Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapewniam Cię Magdysko, że na właściwym miejscu. A swoją drogą łatwiej wyadoptować psa ze schroniska, bo i łapać go nie trzeba i DT nie jest potrzebny i sterylizacja załatwiona i BIDE można wybrać sobie adopcyjną. Brak kosztów własnych generuje nasilenie działalności czysto charytatywnej. A tak w ogóle to nie jest jakieś schrnisko typu piekło polskie i wszystkie psy do adopcji są na stronach schroniska. Pozdrawiam i radzę obejrzeć.

Posted

łatwiej wyadoptować ze schroniska? to powiedz psom ze schronisk, które czekają X lat na dom i zero telefonów a na stronie schroniska (i nie tylko) mają ogłoszenia.
Co z tego, że to nie piekło polskie? tzn., że psy mają siedzieć w tym schronisku?
Patrz Łatka- siedzi od szczeniaka, czyli jak miała jakieś 3 m-ce?
Pozdrawiam i radzę się zastanowić.

Posted

Spaniel Argo, Boniek i Misio wyadoptowany przez schronisko, ale z tego co mówią lludzie bardzo pomagają ładne zdjecia w necie. Misio niestety uciekł nastepnego dnia.
Ajsza na razie zostaje w ds.
W schronisku sa nowe , przepiekne psy, niektóre z bardzo smutnymi historiami. Szczeniaki w dt sa juz do adopcji.
Wstawie fotki Megan jak dzisiaj zdążę. Teraz lece do szopena i Dody (moich stałych podopiecznych) a potem na sesje zdjecowa Zuzi się trochę polansować. Moze zdążę jeszcze do schroniska na wieczór wpaśc, ale nie wiem czy dam radę.
Niestety adopcje stoją, mało kto dzwoni, jeżeli juz to nikt konkretny.
No to lecę...

Posted

We Włocawku cisza, wymarłe miasto jak to w wakacje. A psów w schronisku przybywa i trzeba im pomóc, bo większść z nich ma marne szanse na lepsez zycie..

Co u Zuzi: pięknie schudła, wg mnie jest przesliczna, trzebaby zrobic porzadek z zębami, napewno miałaby większy komfort i szanse. Poprawnie chodzi na smyczy, grzeczna w aucie. Niestety nadal jest to piesek z którym trezba pracować (bardzo niesmiała, zawsze gotowa uciec, boi sie gwałtownych ruchów, itd). Obecny dt zrobił ile mógl, uważam że trzebaby zmienic dt albo znaleźć odpowiedzialny ds. Ja jej nie moge zabrac do siebie, bo jestem cały czas w rozjazdach i jeżdże z trzema psami i dzieckiem, w małej tojocie to full z czubkiem. Mysle , ze trzeba ja ogłaszać. Wstawiam wszystkie fotki z sesji, bo moze ktoś nasili czysto charytatywna działalnośc i pomoze w ogłosezniach. magdyska...?

Uploaded with ImageShack.us

I na koniec odrobina szalonego, wyuzdanego lansu

Posted

Tej suce trzeba tez pilnie pomóc.

Masza to starsza sunia owczarka niemieckiego, podobno była psem policyjnym, ma tatuaż. Po perypetiach życiowych wyladowała w schronisku jak smieć. Długo nie była do adopcji, bo własciciel miał odebrać, niestety nie zrobił tego i chyb ajuż nie zrobi. Serce pęka jak się patrzy na tę rozumną, porzuconą istotę. Trzeba napisać mądry tekst i ogłaszać gdzie się da. Idealny byłby tez tymczas. Ech....

Posted

Agata- ja dla tej owczarki wykupię pakiet ogłoszeń- to podrzuć mi tekst i namiary adopcyjne....serce pęka normalnie ehhh

Zuzia jest cuuudna- domek znajdzie raz dwa, popatrz tez na dogo w dziale przygarnę psa, bo tam często szukają takich ładnych maluchów.

Posted

Agata69 napisał(a):
Ania, wysle ci tekst dla Maszy i namiary, jeszcze dzisiaj. Dzisiaj mam wizyte PA dla Zuzi :-), zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale trzymajcie kciuki.

Kciuki zaciśnięte :kciuki::kciuki::kciuki: