Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesli przyjemna, to niech trwa. Ja własnie skatowałam sie psychicznie na watku pewnego ONka. Juz za TM :(

Ja też się skatowałam. Odszedł tak jak Bruno - za późno było na ratunek.
A Sarunia, która dostanie spadek po Fazim, ma dokładnie ten sam problem co Bruno.
Nawet nie wchodzę na jej wątek, po co mam się katować, skoro pomóc nie mogę.
Posted

Ja też się skatowałam. Odszedł tak jak Bruno - za późno było na ratunek.
A Sarunia, która dostanie spadek po Fazim, ma dokładnie ten sam problem co Bruno.
Nawet nie wchodzę na jej wątek, po co mam się katować, skoro pomóc nie mogę.

Jolu, dobrze że w ogóle przychodzi ratunek. Że odchodzą zaopiekowane, nakarmione, ze ktos im ulży w bólu.

Do ilu ratunek nie przychodzi nigdy.

Część pieniązków po Bruno spożytkowalismy na Tofika. Dziadzio zyje, ma sie dobrze, ba, nawet chojrakuje. Ruda bardziej niz ok, Astorek też fajnie. Skup się na tym co sie udało.

Posted

Trochę to trwało ale sa w końcu dobre wieści od Niuni, suczki z łańcucha. Przypomnę, ze zabrałysmy ja z syfu, dojechała do torunia na tymczas, potem szybko wyadoptowana do sprawdzonego domu. Niestety wróciła z adopcji po 2 tygodniach z winy ludzi. W hoteliku w Ciechocinku. W poniedziałek pojechała na ranczo pod Szczecin. Ma towarzystwo psów, koni i innych zwierzat. Duzo miejsca do zycia, warunki bardzo dobre. Dom sprawdziła doświadczona wolontariuszka ze Szczecina, sunie zawiozła Julia, włascicielka hoteliku. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

1473028_1027222940661629_219363028453986
11181810_454761388014708_682286598986162
11037106_454761454681368_222257291743527
11110261_454761524681361_567628738714782
Posted

Zawiozłam dziś Chapsa do dt w Solcu Kuj. Myślę ze będzie mu tam lepiej niz tutaj w awaryjnym. Tam będzie cały dzień na dworze ganiał z psami, a tu siedział zamknięty i dostawał "kota". Dom, dom, potrzebny dom.

10931265_10203940947872776_6026481496626
11182350_10203940947672771_6765818954930

Posted

Dina ma w porywaćh do 10 lat. Prawie 4 lata w schronie. Rodzina Mikołaja mówi , ze moze u nich zostać. Ona tam szczęśliwa, ale ... nie mamy dt. Nie wiem o co chodzi z ta Diną.

Posted

Od czasu do czasu zaglądam na ten wątek. Nie wiem jaki tekst i zdjęcia do ogłoszeń miała sunia,ale to powyżej nie jest zachęcające. Myślę ,ze Dina wyglądałaby o niebo lepiej wytrymowana, bo teraz sprawia wrażenie psiego wypłosza. Większość ludzi jest wzrokowcami. Patrzą najpierw na zdjęcie , a potem czytają tekst.Jak pies na zdjęciu jest beee, to nawet charakter nie jest interesujący.

Posted

No i tak powoli trace wszystkie dt.

A moje futra wczoraj otworzyły sezon działkowy. Psota weszła do jeziora a Miodek wytytłał sie  w bagnie. Posadziłam przy domku paprocie, jak mi je Miodek znowu wykopie to przysiegam powiesze go na krowim łańcuchu.

Posted

Prawdę powiedziawszy to ten Tofikowy dom od początku mi się nie podobał.
Niech sobie kupią pluszowego pieska - nie będzie uciekał, nie będzie sikał.
Tylko co teraz z Tofikiem będzie??????

Posted

No i matrwilas sie, ze ...cisza. 

Wlasnie sie skonczyla, skoro Tofik wraca.

Jednak mysle, ze lepiej, ze wraca, niz mialby znowu gdzies zniknac i sie nie odnalezc. :(

Posted

On by przestał sikać. Za czas jakiś. Mi Franio przez ponad miesiąc lał wszędzie. I przestał.

Czasem jeszcze z emocji, ale to "radosnie" albo jak go koty pogonią z przestrachu :)

A tak już sobie zaznaczył, obznaczył, obszczał i ma.