Agata69 Posted March 18, 2016 Author Posted March 18, 2016 Mamy takiego psiaka, oczko białe, niewidzące... Billy to przekochany psiak. Nie chciał pozować tylko interesowała go wolontariuszka i bliski kontakt z człowiekiem. Cudowny, kochajacy, przemiły. Natalia to moja uczennica. wspaniała dziewczyna, serce na dłoni. Quote
mar.gajko Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Jakosik dziwnie zdjęcia wklejasz. Chyba prosto z fb. I ucina i wydłuża. Quote
Agata69 Posted March 19, 2016 Author Posted March 19, 2016 No z fb bo inaczej nie mogę. Wczoraj wizyty poadopcyjne. Na wsi polskiej. No powiem wprost; dupy nie urywa, ale w domach gdzie byłam nie ma tez tragedii. Na szczęście nigdzie nie zastałam psa na łańcuchu, ani zamkniętego w kojcu. Natomiast dalekie to jest od moich marzeń. Piękne gospodarstwo, oczko wodne, wypasiona chata a w kojcu syf, stara buda, jakaś szmata wywleczona lezy na betonie. Pani mówi , ze pies tam nie przebywa (wcale mu się nie dziwię) i ze chłopaki posprzątaja (no mam nadzieję). Pociechą jest że pies chodzi wolno po całym gospodarstwie, ma więź z gospodarzem. Niestety chudy. Gospodyni chwali psa mimo , ze nie szczeka. Woda jest, ale miska brudna. Nie ma powodu do odebrania, ale szampana tez nie otwieram. Edukacja, edukacja, edukacja. Jest lepiej niż dawniej, 3+. Na zdjęciu Bakuś, małe miasteczko. państwo jeszcze się remontują, pies ma prowizorkę budy i kotłownie do dyspozycji. Ale jest zadowolony, gruby, widać więź z panem i dziewczynką. państwo zapraszają za miesiąc. Moze być. Quote
Agata69 Posted March 19, 2016 Author Posted March 19, 2016 I dobra wiadomość: Goranek z łańcucha ma dom. 3 miesiące na łańcuchu na wsi z breja w brudnym garze. Uwolniony dzięki mojej i Kingi wizycie poadopcyjnej. nasiedział się w dt 5 miesięcy. Już u siebie. Quote
mar.gajko Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 No, Goranek trafił luksusowo. A reszta, dobrze, że nie łańcuch, i tak to zadziwiające, że żaden tak nie wylądował. Quote
Agata69 Posted March 20, 2016 Author Posted March 20, 2016 Mamy kilka staruszków. Musimy intensywnie poszukać im domów, póki będzie za późno. Wklejam ogłoszenie Odiego. Może ktoś coś? Dzisiaj Odi. Co mam pisać? Spójrz w jego mętne juz oczka a wyczytasz wszystko: długie psie życie, nie zawsze dobre, prośbę o spacer, dobre słowo, ożycie. O dom w końcu. Bo jak ten maleńki staruszek ma żyć w schroniskowym boksie? Jemu nalezy się domek, ciepły kocyk, dobre słowo. Jest malutki i leciutki. Uroczo niezdarny ale jeszcze żwawy. Patrzy tymi słobo juz pewnie widzacymi oczkami w taki sposób, ze pęka serce. Odiś ładnie chodzi na smyczy, jest zgodny z innymi pieskami, bardzo grzeczny, spokojny. Tak mało mu potzreba... Spójrz w te oczka i powiedz, ze nie warto... Quote
Agata69 Posted March 20, 2016 Author Posted March 20, 2016 Dzisiaj drugi dzień dni otwartych. 7 godzin w schronisku przy obsłudze gości - sama przyjemność, choć czuję się jak po dniówce w Realu na kasie. 3 psy wyadoptowane, w tym jedna staruszeczka do łóżka ;-). To jest Daisy, lat 12, wydawało się ze bez szans a jednak... Quote
Agata69 Posted March 20, 2016 Author Posted March 20, 2016 Dzis mnie wzięło na staruszki. Mamy taka bidę, tuz po operacji usuniecia trzustki z powodu nowotworu. Wieeele lat bez sensu w schronie. Zobaczcie jak pięknie patrzy. Komu Rudy? Quote
Agata69 Posted March 20, 2016 Author Posted March 20, 2016 11 minut temu, mar.gajko napisał: No, śliczne staruszeczki są. Którego zapakować? Syn będzie wracał po świętach do Krakowa, podrzuci... Quote
mar.gajko Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 4 minuty temu, Agata69 napisał: Którego zapakować? Syn będzie wracał po świętach do Krakowa, podrzuci... Wizyty przedadopcyjnej nie było, nie da się ;) Quote
Agata69 Posted March 20, 2016 Author Posted March 20, 2016 2 minuty temu, mar.gajko napisał: Wizyty przedadopcyjnej nie było, nie da się ;) Jeszcze nie przyjechał, zrobi w drodze na dworzec. ;-) Quote
mar.gajko Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 46 minut temu, Agata69 napisał: Jeszcze nie przyjechał, zrobi w drodze na dworzec. ;-) Niech nie przychodzi, Franio użre go w stopę, jak ostatnio mojego brata :) po co Mu to? Quote
Agata69 Posted March 20, 2016 Author Posted March 20, 2016 2 minuty temu, mar.gajko napisał: Niech nie przychodzi, Franio go użre go w stopę, jak ostatnio mojego brata :) po co Mu to? Mar.gajko, znasz to powiedzenie? - Jaki pan , taki kram. Cięty za panią. Quote
mar.gajko Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 2 minuty temu, Agata69 napisał: Mar.gajko, znasz to powiedzenie? - Jkai pan , taki kram. Cięty za panią. Etam, moje poprzednie dziewczynki Anioły były obie. Jak ja :) a to coś Franciszek się wyrodził, normalnie jakoś. Bo brata mojego to ja bardzo lubię, nie tylko kocham rodzinnie, ale bardzo lubię jako człowieka i bym go nie gryzła. Quote
Agata69 Posted March 22, 2016 Author Posted March 22, 2016 Dzisiaj niedobra wiadomość. Maszka po wycięciu guza śledziony - niestety guz był złośliwy. Rokowania są bardzo ostrożne. Ewa mówi, ze widziała takich raków sporo - moze posiać po organiżmie w ciągu miesiąca, albo i nie. Niektóre psy po wycięciu sledziony i zdiagnozowaniu złośliwca żyły jeszcze kilka lat. Na szczęscie cokolwiek by sie działo Masza ma już dom, tam odejdzie zaopiekowana i kochana prędzej lub później. Oby później. Ania z Arturem przyjeżdżają po nią w poniedziałek. Będzie jeszcze czas na badania kontrolne przed wyjazdem, bo Ania zostaje w Polsce do 7 maja (chory jest Ani tata). Eh, do dupy to zycie... Quote
mar.gajko Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Godzinę temu, Agata69 napisał: Dzisiaj niedobra wiadomość. Maszka po wycięciu guza śledziony - niestety guz był złośliwy. Rokowania są bardzo ostrożne. Ewa mówi, ze widziała takich raków sporo - moze posiać po organiżmie w ciągu miesiąca, albo i nie. Niektóre psy po wycięciu sledziony i zdiagnozowaniu złośliwca żyły jeszcze kilka lat. Na szczęscie cokolwiek by sie działo Masza ma już dom, tam odejdzie zaopiekowana i kochana prędzej lub później. Oby później. Ania z Arturem przyjeżdżają po nią w poniedziałek. Będzie jeszcze czas na badania kontrolne przed wyjazdem, bo Ania zostaje w Polsce do 7 maja (chory jest Ani tata). Eh, do dupy to zycie... Agato, na nowotwór nic nie poradzimy. Niestety. Trzeba się skupić na tym, że będzie miała ludzi, dom, miłość i zadbanie. To teraz najważniejsze. Quote
Agata69 Posted March 22, 2016 Author Posted March 22, 2016 1 godzinę temu, mar.gajko napisał: Agato, na nowotwór nic nie poradzimy. Niestety. Trzeba się skupić na tym, że będzie miała ludzi, dom, miłość i zadbanie. To teraz najważniejsze. Wiem,wiem. Dlatego tak nie boli. Wiem, ze odejdzie jak Peppa - w miłosci, na łóżku. Oni juz ja kochają. Quote
Agata69 Posted March 24, 2016 Author Posted March 24, 2016 No i przyjechali. W poniedziałek Masza opuści schronisko na zawsze. Quote
mar.gajko Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Pewnie nawet nie przypuszcza, co ją czeka :) nowe życie. Quote
Agata69 Posted March 25, 2016 Author Posted March 25, 2016 A propos wizyt poadopcyjnych. Nie trzeba jechać na wieś, żeby znaleźć takie kwiatki. ładna posesja, dom, zadbany ogródek. Oto cały świat psa wg jednej z właścicielek. Malutka sunia przywiązywana na cały dzień do stelaża basenu - brudna mokra szmata i puste miski. Sunia stała tak w deszczu, śniegu, zimnie. Nie miała nawet gdzie się skryć. Na noc przywiązywano ją ... pod schodami. Właścicielka nie widziała nic złego w traktowaniu psa, zaproponowałam więc że ją przywiąże do tego stelażu na cały dzień to sobie zweryfikuje poglądy. Suczka jest juz bezpieczna w domy tymczasowym. Okazała sie bardzo grzeczna, utrzymuje czystość, jest bezkonfliktowa. za chwile będziemy szukać domu. Quote
mar.gajko Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Wiesz, jak takie coś słyszę, to normalnie byłabym za eutanazją. Takich imbecyli, żeby się nie rozmnażali i nie szkodzili za życia, usypiałabym humanitarnie. Quote
mar.gajko Posted March 26, 2016 Posted March 26, 2016 44 minut temu, Agata69 napisał: Wszystkiego dobrego dziewczynki. Nawzajem Agato, spokojnych świąt. Quote
Recommended Posts