Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj w domu pełnym miłości odeszła Peppa.

Tylko 3,5 miesiąca była u Ani i Artura. Odeszła na rozległy nowotwór watroby. Na fotce widać ogromne wodobrzusze.

Żal, wielki żal. Peppa miała ciężkie życie, była wyeksplatowana szczeniakami, na koniec przywiązana w kagańcu w lesie. Ponad 3 lata w schronisku. Ania bardzo rozpacza.

Eh, do dupy to życie.

Zdjęcie użytkownika Piesbook - adopcje zwierząt.

Posted

27 marca Ania i jej rodzina zabiera ze schroniska Maszę. Masza ma ok. 13 lat, od 5-6 lat w schronie. Będziemy ja diagnozować i przygowywać do wyjazdu. Dom Ani jest pusty po śmierci Peppy, rodzina chce pomóc kolejnej, "najbiedniejszej" suni.

Zobaczcie jaka podobna do Peppy.

I co tu pisać? Brak słów.

Zdjęcie użytkownika Agata Rakoca-Grzybowska.

• 2 weeks later...
Posted

Dużo, dużo się dzieje. Rewolucji w schronisku ciąg dalszy. Zrobilismy dzień otwarty, nawet dwa. Mnóstwo ludzi. Budujemy relacje. popołudniami wizyty poadopcyjne. W miescie nie jest źle, zobaczymy jeszcze wiochy. dzisiaj jada dziewczyny na wioski.

U mnie na dt jest Pola, zabrałysmy ja z adopcji, bo nie rokowała (adopcja a nie Pola).

Masza, która ma jechac do Danii ma jakieś podejrzane wyniki, będziemy jeszcze diagnozować. boję się, ze moze być nowotwór.

Duzo, duzo pracy.

I jeszcze wczoraj byłam z wizytą służbową w wiejskiej szkole i takie zaskoczenie.

Szkoła z oddziałami integracyjnymi w Smólniku. W gabinecie pani dyrektor Marzenny Kwiatkowskiej mieszka Feliks.
Feliks to znajda, przybłąkał się do szkoły w ciężkim stanie. Tu został zaopiekowany, wyleczony. Teraz jest maskotką i ozdobą szkoły. Wiejskie dzieci, które nie znają takiego podejścia do zwierząt, uczą się go karmić, dotykać w odpowiedni sposób. Obserwują dorosłych i ich pro zwierzęcy tok myślenia.
Piękna, godna naśladowania praktyka. To tak na Dzień Kota.

Posted

Efekt  Drzwi otwartych; 3 przemyslane adopcje w tydzień po.

Margajko czy zrobisz mi ew. wizyte PA w Krakowie? Wczoraj miałam telefon logiczny o Polę. Pola jest u mnie 3 miesiąc. Serce mi pęka, oddam tylko w najlepsze ręce.

Posted
O 1.02.2016o18:34, Agata69 napisał:

27 marca Ania i jej rodzina zabiera ze schroniska Maszę. Masza ma ok. 13 lat, od 5-6 lat w schronie. Będziemy ja diagnozować i przygowywać do wyjazdu. Dom Ani jest pusty po śmierci Peppy, rodzina chce pomóc kolejnej, "najbiedniejszej" suni.

Zobaczcie jaka podobna do Peppy.

I co tu pisać? Brak słów.

Zdjęcie użytkownika Agata Rakoca-Grzybowska.

Masza po operacji trzustki.  Rokowania ostrożne.

Czeka na nią dom u Ani. zazna tam miłość i wszystkiego co najlepsze. Oby dożyła.

Posted
9 godzin temu, Agata69 napisał:

Efekt  Drzwi otwartych; 3 przemyslane adopcje w tydzień po.

Margajko czy zrobisz mi ew. wizyte PA w Krakowie? Wczoraj miałam telefon logiczny o Polę. Pola jest u mnie 3 miesiąc. Serce mi pęka, oddam tylko w najlepsze ręce.

Zrobię, jak gdzieś w mojej okolicy no nawet w tygodniu, jak dalej to w weekend.

Posted
16 godzin temu, mar.gajko napisał:

Zrobię, jak gdzieś w mojej okolicy no nawet w tygodniu, jak dalej to w weekend.

Juz nie potrzebne , pani zrezygnowała. Nic na siłę.

Wczoraj nastepne adopcja pieska bez oczka. Takze poimprezowa. Ostatnie wizyty poadopcyjne na wsi dość optymistyczne, żaden dom nie kwalifikwował się do zabrania psa, tylko  w jednym były uwagi. znaczy zmienia się, ludzie zaczynaja słuchać co sie do nich mówi.

a moja Mysza-terminator miała babeszie. 13 lat i wredny charakter. Wstała na drugi dzień po podaniu leków i kroplówek. zeszczała się kilka razy na łóżko tak, ze przeszczała kołdrę, narzutę i materac, Po czym pokazała zęby i pogoniła resztę towarzystwa. zastanowiłam się głęboko nad zasadnością leczenia suki.

Posted
15 godzin temu, bela51 napisał:

A jak miewa sie Maszka ?

Dobrze. Wstaje, zaczęła jeść. niestety sika pod siebie. Być moze to efekt "pooperacyjny". Byc moze ma to samo co Elza.

• 3 weeks later...
Posted

Nie było mnie 3 tygodnie. Nie wiem czy się stęskniliscie i czy moje pisanie  w ogóle ma sens ale powracam do tego , bo człowiek musi robić swoje , cokolwiek się dzieje.

Przez ten czas kiedy mnie nie było zdarzyło sie wiele, złego i dobrego. Nie będę do tego wracać. Przynajmniej nie do wszystkiego. Idziemy dalej, może silniejsi?

Podziele się z wami dobra nowina, ze wygrałam plebiscyt Gala dobrych serc. To ja , wasza Wielka!

10295821_576022902555222_111853555296109

Tu z Kinga moja kochaną:

12814459_576023279221851_424332851503377

A tu statuetka:

156344_576022849221894_83460746610623908

Tak sobie pomyślałam ze będzie wam miło, jak się podzielę. To taki sukces wieloosobowej pracy.

Jestesmy czytani i inwigilowani. Strasznie brzydkie nas istoty sledzą. Gdyby kobiety wyglądały jak te dwie istoty - ludzkość by wyginęła. Jak je widzę, często sie zastanawiam , jak one sie odnalazły. Ani kawałka twarzy, ani figury. NajgorszA jednak ta zawiść, zazdrość o sukcesy innych. Zżera je od dawna. Zatruwa życie. Łażą, szpiegują, skarżą, nawet zdjęcia mi robią, mi i mojemu dziecku. Pedofilia normalnie. Mozna to skarzyć normalnie.

Syf. Wstyd. Smród.

• Upvote 1
Posted

Agatko, dobrze, że jesteś. Gratulacje :) za Dobre Serce.

Cieszymy się, bardzo.

A co do małych , pękatych, brzydkich szkarad o czarnych duszach i obrzydliwych charakterach, to wszędzie ich pełno. I tu na Dogo i w realu.

Zazdrosne, zawistne, z niezaspokojoną manią wielkości.

Ale ta ich obrzydliwość kiedyś do nich wróci. Zresztą, i tak nie mają prawdziwych przyjaciół, chyba, że drugą maszkarę z krzywymi zębami, i siedzą i knują, szkalują, takie mają życie.

I to strasznie smutne jest. Także, nie przejmuj się.

My mamy piękne dusze :) czyste i jasne, i piękne ciała :) smukłe i zgrabne :)

Posted

Sporo adopcji. Sporo rozpoczętych spraw.

W sobote drzwi otwarte.

Chcemy skupić się na staruszkach i psach wycofanych. Napisze jak cos sie uda.

Pola nadal u mnie na dt.