Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agata69 napisał(a):
Lila w domu, ja zmęczona, ale dość spokojna, bo kobiety ciepłe i doświadczone. Lila bardzo przezyła rozstanie, a ja jej przezywanie. Ide spać bo na drinka za późno.

Opowiedz trochę o domku Lilki.
Pewnie rozpacz była okropna.

Posted

mar.gajko napisał(a):
One ładniutke. Rasowe z wyglądu. Pewnie szybko domki znajdą
Wasz schron sterylizuje?

Starsza wg schronu 7 lat , młodsze po 4. Czyli naprawde pewnie matka 4, córki po 2. Zawsze tak zawyżają. Nawet w zeby czasem nie zajrzą tylko tak na sztukę oceniają. Zadbane są, grzeczne, kochaja ludzi. schron sterylizuje po 2 tygodniach. Szkoda ich, bo siedza na obsranym betonie, ale tego nie przeskoczymy.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Opowiedz trochę o domku Lilki.
Pewnie rozpacz była okropna.

Lila siedziała na kanapie za mna, w ogóle nie chciała pokazać nawet czubka nosa. Jak pani chciała ja na ręce to Lila kłapnęła. Nie taki aniołek z tej Lili. Lila będzie mieszkała ze starsza pania na ładnym osiedlu przy parku. Córka na razie z nia mieszka, ale docelowo będa tylko we dwie. pani miała całe zycie psy, ostatni jamnik odszedł na raka mózgu dwa lata temu. pani bardzo tęskniła za psem i mimo podeszłego wieku zdecydowała się na następnego. Umowę jednak podpisałam z córka. Ona przejmie opieke nad Lila jakby co. starsza pani jest jednak bardzo żywotna . Obie zreszta miłe, ciepłe i doswiadczone. Jestem cały czas w kontakcie. Lila nie stara się uciekać na spacerach (czego sie najbardziej bałam), przychodzi na głaski zawołana, lize po rękach. Po sikanku zaraz ciagnie do domu. ta sunia ma w głowie jedno: zeby nie zostać na ulicy, dom to jej cel. Ona pokocha kazdego , jestem o to spokojna. znajac te kruszynę, wierzę , że i ja pokochaja nowe panie.

Posted

Do domu idzie Max nazwany przeze mnie Berkiem. Rodzina z Gdańska, dom z ogródkiem, ludzie świadomi, nawet na wakacje postanowili nie wyjechać, żeby Max zdazył sie oswoić i przyzwyczaic. Zaoferowałam się psa dowieźć. tymczasem dzisiaj schron po pierwotnej zgodzie przygotowania na czwartek psa, potem sie wycofał i zarządał osobistego przyjazdu pana z Gdańska. jutro ide rozmawiać, podpisać ponoc jakies regulaminy. Współpraca normalnie wspaniała, wszystko oczywiscie dla dobra zwierząt. los Maxa się waży.

Posted

[quote name='Agata69']Do domu idzie Max nazwany przeze mnie Berkiem. Rodzina z Gdańska, dom z ogródkiem, ludzie świadomi, nawet na wakacje postanowili nie wyjechać, żeby Max zdazył sie oswoić i przyzwyczaic. Zaoferowałam się psa dowieźć. tymczasem dzisiaj schron po pierwotnej zgodzie przygotowania na czwartek psa, potem sie wycofał i zarządał osobistego przyjazdu pana z Gdańska. jutro ide rozmawiać, podpisać ponoc jakies regulaminy. Współpraca normalnie wspaniała, wszystko oczywiscie dla dobra zwierząt. los Maxa się waży.

Udało się z Berkiem?

Uploaded with ImageShack.us
A to znalazło dom, bo fajowe jest?

Posted

mar.gajko napisał(a):
Co zapytam to nie macie już :shake:
A zostały jakieś psy w tym schronisku :p
Chociaż ze dwa?
Przy takim tempie adopcji, jaki ma Agata - a teraz jeszcze z Twoją pomocą - to schronisko we Włocławku wkrótce przestanie istnieć ze względu na brak bezdomnych psów.
Śliczna wizja takiej przyszłości.

Posted

jolantina napisał(a):
Przy takim tempie adopcji, jaki ma Agata - a teraz jeszcze z Twoją pomocą - to schronisko we Włocławku wkrótce przestanie istnieć ze względu na brak bezdomnych psów.
Śliczna wizja takiej przyszłości.

Tak, tak. Moja pomoc bezcenna :diabloti: w podrzucaniu wątku :roll:
No ale taka była umowa, Agata pracuje, ja podrzucam :p

Posted

mar.gajko napisał(a):
Tak, tak. Moja pomoc bezcenna :diabloti: w podrzucaniu wątku :roll:
No ale taka była umowa, Agata pracuje, ja podrzucam :p
Będę Ci pomagać - w podrzucaniu!!!!