Agata69 Posted July 21, 2013 Author Posted July 21, 2013 (edited) W piatek wyadoptowałam czarka, teraz Maxa. Pojechal za Chełmżę. Ma tam kolezanke suczkę, owczareczke. pracowałam nad panem prawie miesiąc, ale sie opłaciło. Jutro do domu pod Toruń wioze Megan. Pan był dzisiaj w schronisku, ale nie mógł adoptować, bo w niedzielę nie czipują. tak sie ucieszyłam że wybrał starą Megan, że zobowiazałam się sunię przywieźć. Głupia jestem, wiem. Ale i tak się cieszę. Kinga ze mna pojedzie. Megan będzie miała za towarzysza kundelka przybłędę, takiego skunksika. I kota emeryta. Edited July 21, 2013 by Agata69 Quote
Agata69 Posted July 21, 2013 Author Posted July 21, 2013 Ta sunia nie daje rady w schronisku, leje się z niej od kilku dni. Potrzebne dt i normalna opieka. Sunia ma ogłoszenia, sa zainteresowani, ale suczka ma łatkę, ze nie znosi innych psów i jest problem. trezba ją wyciągnąć ale nie ma gdzie. Pomózcie... Sunia to skóra i kości. Quote
magdyska25 Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 no i kolejne adopcje :) z bdt- może być duuuży problem, nawet domowy dt też skoro innych psów nie lubi a na spacerze rzuca się na nich? czy jak? Sika pod siebie? może to być posterylkowe nietrzymanie moczu... Quote
Agata69 Posted July 21, 2013 Author Posted July 21, 2013 [quote name='magdyska25']no i kolejne adopcje :) z bdt- może być duuuży problem, nawet domowy dt też skoro innych psów nie lubi a na spacerze rzuca się na nich? czy jak? Sika pod siebie? może to być posterylkowe nietrzymanie moczu...[/QUOTE] To nie sikanie, biegunka okropna od żarcia schronowego... Quote
magdyska25 Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 no tak....można znaleźć kojcowy dt ale kasa...skąd tu brać...? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Agata- super wieści adopcyjne!!!!!!!!!:) Quote
Agata69 Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 (edited) Padam na twarz, kilka godzin w aucie. Ale Megan trafiła do psiego raju. Edited July 22, 2013 by Agata69 Quote
magdyska25 Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Odsypiaj. Bardzo się cieszę z adopcji Megan! Co do Kamy- jeżeli ma biegunkę (prawdopodobnie spowodowane karmą?- była odrobaczana?) i agresją do psów- właśnie w jakim to jest stopniu? Może jednak znalazłby się odpowiedni dla niej dom stały? Jeżeli nawet ma łatkę agresywnego psa do innych. Quote
Agata69 Posted July 23, 2013 Author Posted July 23, 2013 Szukam czegos dla Kamy usilnie. Sie zaowczarkowalam ostatnio po uszy. Quote
Agata69 Posted July 23, 2013 Author Posted July 23, 2013 Na dwa i pol miesiaca istnienia watku mamy 15 adopcji. Minus Ajsza (wraca). Quote
Agata69 Posted July 26, 2013 Author Posted July 26, 2013 Cudowne wiesci od Megan - pan i sunia zakochani chodza po lesie bez smyczy. Megan non stop u stóp pana. Pan Zbyszek jest bardzo zadowolony, wyglada na to , ze Megan tez. Obiecali zdjęcia.Masza wyadoptowana przez schron. Mialam dla niej super dom. mam nadzieje ze ten przypadkowy tez będzie dobry.Kiwi tricolorka wyadoptowana przez schron.Dom znalazla w reszcie Zuzia. Jedziemy do ds w poniedziałek.Czarny bedzie ogladany przez panią we wtorek.Dt ma jeszcze dwa szczeniaki do adopcji, jesli tylko zostaną wyadoptowane dt weźmie sunie, która jest w schronie juz 3 lata.Jednakze potrzebujemy wsparcia na karmę , bo poprzedni worek juz dawno stopniał. Worek najtanszej puriny kosztuje 95 zl. Duzo wydaje na transport piesków, moze moglibysmy sie na te karme złozyć.Wiem, ze wszedzie sie zbiera, ale ja chyba nie naduzywam niczyjej wielkodusznosci. Quote
magdyska25 Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 kurcze ja gdzieś Wam obiecałam 10 zł. na transport czy coś...usunęłam cały pv i konto- nie pamiętam kogo było. Może te skromną kaskę przelać i dorzucę się tym sposobem do karmy? 9 osób zrzuci się jeszcze i worek będzie. Mogę nr konta? teraz obiecuję nie skasować. W tym momencie- nie mam skąd wziąć więcej. Quote
tanitka Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Wspaniałe wieści:))))) 50 zł ja dorzucam na karmę Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Ja cały czas czekam na numer konta;) Quote
tanitka Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 dziewczyny, wysłałam Wam na prv dane do przelewu dla Agata69 :) Quote
Agata69 Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 Dziewczyny bardzo wam dziekuje. Szkoda ze tak nas tu mało, ale za to w najlepszym gatunku :-). Przepraszam ze słabo pisze na watku, ale jestem cały czas poza domem i nie mam tam internetu. nadrabiam wszystko jak wpadam do miasta na dzien dwa. dzisiaj przyjechałam bo odwoże Zuzie. Sa i złe wiesci. Do schroniska wróciła Ajsza... Pani Maxa jest chora, nie wstaje z łóżka. Na razie psem opiekuje się córka, właśnie z nia rozmawiałam. Byc moze będziemy musieli szukać mu znowu domu. Trzymajcie mocno kciuki za Zuzie. I za mnie w aucie w tym piekielnym upale. Quote
magdyska25 Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Oj.... kciuki po kolei za wszystko trzymam! Quote
Agata69 Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 Zuzia w ds. Wczoraj wyadoptowalam tez Grasie. Jest w rodzinie, wiec bede miala kontakt. Bardzo sie ciesze bo to cudowna sunieczka, choc przez nikogo nie chciana. Quote
Agata69 Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 dobre wieci od Maxa owczarka. Troche martwie sie o Zuzie. Trzymam kciuki za ciebie malutka. Quote
Recommended Posts