Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agata69 napisał(a):
Poznajemy sie z Lili o coraz lepiej. Okazało sie ona ma bogate życie wewnętrzne. Tak bogate, ze jest szansa, ze podzieliła się nim z moim stadem.
Dzisiaj na porannym spacerze wydaliła człony tasiemca. Jestesmy juz po odrobaczeniu całego stada, zaraz biore sie za odpchlenie.
Czemu ja nie zbieram znaczków?.....

oooooo wow, nic fajnego, ale dobrze, że jednak jest u Ciebie i jest i będzie coraz bardziej zadbana;

a co do znaczków, hmmm i co z nimi robić, odkurzać i pod lupką oglądać, nieeeee to nie dla nas;)

Posted

Lila wyczesana wyglada o niego lepiej. dzisiaj znowu czesanie, bo sunia ma podszerstem chyba od urodzenia, trzeba to wszystko wyczesać, bo myć jej jeszcze nie wolno, dopiero po zdjęciu szwów.

Posted

Agata69 napisał(a):
Masza, Moris, Berek i Panterka maja ogłoszenia od mar.gajko. Dziękujemy.

Bardzo się cieszę.
Gdyby były jeszcze chętne psy do ogłaszania się, to widziałam na bazarku też opcję 50 ogłoszeń.
Chyba. Więc mogę którymś psiakom zakupić.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Bardzo się cieszę.
Gdyby były jeszcze chętne psy do ogłaszania się, to widziałam na bazarku też opcję 50 ogłoszeń.
Chyba. Więc mogę którymś psiakom zakupić.

Wystawiłam te które maja juz opisy. Żeby juz poszły w świat. Dzisiaj porobie reszte opisów, w tym Lilce. I tez trzeba ruszyc z ogłaszaniem. Ja w lipcu wyjeżdżam, nie moge zabrac 4 psów.

Posted

Agata69 napisał(a):
Wystawiłam te które maja juz opisy. Żeby juz poszły w świat. Dzisiaj porobie reszte opisów, w tym Lilce. I tez trzeba ruszyc z ogłaszaniem. Ja w lipcu wyjeżdżam, nie moge zabrac 4 psów.

To ile tych pakietów, żeby było w sam raz?
To wieczorkiem znajdę ten bazarek i zamówię.
Może jak one na jedno województwo (bo nie wiem jak to działa:oops: ) to na jednego psa trzeba więcej?
Na dwa, trzy województwa? Proszę popatrzeć i policzyć ile pakietów trzeba.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Może jak one na jedno województwo (bo nie wiem jak to działa:oops: ) to na jednego psa trzeba więcej?

No skoro tak, to potrzeba by jeszcze 7 pakiecików: Figa, Kacper, lary, Psotka, Morus, Misio no i Lilka.

Posted

[quote name='mar.gajko']http://www.dogomania.pl/forum/threads/253395-Ogłoszeniowy-pakiety-30-i-50-ogłoszeń-dla-Majki-i-Kory-do-30-06-do-21-00

Tym razem na tym bazarku.
7 pakietów na 30 portalach.

Bardzo dziekujemy. Jutro popracuje nad tekstami. dzisiaj musiałam zająć sie chorym Szopenem.

.

Jutro chciałabym porobić Lili fotki. Nie chce czekać , bo widzę , ze staję się jej idolem. Nie chcę żeby cierpiała przy rozstaniu.

Posted

jolantina napisał(a):
No, sądząc po fotkach cierpienie byłoby obustronne.
Mar.gajko, dzięki Tobie Agata będzie miała bardzo pracowity weekend!
A jak z Szopenem?

Źle, to moze nie potrwać długo.

Posted

Takie ogłoszenie dla LILI:

Lili to malutka sunia z bardzo smutna historią, która, mamy nadzieję zakończy sie happy endem. Nie znamy historii Lili, wiemy tylko że pewnego dnia pojawiła się w pewnym miasteczku, wystraszona i nieufna. Siedziała przy drodze i czekała. Nie pozwoliła się siebie podejść, uciekała na widok człowieka a potem wracała w to samo miejsce i czekała. Dlaczego? Moze miała kiedyś pana, którego po psiemu pokochała, obdarzyła zaufaniem i wiernością właściwą tylko psu. Ale pan najprawdopodobniej zawiódł (jak to człowiek), ktos przecież zostawił to maleństwo przy drodze na pastwę losu. Mijały dni słoneczne i deszczowe, zimne noce i samotne poranki. Mała psinka była coraz słabsza, coraz bardziej brudna i zagubiona. Przeganiano ją, poniewierano. Ale znalazł się tez dobry człowiek, który codziennie przyniósł miseczkę jedzenia, powiedział dobre słowo, pogłaskał. Sunia zaczęła się ośmielać, przychodzić do człowieka, w końcu pozwoliła sobie zapiąć smycz i zabrać do bezpiecznego miejsca. Dostała na imię Lili. Lili obecnie mieszka w domu tymczasowym, jest już wysterylizowana i odrobaczona. Jest sunia z typu co to pójdą za człowiekiem w ogień. Wzruszająco liże dłoń, która ja karmi, cała sobą wyraża miłość do człowieka i absolutne poddanie. Niezwykle łagodna, lubi dzieci. Grzeczna i posłuszna. Kocha spacerować, ale najbardziej być jak najbliżej człowieka. Lili jest młoda i śliczna, przed nią jeszcze długie lata u boku pana. Bardzo prosimy o dom dla Lili, dom i CZŁOWIEKA.
Kontakt: 509 727 921

Posted

Mar.gajko, dziękuje ci za pomoc i witam na watku, na którym przez trochę ponad rok wyadoptowaliśmy ponad 50 psów a sa na nim w porywach 2-3 osoby. Mam nadzieje, ze z nami zostaniesz. Kocham Kraków, mam tam syna, i jakos mam szczęscie do Krakowianek.

Posted

mar.gajko napisał(a):

tylko trzeba pamiętać, że aby psa ogłosić na kilka różnych woj. trzeba mieć dwa zupełnie różne teksy, różne zdjęcia, bo moderatorzy wyłapują takie ogłoszenia i usuwają:(

Posted

Agata69 napisał(a):
Mar.gajko, dziękuje ci za pomoc i witam na watku, na którym przez trochę ponad rok wyadoptowaliśmy ponad 50 psów a sa na nim w porywach 2-3 osoby. Mam nadzieje, ze z nami zostaniesz. Kocham Kraków, mam tam syna, i jakos mam szczęscie do Krakowianek.

Z wielką przyjemnością zostanę z Wami.
Chociaż jestem Krakowianką raczej z importu :) też lubię to miasto, i chociaż czasami jest męczące, zawsze piękne.

Posted

Zastanawiam się czy Lila kiedykolwiek otrzymała od kogoś cos dobrego. Na normalne traktowanie, ciepłe słowa reaguje całkowitym oddaniem i uwielbieniem. Patrzy na mnie jak na bóstwo. Zawsze blisko, gdy prowadzi ją ktoś inny ustawia się tak , żeby iść obok mojej nogi, odwraca się co chwile, sprawdza czy ide. Miłość po grób. Czy we mnie nie moze zakochać się jakiś milioner, tylko za każdym razem jakiś kundel?

Posted

Tymczasem do adopcji poszedł Poter. Niby facet sam pojechał do schroniska i wybrał, ale to Mikołaj nad nim pracował, bo to sasiad. Chcielismy wyadoptowac Cywili a posezdł Poter. Tez dobrez. Poter cio prawda mieszka w kojcu, ale Mikołaj mówi , ze sa spacery, opieka weterynaryjna i dobre jedzenie. Wszystko lepsez od tego smierdzacego schronu.

Sa tez więci od lakiego.
"Lucky z dnia na dzien czuje sie coraz lepiej, co moze to niszczy ostatnio zwinął 3 kielbaski i zjadł. Najlepsze jest to, ze wszystko broi jak nikt nie widzi ,a my z każdym dniem kochamy go jeszcze bardziej
Pozdrawiamy"

Posted

[quote name='Agata69']Zastanawiam się czy Lila kiedykolwiek otrzymała od kogoś cos dobrego. Na normalne traktowanie, ciepłe słowa reaguje całkowitym oddaniem i uwielbieniem. Patrzy na mnie jak na bóstwo. Zawsze blisko, gdy prowadzi ją ktoś inny ustawia się tak , żeby iść obok mojej nogi, odwraca się co chwile, sprawdza czy ide. Miłość po grób. Czy we mnie nie moze zakochać się jakiś milioner, tylko za każdym razem jakiś kundel?

No, ale czy ten milioner byłby taki mięciutki?
Tak pięknie siedział na kolankach?
Tak patrzył w oczka?

Posted

No toż właśnie. I tu wyższość takich futrzastych :)
Agato, jak doczytałam na bazarku ogłoszeniowym jakoś jest jedno ogłoszenie gratis.
Czyli wyszło 8 a nie 7.
Wykorzystasz?

Posted

mar.gajko napisał(a):
No toż właśnie. I tu wyższość takich futrzastych :)
Agato, jak doczytałam na bazarku ogłoszeniowym jakoś jest jedno ogłoszenie gratis.
Czyli wyszło 8 a nie 7.
Wykorzystasz?

Oczywiscie. Zaraz pomysle który...