć samochodem, na przednim siedzeniu, w otwartym oknie, nawet w deszcz. Inaczej cała drogę szczeka. Mieszka w szafie, tam czuje się najbezpieczniej. Uwielbia z nami jeździć na działkę. Tam zaraz po zaparkowaniu Mysza chowa się... do szafy, albo za lodówką. Żeby cokolwiek jej zrobić, np. zaszczepić , trzeba ją uspić. Jest w moim awatarku. Nie wiem czy rozjasniłam trochę, ale się starałam.

Posted

I Max ze swoim państwem. PAN TOMEK , PANI KASIA , WERONIKA I JEJ STARSZY BRAT to od wczoraj rodzina Maxa. Duzo miejsca do biegania, zawsze ktos kto rzuci piłeczkę, fajne miejsce do spania, pyszne jedzonko. Az warto było taki kawał drogi jechać. Koszt podrózy 250 zł z kosztami autostrady. Państwo pokryli opłate schroniskową 50 zł i kolejne 50 zł na inne koszty. dzwoniłam dzisiaj, noc ok, bedzie dobrze.
Maxiu, szczęścia w nowym domu!

Posted

Znam takie autystyczne pieski - może problem nie jest tak nasilony jak u Myszy ale każda zmiana w otoczeniu to jest lęk i agresja albo przynajmniej złość.
Myszko kochana - mieszkaj sobie w szafie jeżeli to twój azyl i tam jest ci dobrze.

Posted

Głowa mi peka. sprawa Lili nie daje mi spokoju, ale za to daje sie we znaki.
Wystawiłam dzisiaj w gazecie Figę i Morusa. Tak bardzo chciałabym znaleźć im dom. Morusowi bardziej. bo taki zwykły czarny pies zawsze ma mniejsze szanse. A on jest fantastyczny!
Z histeria odbieram telefony, ale n arazie nikt nie dzwoni w ich sprawie. Trzymajcie kciuki za moje sierotki.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Agato, Lilii czy Perełki?
Ja nie widzę zdjęć. Ani nie linkuje do Gazety, zgłasza błąd.

N apoczatku sunia miała na imię Perełka, to ten facet dał jej na imię Lika. zaraz wstawie fotki Morusa i Figi.

Posted

• Dwa fajne psy, matwie się , że takie pzrecietne. Jeszcze nikt o nie nie spytał mimo tylu ogłoszeń.
    Dobrze ze chociaz Max znalazł dom, a tak nie chciało mi sie jechać.

Posted

mar.gajko napisał(a):
One takie ok. 30 kg?
Za kolano.
Nie są wcale paskudne.

Piękne są. Morus jest bardzo niefotogeniczny. Cudowny ma charakter. Figa jest średnia, Morus duży.