Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zapiszę sobie watek.. Niesamowita praca, naprawde..
A czy jest jakaś fundacja, przez którą można by wpłacać pieniazki na psiaki, którymi sie opiekujesz? Nie chodzi o brak zaufania oczywiscie, raczej o możliwość odliczenia z podatku jako darowizne.. Bo ja bym chetnie wpłacała coś co miesiac - inaczej pomóc nie mogę z uwagi na odległosć.. Od kochanego DS mojej tymczasowej Tuski dostaje sporo różnego osprzetu psiego - najcześciej smyczki i szelki - mogłabym sie podzielić:), bo nasz cudowny Nowy Targ nareszcie zaczął publikować wiecej zdjeć i mają sporo adopcji.. Wiec moge troche tam odpuscić póki co:).. Tylko adres bym potrzebowała..:) na pw:)

Posted

[quote name='AniaB']zapiszę sobie watek.. Niesamowita praca, naprawde..
A czy jest jakaś fundacja, przez którą można by wpłacać pieniazki na psiaki, którymi sie opiekujesz? Nie chodzi o brak zaufania oczywiscie, raczej o możliwość odliczenia z podatku jako darowizne.. Bo ja bym chetnie wpłacała coś co miesiac - inaczej pomóc nie mogę z uwagi na odległosć.. Od kochanego DS mojej tymczasowej Tuski dostaje sporo różnego osprzetu psiego - najcześciej smyczki i szelki - mogłabym sie podzielić:), bo nasz cudowny Nowy Targ nareszcie zaczął publikować wiecej zdjeć i mają sporo adopcji.. Wiec moge troche tam odpuscić póki co:).. Tylko adres bym potrzebowała..:) na pw:)

Poszukam czegos zaprzyjaźnionego, bo tez wolalabym, zeby pieniadze nie plynely na moje konto tylko oficjalnej organizacji prozwierzecej. Na dzien dzisiejszy jednak nic takiego nie mamy. Z TOZem mamy same złe doświadczenia a innej organizacji u nas nie ma.
Smycze szelki zawsze potrzebne. Sucha karma , bo mamy psy w domach tymczasowych. Potrzebne tez podkłady dla starszych ludzi 60x90. Mozesz oplacic nam jakis drobny rachunek u weta, po prostu wystawi na ciebie i wysle ci go pocztą.
Kazda pomoc potrezbna i kazdą uszanujemy.
W tym tygodniu dziewczyny zabraly ze schroniska dwa mioty chorych kociakow. To wyczyn, bo one mają w domu swoje koty i bardzo ryzykują. Jeden miot to żywe szkielety.
Dzisiaj jesli sie uda zabieramy dwa psy na krotkie dt, psy teoretycznie mają juz domy.
W przyszłym tygodniu zabieramy bardzo biedną owczarkę, bo jest do odstrzału.
Trzymajcie za nas kciuki, bo idziemy jak burza i to dodaje nam skrzydeł.

Posted

Wczoraj zabrałam tego pieska.
Dzisiaj ma przyjechać po niego pani z Torunia. Chciałam go umyć i zobaczyć kto zacz. Podczas kapieli okazało się, że coś jest nie tak. U weta stwierdziliśmy ogromny krwiak na jajkch, po kastracji. Pies jest juz zaopatrzony, jest lepiej. Bardzo cierpiał.
Czasami mam dość tego wszystkiego.
Elza leeje jak opętana, nie ma żadnej poprawy. Martwię się.

[IMG]http://img7.imageshack.us/img7/9447/w2hn.jpg[/IMG]

Posted

Agata69, nie poddawaj sie..A Pani przyjechała po psiaczka? Takie rzeczy jak zanieczyszczenia rany po sterylizacji to raczej norma, bo co ma być jak psiaki ląduja zaraz na boksach ogólnych?.. Dobrze, że ulżyliscie małemu..

Posted

Pani miała przyjechać po Elmo godzine temu, nie wiem czy juz go zabrała bo jestem w pracy i padł mi telefon. Rodzina zaczyna wdrażać sie w adopcje. Wszystkiego dowiem sie dopiero po powrocie do domu. Rozmawiam dzisiaj z tą pania długo i kilka razy. Wszystko wie i rozumie. Trzyma za nas kciuki i bedzie w kontakcie.

Posted

Dzisiaj kasia zabrala owczarke, jutro wioze ja do ds, do dworku nad drweca. Zamieszka w posiadlosc, niestety nie w domu z ludzmi tylko na duzym wybiegu z drugim psem.
Od nedzieli odpoczywam, bo zaczynam swirowac. Od tygodnia woze skierowanie do kardiologa i nie mam czasu sie zarejestrowac.
dziewczyny zabraly w tym tygodniu 9 kociat. Nie wiem jak dlugo tak damy rade. Ide spac.
[FONT=Calibri][/FONT]

Posted

Robiłam porządek na pierwsezj stronie, taki wpis znalazłam o Konckiej:

"Konska, cudowna starsza sunia. Powiedzieli mi, ze nie ma szans zeby jej założyć obroże i smycz. Sunia bez niczego dała sobie zrobić wszystko. Tak to funkcjonują łatki dawane psom. Zero szans na adopcje bez DT. Dt, fryzjer i musi sie udać. Siedzi juz kilka lat."

He, he, Koncka vel kasia siedzi w domu z ogródkiem od tygodnia. zajęło mi to co prawda kilka miesięcy, ale i tak jestem lepsza od schronu. Czyli wniosek, że nie ma psów nie do wyadoptowania.

Posted

Wczoraj Kasia wyjęła owczarkę Dianę. Drobna, wychudzona suczka trafiła do schronu ze szczeniakiem. Szczeniak został wyadoptowany. Sunia niestety miała byc oddana gdzies na wies, balismy sie, ze na łańcuch. Diana trafiła w piękne miejsce, do dworku nad Drwęcą. Zamieszkała z Carem, 6-letnim owczarkiem. Właśnie wróciłam i jestem zmęczona ale zadowolona.
Szkoda, ze nie zrobiłam fotek, ale wkleję fotkę ze schronu.

No niestety nie wstawię, bo już zdjęli ja ze strony.

Posted

Ten pieseczek wrocił dzisiaj do domu dzięki umieszczaniu zdjęć na włocławskim forum. To robota Kingi.

[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/4752/njwo.jpg[/IMG]

W tym tygodniu cztery psy dostały nowe/stare domy - [B]Kasia, Diana, Elmo i Korek[/B]. Cóz, niezły wynik co?

Posted

Mamy nowe psa, właściwie sunię. Włóczyła się po jednym z osiedli, młodziutka. Powiedzieli nam że owczarek a to kundelek zwykły. bardzo miła, domowa, łagodna, ładnie chodzi na smyczy. Zgadza się z innymi psami. Trzeba ją chyba wysterylizować, póki ciepło i szybko ogłaszać. Muszę pomysleć nad nowym bazarkiem.
a ja mam kolejnego doła.

Posted

Kundelek zwykły i bardzo kochany <3 [FONT=lucida grande] Psina błąkała się nie wiadomo dokładnie od kiedy. Docierały informacje do na, że była widziana w sobotę, w niedzielę i szybką akcję przeprowadziłyśmy w poniedziałek :). Suczka ma cudowny charakter, jest bardzo zrównoważona, grzeczna i uwielbia przytulać się do człowieka. Jest średniej wielkości, okol[/FONT][FONT=lucida grande]ice kolan, jest raczej drobnej budowy. Jest troszkę wychudzona. Weterynarz określił jej wiek na rok.
Psina grzecznie przespała całą noc, wiemy już, że zachowuje w domu czystość. Pięknie chodzi na smyczy. Bawi się piłeczką, przynosi ją i prosi by rzucać Ta sunia to naprawdę fajny i kochany psiak Bardzo lgnie do człowieka potrzebuje stałego kontaktu. Mam nadzieję, że znajdzie sie szybko dla niej dobry dom.[/FONT]

Posted

[quote name='Agata69']Ten pieseczek wrocił dzisiaj do domu dzięki umieszczaniu zdjęć na włocławskim forum. To robota Kingi.

W tym tygodniu cztery psy dostały nowe/stare domy - Kasia, Diana, Elmo i Korek. Cóz, niezły wynik co?
CIESZĘ SIĘ BARDZO I WCIĄŻ UTWIERDZAM SIĘ W PRZEKONANIU, ŻE [FONT=lucida grande] Różnica między niemożliwym a możliwym leży w ludzkiej determinacji[/FONT]

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Fajna ta sunia! Grunt, że charakter zrównoważony !

Agata - i co z Shar peiką?[/QUOTE]

dzwoniłam do tej dziewczyny z P. i wg mnie ten dom odpada w przedbiegach. No ale ja nie jestem w pełni decyzyjna, jesli chodzi o tę Psinę (wyjatkowo), bo wiekszość kosztów ponosi Martyna. ja wzięłam na siebie tylko koszt operacji.
W związku z tym szukam kogoś na wizyte PA. Do póki nie sprawdzimy po mojemu Grazia nie pojedzie. Masz kogoś moze w Koszalinie? Takiego odpowiedzialnego i poważnego?
A jak te oczy? Szwy zdjęte?

Posted

[FONT=lucida grande]
[/FONT]

Ta psina znalazła dzisiaj nowy dom. Kasia nazwała ją dźwięcznym imieniem Pipa, ale nowi ludzie pewnie to zmienia. szkoda. Sunia będzie moja sąsiadką. Znałam poprzednią sunię tych państwa, Dianę. Diana odeszła w czerwcu. Jezeli wszystko będzie dobrze Pipa będzie szczęśliwa w nowym domu.

Ci którzy czytaja wątek Elzy pewnie juz znaja dobre wieści - lek propalin zadziałał i sunia nie sika pod siebie. To bardzo dora wiadomośc, będę mogła zacząć ja ogłaszać. Uff...