Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magdyska25 napisał(a):

ogłaszałam na mazowieckie na Warszawę.

Ogromnie ci dziekuje.
Nastepnym razem oglaszaj na kujawsko pomorskie, bo moze byc problem z dowozem.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Trzymam kciuki. Ja sama walczę teraz z chorobami psiaków i jeszcze trochę , to potrwa, ale podczytuję . Jak znajdę więcej czasu, to wezmę jakiegoś psiaka do ogłoszeń.

Trzymaj. Mam 200 psów do adopcji oczywiście wszystkim pomoc się nie da.
Za kazda wizyta w schronisku wybieramy 3-4 psy do zdjęć, więcej się nie da.
Na razie ida tylko psy z dt, niestety jest jedno, u mnie. Ale są tez telefony o te schroniskowe.
Zaraz wrzucę nowa dostawę.

Posted

Łatka, w schronisku od 3 miesiąca życia. Pozytywna, siedzi w klatce bez spacerów. Wyprowadzona bardzo sie bala smyczy ale dala rade w końcu.

Uploaded with ImageShack.us

Bardzo smutny piesek, przytulał sie do mnie, serce pęka. Siedzi z ŁAtką.

Sunia, jeszcze dzieciak. trezba znalezc dom poki czas.

Posted

magdyska25 napisał(a):
daj mi może znowu 2 psiaki do ogłoszeń na mail- teraz na kuj-pom ogłoszę (na jakie miasto?).

To Latke i ta nowa sunie, na Torun oglaszaj. Ale wysle ci dopiero wieczorem.
Zuzia ma szanse na dom.

Posted

Rodzinka u mnie ma sie dobrze. Dzieciaki wstają o 5 rano i rozrabiają: 100 kupek, wylana woda, podarte gazety. zamkniete w kontererku na czas sprzątania drą się jak małpy w klatce i budzą cały dom. No i koniecznie trzeba dać im jeśc. mama tez ma spory apetyt. Kupiłam jej szelki i wychodzimy na spacer. To bardzo mądra sunia. Nie nabrudzi w domu, trzyma dzielnie i załatwia się całościowo w pierwszej minucie spaceru. Potem juz chce z powrotem do dzieci. zabieram ja jednak do parku, troche na siłę, żeby odpoczęła. Juz jestesmy po śniadaniu, po spacerze i po sprzataniu. Maluchy pojadły, powalczyły z pluszakiem i śpią teraz na czystym posłaniu.

Posted

co było z domem dla Zuzi nie tak?

w wolniejszej chwili jakbyś mogła mi wysłać te dwie sunie do adopcji. mogę tylko tak pomóc. za dużo nie ma mnie w domu, żebym mogła sobie pozwolić na 10 zwierza a piątego psa.

Posted

Jedna sunia szczeniaczka wyadoptowana. Padam, nie mam nawet siły nic pisać.
Chciałam żeby ktos ode mnie przejął sukę chociaz na kilka dni. Nic z tego.
Dzisiaj wiozłam sunie do ds 120 km w dwie strony.

Posted

Minął miesiąc i tydzien odkąd ruszyłam z wątkiem schroniska.
Saldo na dziś to:
5 psów wyadoptowanych (Majka, bezowa, Majlo, szczeniak Ajsza, szczeniak Kulka). To jeden pies tygodniowo.
2 psy u mnie na dt (Kropka i szczeniak)
za dwa di do ds idzie Ajsza.
Kilkanascie psów są non stop ogłaszane. Psy są u mnie na dt, karmie je , fotografuje, leczę, rozwoże do domów stałych (wszystkie jak na razie poza Włocławkiem), robię wizyty przedadopcyjne.
JESTEM Z TYM ZUPELNIE SAMA. NIE DAJĘ JUZ RADY.
PSYCHICZNIE , FIZYCZNIE I FINANSOWO.

Cały wolny czas poświecam wizytom w schronisku, opiece nad dtowiczami, robieniu ogłoszen, wizytom o weta, itd, itd. Nie mam juz czasu na wpisy na dogo. Nie mam czasu i siły zrobic bazarku.
Potrzebuje pomocy, bo nie daje rady.

Posted (edited)

Dzisiaj pierwsza moja adopcja prosto ze schronu dorosłego psa. Oby wszystko poszło gładko.

W sobote jedzie do domu szczeniak Fibi, niby pies ToZu ale zostawiony w dt na pastwe losu, nikt sie nim nie interesuje. To tez moja adopcja.

Edited by Agata69