Jump to content
Dogomania

Chrapiący masochista czyli 4- letni pitbull Dibo :) i reszta bandy

Recommended Posts

Posted

Wychodząc na spacer zawsze odprowadza mnie wzrokiem moja kotka, która obserwuje mnie zza okna :loveu:
Dwie fotki tej śmiesznej wariatki :)
Zdjęcia robione przez szybę przy świetle dlatego wyglądają tak jak wyglądają :cool3::diabloti:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Becia23 napisał(a):
Mam takie pytanie - jakie ćwiczenia polecasz na rozwinięcie mięśni łopatek i barków?

Tug z innym psem ( jeżeli jest taka możliwość - u mnie np. nie ma ) albo gryzak nisko zawieszony na dość długiej lince tak aby pies był wszystkimi nogami na ziemi i po prostu musi się przeciągać , oprócz tego dużo biegania, pływania .. Ja ogólnie polecam rower ładnie łopatki rzeźbi ( ale tutaj muszę zaznaczyć, że to zależy od genów i danego osobnika ) Tak na prawdę nie ma 100% ćwiczeń na muskulaturę, dużo ruchu zabawy i jeżeli pies ma jakieś tam predyspozycje to będzie git. ;)

Posted

leónowa napisał(a):
Piesek nie preferuje żadnych zabawek, ewentualnie rozpruwanie miśków, co w dobrej formie nawet uwieszał się i tak sobie dyndał. Ale pracujemy nad jego nakręceniem. Nie ukrywam, że fajnie byłoby w coś się z psem pobawić:p

Tak super jak pies lubi sie bawic ale gdy na kazdym spacerze musisz z nim cos robic i po powrocie do domu dalej znosi ci zabawki to mam ochote swoja sunie ukatrupic ;)))))

Posted

zaba14 napisał(a):
Tak super jak pies lubi sie bawic ale gdy na kazdym spacerze musisz z nim cos robic i po powrocie do domu dalej znosi ci zabawki to mam ochote swoja sunie ukatrupic ;)))))

Dla mnie to duży pozytyw niż negatyw :cool3:

leónowa napisał(a):
Nie wiem jak to jest wlaśnie i bardzo mi tego brakuje:shake: Wychowywana na owczarkach nie mogę się przestawić na niezależnego, nie skupionego na mnie psa.

To jaki problem w schronach dużo aktywnych psów jest :cool3::cool3: i będziesz miała zajęcie :cool1:

Posted

Oczywiscie ze pozytyw bo nie chcialabym psa z ktorym nie mam co robic ale zadziwia mnie ze na spacerze potrafi byc tak aktywna ze w domu ma jeszcze sile ;)) wczoraj akurat miala nudny spacer bo sily po pracy nie mialan to znalazla wyrastajace galezie z ziemi i zaczela je wyrywac ;)) ona nie uznaje nudy ;)

Posted

wedara napisał(a):
takie geny, taka rasa ...właśnie dlatego lubię terriery typu bull bo zawsze chcą coś robić :loveu:
I nie znoszą nudy :multi:

o to to to :diabloti:
raczej szybko się właściciele przekonują , że nuda bywa kosztowna :evil_lol:

Posted

asiak_kasia napisał(a):
o kurcze, dlaczego ja was dopiero teraz wypatrzyłam? :roll:

Piękna czekoladka :loveu: z przyjemnością sobie pooglądam wasze wyczyny. Piczbul pełną gebą:cool3: :diabloti:

Hej Hej, nie wiem ..przeznaczenie ?? :diabloti: Oczywiście zapraszamy ponownie ! :) :)

Vectra napisał(a):
o to to to :diabloti:
raczej szybko się właściciele przekonują , że nuda bywa kosztowna :evil_lol:

Hehehe u mnie akurat od małego nauczony był przebywania w klatce więc mój portfel nie ucierpiał :cool1:
aktywne spędzanie czasu z psem to mega frajda i nie powinno to być obowiązkiem czy czymś nieprzyjemnym .. o nie nie :mad::diabloti:

leónowa napisał(a):
Oj wolę już hiperaktywne psy, którym wręcz trzeba znaleźć rozrywkę, niż to co mam teraz. Jakoś kłóci mi sie to z moim trybem życia;)

hym hym ... ja nigdy nie spotkałam ani nie słyszałam o psie który by nie chciał współpracować ze swoim człowiekiem i na pewno da się Twojego psa w jakiś sposób nakłonić do zabawy i przyzwyczaić do aktywności, może nie nadmiernej ale przynajmniej systematycznej ... może za mało go mobilizujesz, zachęcasz ??

Posted

Ja nie mówie tu o leniwym psie, który by całe dnie w domu spędzał. Miałam na myśli taką większą aktywność, której mój jamnikowaty nie podoła, przykładowo sporty siłowe, gdzie on nie ma żadnego nakręcenia na szarpanie. Bo spokojnie daje sobie radę przy rowerze.Współpracuje, ale tylko na poziomie sztuczek, smaczków itp. więc następnego psa szukałabym w rasach, które chętnie współpracują z człowiekiem, a nie najchętniej siedzą z nosem przy ziemi, szukając atrakcyjnych zapachów, bądź myszy pod ziemią.

Posted

Największe marznie to dog argentyński, ale po przejściach z zapędami myśliwskimim u psa chyba się wstrzymam. Druga opcja to któryś bullowaty, chociaż biorę pod uwagę jeszcze dobermana. Zabaczymy jak to wyjdzie, mam jeszcze dwa lata na ostateczny wybór:p

Posted

No cóż, znam ból jamniczego charakteru, gdyż posiadam 2 egzemplarze i są to psy, które ślepną i głuchną na dworze - liczy się tylko wąchanie i kopanie. Taka natura niezależnego charakteru.

Doberman to zupełne przeciwieństwo jamnika. Pies cień, wpatrzony jak w obrazek. Ale to też ma swoje wady, gdyż średnio potrafi się zająć sam sobą, domaga się uwagi i jak się go będzie zlewać to się zemści ;). Poza tym to ciężki kaliber, samiec ponad 40 kg, wyśrubowany jak pitbull, temperament konia pełnej krwi, niekoniecznie przyjazny dla otoczenia. I psów i ludzi. Trzeba się dobermana nauczyć. Dość powiedzieć, że Jariego bym nie dała nawet do potrzymania laikowi ;). No i chorowita dość rasa, delikatna, na wiele rzeczy trzeba zwracać uwagę przed zakupem.

Ja po przesiadce na dobermana z jamników stwierdzam, że jamnik to nie pies :evil_lol: To tak jakby się przesiąść z Toyoty Yaris do Ferrari - inna jakość ;).

Posted

Dlatego możesz w pełni zrozumieć, dlaczego małe jamnicze mi nie wystarcza. Ja jestem gotowa na zajęcie się psem, chociaż większa szansa, że mnie taki temperament przerośnie, ale po prostu mam taki a nie inny tryb życia i oczekiwania co do przyszłej rasy, że metodą prób i błedów będę się musiała psa nauczyć. A jak to wyjdzie zobaczymy.

A jaką satysfakcję będzie miał mały, że w końcu by mógł w świętym spokoju ryć w ziemi.