Jump to content
Dogomania

Chrapiący masochista czyli 4- letni pitbull Dibo :) i reszta bandy

Recommended Posts

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jakie masz gryzaki ?

a dla obrońców życia tego psa , prosta rzecz - wizyta w schronie i adopcja jakiegoś bullowatego :diabloti:
dlaczego zawsze pisze się ŻE KTO MOŻE WEŹMIE , a dlaczego piszący to sam dupy nie ruszy i nie weźmie ?
Właśnie dlatego takie jest moje stanowisko , że słusznie że uśpiono tego psa , bo ja nie jestem w stanie żadnego dorosłego TTB uratować ze schroniska. Szczególnie rozpapranego , dorosłego , niesfornego samca. Który może być niebezpieczny. Bo był źle prowadzony , ma bardzo złe nawyki. Nie wiadomo jakie .. są tylko śladowe opisy jego lubości.
Terrier Typu Bull , to nie jorcek cy ciłała. Ten temat wiele razy był wałkowany.

Fundacja AST ma kupe psów , które szukają domów. Jakoś rwania nie ma. Młode zwierzęta , do roku dwóch ... to jest inna bajka.
Dwa , to jest inny aspekt. Człowiek który decyduje się na psa. Chciał by się nim pocieszyć X lat , a nie żegnać chwile po adopcji.
3-5 lat , to jest chwila. Dlatego dużo trudniej szuka się domu seniorom.

W teorii , to się serio wszystko pięknie ratuje ... tylko kurde praktyka jakoś tak już marnie idzie.

Rinuś , czemu chcesz szczeniaczka ? jest tysiące starych psów bezdomnych , które zostaną uśmiercone. To jest retoryczne pytanie.

Jeszcze jedno - bardzo rzadko się zdarza , by pies umarł sam z siebie. Z tego co mi wiadomo , większość psów , poddaje się eutanazji ... gdy są stare , schorowane , cierpiące. Podejmuje się taką decyzje. Ona jest tak samo trudna w przypadku "zdrowego" psa , jak i konającego.
Podanie witaminy M , to nie to samo co podanie suplementu diety. To jest bardzo trudne. A już pisałam na wątku ... te tysiące psów wałęsających się po ulicach , autostradach , umierających w lesie ..... to są psy ludzi którzy nie potrafili podjąć decyzji właściwej.
Że niby mają czyste sumienie. Bo przecież nie uśpili.

Nie każdy ma możliwość znajdowania psu domu ... o czym wielu tu czytających , przekonało się na własnej skórze ;)
A fundacja AST , to też nie instytucja do której domy pchają się oknami ... czasem wiele lat mija zanim pies znajduje dom.
Nie ma tak na pstryk.

Posted

[quote name='Aleks89']Tia :diabloti:Przez 15min:evil_lol:Za to tatuś byłby zadowolony i chodził rzucać jej piłeczkę:evil_lol:Kaja zrobiła z niego wyrzutnię w 5min:diabloti:[/QUOTE]
Masz racje moj ojciec uwielbia psy :)) juz mi nie raz mowil ze mam ja przywiez :)) ona juz by spacerowala o 6 rano :))) a mama by zawalu przez siersc dostala ... Wystarczy ze wnusia robi jej balagan :)

Posted

[quote name='Aleks89']Dokładnie i szczerze nie widzę w tym nic nagannego.Lepiej gdyby wywalili go w lesie?No w sumie fundacje miałyby wtedy kesz ,o dt nie wspomnę.I gdybym miał jakąś chorą syt.życiową ,musiał chcąc czy nie chcąc wyjechać bez możliwości zabrania psów to i owszem idą pod igłę tzn. Lucas ,Kaja do dziadków.I tyle dla psa to zastrzyk ,a dla mnie spokojniejsze sumienie.[/QUOTE]

Ktore fundacje maja kase za zwierzaki? To ja ta chce sie dolaczyc! Do swoich tymczasow dokladam swoja kase, czesto tez wykladam kase wczesniej bo trzeba zarcie kupic i to jedno z najtanszych.. Ot, tak dobrze sie fundacji powodzi...

Posted

[quote name='Izabela124.']Hejka :)
Widziałam fajne zdjęcia, czekam na kolejne :)[/QUOTE]

Da się zrobić ! :) jutro coś wstawię :) :) Ładna pogoda jest więc może coś wartościowego wyjdzie :diabloti::diabloti:

Posted

Sonka95 napisał(a):
Pogoda to jest piekna zamiast wiosny to się lato zrobiło :)

u nas z rana deszcz, pochmurno i brzydko ale na szczęście wygląda słoneczko...może będzie piękna pogoda :multi:

Posted

nie wiem co jeszcze mogę zrobić facet chce się go jak najszybciej pozbyć , pies mieszka rzut beretem ode mnie mój Shiro go nie przyjmie wymyśliłam jeszcze że mogłabym go zabrać w poniedziałek ze sobą do pensjonatu ( jadę na trzy dni ) ale co z nim zrobić w środę ?

Posted

Ty to nie masz chociaż problemu ze sportem siłowym, bo tu Oli oponke potarga tu sie z tobą poprzeciąga, jak mam większy problem, bo mój żadnej współpracy ze mną nie uznaje:shake: Więc stawiam na rower:p

Posted

Ja się za rower nie biorę bo jeszcze się na tamten świat nie wybieram :evil_lol:
Z Olim mogę różne zabawy uskuteczniać ale jak widzi michę to z kuchni siłą go nie wyrzucisz. Dzisiaj zjadł skrzydełka a jak sprzątałam miskę to usiadł i czekał na ciąg dalszy :stupid:

Posted

leónowa napisał(a):
Młody biega na lince czy coś źle patrzę?

Tak, w tamtych rejonach często można kogoś spotkać więc wolę nie ryzykować :cool3: to nie linka tylko 20m smycz :) :)

leónowa napisał(a):
Więc stawiam na rower:p

Ja również ostatnio zaczęłam preferować taki rodzaj ruchu, tylko u mnie ja siedzę a on mnie ciągnie :diabloti::diabloti:

Kaaasia napisał(a):
Ja się za rower nie biorę bo jeszcze się na tamten świat nie wybieram :evil_lol:
Z Olim mogę różne zabawy uskuteczniać ale jak widzi michę to z kuchni siłą go nie wyrzucisz. Dzisiaj zjadł skrzydełka a jak sprzątałam miskę to usiadł i czekał na ciąg dalszy :stupid:

U nas to samo, ciągle głodny i ciągle czeka na żarcie :mad: ode mnie nie dostanie ale jak przyczepi się do mamy to zawsze coś wyłudzi :roll:
magdabroy napisał(a):
Jakie śliczne zdjęcia :loveu:
Poproszę więcej :cool3:

Postaram się :) Ale nie obiecuję bo mój kitowy obiektyw ostatnio dobiłam :oops: tak naprawdę to nie moja wina :diabloti:

Posted

leónowa napisał(a):
Ty to nie masz chociaż problemu ze sportem siłowym, bo tu Oli oponke potarga tu sie z tobą poprzeciąga, jak mam większy problem, bo mój żadnej współpracy ze mną nie uznaje:shake:

A nie możesz pobawić się np. patyk+ sznurek i np. gryzak lub jakaś inna zabawka którą pies preferuje ?? U mnie taka zabawa nie jest skuteczna bo Dibo myśli :lol::lol: i przeważnie czeka aż gryzak nadleci lub czai się przy nodze zamiast biegać w koło jak głupek :evil_lol:

Posted

Piesek nie preferuje żadnych zabawek, ewentualnie rozpruwanie miśków, co w dobrej formie nawet uwieszał się i tak sobie dyndał. Ale pracujemy nad jego nakręceniem. Nie ukrywam, że fajnie byłoby w coś się z psem pobawić:p

Posted

wedara napisał(a):
A może agility ?? :cool3::cool3:

Szczerze to mógłby być dobry pomysł, nigdy nie brałam tego pod uwagę:multi: Musiałabym sie pobawić w szukanie materiałów na tor, ale zawsze spróbować można:p