Agata69 Posted August 1, 2014 Author Posted August 1, 2014 Figa pokazuje pomału swoje prawdziwe oblicze. Cały czas chce byc na zewnatrz, jej ulubione miejsce to lezenie pod tarasem skad obserwuje cały teren. Żeby zabrać ja na noc do domu trzeba zapiąć ja na smycz, inaczej nie wejdzie. Jest bardzo czujna , strózuje, szczeka na burzę. Jest łowna - łapie osy, goni koty, wczoraj złapała kreta. Krecisko piszczało tak głośno, ze zdażylismy Figę odciagnąć. Uciekł pod ziemie zbulwersowany. Figa jest bardzo chuda, zdaża jej się zwymiotować i zrobić rzadka kupę. Wczoraj ja odrobaczyłam. Ogłoszenia sa juz zrobione: OLX, gumtree, ogłaszamy24, q4, morusek. Jutro obie sunie wyjdą ze zdjęciami w gazecie toruńskiej Nowości. Nikt nie dzwoni. To znaczy był telefon o kalę, ale aż do Grudziądza, wolałabym jednak cos blizej. Prosze jesli ktos moze ja poogłazsac, np. z troche innym tekstem, zeby nie wyrzuciło będę wdzieczna. martwie sie, że nie zdaże jej wyadoptowac przed wyjazdem. Błagam pomózcie dobrzy ludzie. Quote
Agata69 Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 U nas ok, nikt nie dzwoni o Figę. Sprawdzamy dom dla Kali, w piątek sterylka. Quote
mar.gajko Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 [quote name='Agata69']U nas ok, nikt nie dzwoni o Figę. Sprawdzamy dom dla Kali, w piątek sterylka.[/QUOTE] Gdzie Figa? U ciebie? Quote
Agata69 Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 Nareszcie mam dostęp do netu. Figa jest u mnie jak widać. Quote
mar.gajko Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 No to problem. Kiedy wyjeżdżasz? Może jak Kala pójdzie do domu, to na czas urlopu Fige tam dasz, do tego DT? Quote
Agata69 Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 [quote name='malagos']Kiedy wyjeżdżasz?[/QUOTE] 14 stego rano zjezdżam definitywnie ze wsi. 17stego wyjezdząm na dobre. czyli 13 stego muszę odwieźć gdzies Fige. Prosez o jakis tymczas la małej. Jest fajna, kochana. Nie moge jej zabrać do mieszkania, niestety. Quote
Agata69 Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 Juz zagladam, tymczasem wklejam fotkę szczęśliwych dzieci. Quote
Agata69 Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 I dodam,ze żadne nie jest do adopcji. zeby nie było. Quote
Agata69 Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 [quote name='mar.gajko']No to problem. Kiedy wyjeżdżasz? Może jak Kala pójdzie do domu, to na czas urlopu Fige tam dasz, do tego DT?[/QUOTE] No nie bardzo , bo kala jesli pojedzie to dopiero 15 stego. A trzeba mieć margines jakby co (czytaj Kala wraca z adopcji). Quote
mar.gajko Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 [quote name='Agata69']No nie bardzo , bo kala jesli pojedzie to dopiero 15 stego. A trzeba mieć margines jakby co (czytaj Kala wraca z adopcji).[/QUOTE] No to co z nią zrobisz? Quote
Agata69 Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 N aKale czeka dom z drugim psem i 2 kotami. Niewiadomą dla nas jest reakcja suni na koty. W piatek przed sterylizacją jestesmy umówione z pania mojej adopcyjnej Moni, koteczki. Moze to nie będzie miarodajne spotkanie, ale co tam nam powie. jesli będzie ok Kala pojedzie 15 rano do ds. Mieszkanie na zewnatrz, psi towarzysz, zima w pomieszczeniu, duzy ogrodzony teren, bez kojca i wiazania, dwójka dzieci w wieku szkolnym. pani wysąłła nam fotki posesji i zwierzat. Wstawie dwie zebyscie cos tam zobaczyli. Dla Figi nadal nie ma nic. Quote
jola&tina Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Buda czeka, towarzystwo psie i kocie też, może będzie dobrze! Quote
mar.gajko Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='jolantina']Buda czeka, towarzystwo psie i kocie też, może będzie dobrze![/QUOTE] Zobaczymy. Jak się zaaklimatyzuje w tych warunkach. Quote
Agata69 Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 Kala juz po sterylizacji. Niestety okazało się że jest ciężarna, 6 tydzień, 6 szczeniaków w brzusiu. Przykre, ale nie mozna było inaczej. Kala od razu wydała mi sie jakaś gruba. Jak ja widziałam 2 tygodnie temu to bała skóra i kosci , wazyła 12 kg, dzisiaj ponad 16... Dobrze że nie zwlekalismy juz z ta sterylką. Niestety Figa musi być przez większość dnia uwiazana na kilku smyczach, poniewaz baaardzo goni koty sasiadów i zaczęły sie skargi. Upodobała sobie zwłaszcza brytyjczyka na jednej posesji, wczoraj własciciel musiał go ściągać z drzewa. Jestem na etapie zamawiania szczelnego płotu, ale to pewnie zrealizuje się na przyszły sezon. Quote
mar.gajko Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Z tym ganianiem kotów to jest nie konieczne ze złości. To zabawa. Z tym, że dla kotów trochę stresująca może być. Quote
Agata69 Posted August 12, 2014 Author Posted August 12, 2014 U nas niestety wielka cisza. Kala czeka na piatek i nowe zycie. Odwożę ja z samego rana. O Fige nikt nie zapytał przez cały ten czas, chociaz jest mnóstwo ogłosezń w necie i dwukrotnie w gazecie. Figa otwiera sie coraz bardziej. Juz nie pod tarasem a coraz częściej na tarasie z nami i innymi psami. Na noc chętnie i sama wchodzi do domu i zajmuje jeden z kocyków. Bardzo się cieszy rano i przytula jak dziecko. I jest bardzo smutna, bo pewnie czuje , że jej los jest nadal niepewny. Bardzo mi jej żal. Quote
Agata69 Posted August 13, 2014 Author Posted August 13, 2014 Z domem Kali jestesmy umówieni, państwo czekaja na Kalę. Spotkamy sie w pół drogi w piątek rano. Państwo przyjada oboje. Umowa przygotowana. Taka dostałam jeszcze wczoraj wiadomość (mimo rozmowy telefonicznej). "Dzisiaj umyłam i wydezynfekowałam budy,włożyłam dla Kali nową podusię,myślę,że nie będzie miała u nas źle.Nasze dzieci bardzo lubią zwierzęta,wychowywane są z psami i kotami prawie od urodzenia,obchodzą się z nimi zawsze delikatnie,więc na pewno nie zrobią jej krzywdy.Oby tylko zaprzyjaźniła się z resztą naszego "inwentarza" Będę oczywiście zdawać relację z pierwszych dni suni u nas i na pewno podeślę jakieś fotki ." Tata wyjechał , zwolniła się kanapa..... Dobranoc. Quote
mar.gajko Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Cięzko jej będzie z kanapy do budy się przyzwyczaić. Quote
Agata69 Posted August 13, 2014 Author Posted August 13, 2014 [quote name='mar.gajko']Cięzko jej będzie z kanapy do budy się przyzwyczaić.[/QUOTE] No nic mi nie mów, erce mi pęka. Quote
Recommended Posts