Agata69 Posted April 21, 2015 Author Posted April 21, 2015 Bardzo przyjemna cisza. Oby nie przed burzą. Quote
bela51 Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Bardzo przyjemna cisza. Oby nie przed burzą. Jesli przyjemna, to niech trwa. Ja własnie skatowałam sie psychicznie na watku pewnego ONka. Juz za TM :( Quote
jola&tina Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Jesli przyjemna, to niech trwa. Ja własnie skatowałam sie psychicznie na watku pewnego ONka. Juz za TM :(Ja też się skatowałam. Odszedł tak jak Bruno - za późno było na ratunek. A Sarunia, która dostanie spadek po Fazim, ma dokładnie ten sam problem co Bruno. Nawet nie wchodzę na jej wątek, po co mam się katować, skoro pomóc nie mogę. Quote
Agata69 Posted April 21, 2015 Author Posted April 21, 2015 Ja też się skatowałam. Odszedł tak jak Bruno - za późno było na ratunek. A Sarunia, która dostanie spadek po Fazim, ma dokładnie ten sam problem co Bruno. Nawet nie wchodzę na jej wątek, po co mam się katować, skoro pomóc nie mogę. Jolu, dobrze że w ogóle przychodzi ratunek. Że odchodzą zaopiekowane, nakarmione, ze ktos im ulży w bólu. Do ilu ratunek nie przychodzi nigdy. Część pieniązków po Bruno spożytkowalismy na Tofika. Dziadzio zyje, ma sie dobrze, ba, nawet chojrakuje. Ruda bardziej niz ok, Astorek też fajnie. Skup się na tym co sie udało. Quote
mar.gajko Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Mają tyle szczęścia, że moga przestac cierpieć. A nie leżec i czekać w cierpieniu na smierć. Quote
bela51 Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Agata, dostałam zaproszenie na taki event. https://www.facebook.com/events/1650800401819622/ Czy wiesz cos o tym psiaku? Czy Ty współpracujesz z włocławskim TOZem ? ONek 3 lata w komórce :( Quote
mar.gajko Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Agata, dostałam zaproszenie na taki event. https://www.facebook.com/events/1650800401819622/ Czy wiesz cos o tym psiaku? Czy Ty współpracujesz z włocławskim TOZem ? ONek 3 lata w komórce :( On się boi nawet patrzeć. Quote
Agata69 Posted April 22, 2015 Author Posted April 22, 2015 Agata, dostałam zaproszenie na taki event. https://www.facebook.com/events/1650800401819622/ Czy wiesz cos o tym psiaku? Czy Ty współpracujesz z włocławskim TOZem ? ONek 3 lata w komórce :( Widziałam. Ja z nimi nie współpracuję. Quote
Agata69 Posted April 23, 2015 Author Posted April 23, 2015 Trochę to trwało ale sa w końcu dobre wieści od Niuni, suczki z łańcucha. Przypomnę, ze zabrałysmy ja z syfu, dojechała do torunia na tymczas, potem szybko wyadoptowana do sprawdzonego domu. Niestety wróciła z adopcji po 2 tygodniach z winy ludzi. W hoteliku w Ciechocinku. W poniedziałek pojechała na ranczo pod Szczecin. Ma towarzystwo psów, koni i innych zwierzat. Duzo miejsca do zycia, warunki bardzo dobre. Dom sprawdziła doświadczona wolontariuszka ze Szczecina, sunie zawiozła Julia, włascicielka hoteliku. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Quote
mar.gajko Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Mam nadzieję, że ją psy przyjmą. Trzymam kciuki. Quote
Agata69 Posted April 25, 2015 Author Posted April 25, 2015 Zawiozłam dziś Chapsa do dt w Solcu Kuj. Myślę ze będzie mu tam lepiej niz tutaj w awaryjnym. Tam będzie cały dzień na dworze ganiał z psami, a tu siedział zamknięty i dostawał "kota". Dom, dom, potrzebny dom. Quote
Agata69 Posted April 25, 2015 Author Posted April 25, 2015 A w poniedziałek do ds wiozę Kusą. I mam zamiar zająć się w końcu rodzina i komunią Marysi. Ale czy będzie mi dane? Quote
Agata69 Posted April 25, 2015 Author Posted April 25, 2015 A u Mikołaja od października na dt Dina. Ani jednego telefonu... Quote
mar.gajko Posted April 25, 2015 Posted April 25, 2015 Z tą Diną, dziwnie, to taka "adopcyjna" wyglądowo sunia. Ile ona ma? Bo nie pamiętam czy coś pisałaś? Quote
Agata69 Posted April 26, 2015 Author Posted April 26, 2015 Dina ma w porywaćh do 10 lat. Prawie 4 lata w schronie. Rodzina Mikołaja mówi , ze moze u nich zostać. Ona tam szczęśliwa, ale ... nie mamy dt. Nie wiem o co chodzi z ta Diną. Quote
Poker Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Od czasu do czasu zaglądam na ten wątek. Nie wiem jaki tekst i zdjęcia do ogłoszeń miała sunia,ale to powyżej nie jest zachęcające. Myślę ,ze Dina wyglądałaby o niebo lepiej wytrymowana, bo teraz sprawia wrażenie psiego wypłosza. Większość ludzi jest wzrokowcami. Patrzą najpierw na zdjęcie , a potem czytają tekst.Jak pies na zdjęciu jest beee, to nawet charakter nie jest interesujący. Quote
mar.gajko Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 To pewnie przez wiek. Dla ludzi 5 lat to już "stary" pies, nie mówiąc o 10. Quote
Agata69 Posted April 27, 2015 Author Posted April 27, 2015 No i tak powoli trace wszystkie dt. A moje futra wczoraj otworzyły sezon działkowy. Psota weszła do jeziora a Miodek wytytłał sie w bagnie. Posadziłam przy domku paprocie, jak mi je Miodek znowu wykopie to przysiegam powiesze go na krowim łańcuchu. Quote
Agata69 Posted April 27, 2015 Author Posted April 27, 2015 Tak czy siak Dina jest szczęśliwa. Ze schroniska juz by raczej nie wyszła. Quote
jola&tina Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Prawdę powiedziawszy to ten Tofikowy dom od początku mi się nie podobał. Niech sobie kupią pluszowego pieska - nie będzie uciekał, nie będzie sikał. Tylko co teraz z Tofikiem będzie?????? Quote
mar.gajko Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 I co z Tofikiem, że zapytam za Jolantiną. Gdzie ten staruszek się podzieje? Quote
bela51 Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 No i matrwilas sie, ze ...cisza. Wlasnie sie skonczyla, skoro Tofik wraca. Jednak mysle, ze lepiej, ze wraca, niz mialby znowu gdzies zniknac i sie nie odnalezc. :( Quote
mar.gajko Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 On by przestał sikać. Za czas jakiś. Mi Franio przez ponad miesiąc lał wszędzie. I przestał. Czasem jeszcze z emocji, ale to "radosnie" albo jak go koty pogonią z przestrachu :) A tak już sobie zaznaczył, obznaczył, obszczał i ma. Quote
Recommended Posts