Sonka95 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Ale siłacz :cool3: [url]http://img199.imageshack.us/img199/9868/img2534d.jpg[/url] Quote
Leokadia Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Oj wiem dokładnie co czujesz z tym popędem myśliwskim, przeżywam to każdego dnia, dosłownie oczy dookoła głowy, żeby dostrzec zwierzyne przed psem. Quote
Vectra Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 A jakie masz gryzaki ? a dla obrońców życia tego psa , prosta rzecz - wizyta w schronie i adopcja jakiegoś bullowatego :diabloti: dlaczego zawsze pisze się ŻE KTO MOŻE WEŹMIE , a dlaczego piszący to sam dupy nie ruszy i nie weźmie ? Właśnie dlatego takie jest moje stanowisko , że słusznie że uśpiono tego psa , bo ja nie jestem w stanie żadnego dorosłego TTB uratować ze schroniska. Szczególnie rozpapranego , dorosłego , niesfornego samca. Który może być niebezpieczny. Bo był źle prowadzony , ma bardzo złe nawyki. Nie wiadomo jakie .. są tylko śladowe opisy jego lubości. Terrier Typu Bull , to nie jorcek cy ciłała. Ten temat wiele razy był wałkowany. Fundacja AST ma kupe psów , które szukają domów. Jakoś rwania nie ma. Młode zwierzęta , do roku dwóch ... to jest inna bajka. Dwa , to jest inny aspekt. Człowiek który decyduje się na psa. Chciał by się nim pocieszyć X lat , a nie żegnać chwile po adopcji. 3-5 lat , to jest chwila. Dlatego dużo trudniej szuka się domu seniorom. W teorii , to się serio wszystko pięknie ratuje ... tylko kurde praktyka jakoś tak już marnie idzie. Rinuś , czemu chcesz szczeniaczka ? jest tysiące starych psów bezdomnych , które zostaną uśmiercone. To jest retoryczne pytanie. Jeszcze jedno - bardzo rzadko się zdarza , by pies umarł sam z siebie. Z tego co mi wiadomo , większość psów , poddaje się eutanazji ... gdy są stare , schorowane , cierpiące. Podejmuje się taką decyzje. Ona jest tak samo trudna w przypadku "zdrowego" psa , jak i konającego. Podanie witaminy M , to nie to samo co podanie suplementu diety. To jest bardzo trudne. A już pisałam na wątku ... te tysiące psów wałęsających się po ulicach , autostradach , umierających w lesie ..... to są psy ludzi którzy nie potrafili podjąć decyzji właściwej. Że niby mają czyste sumienie. Bo przecież nie uśpili. Nie każdy ma możliwość znajdowania psu domu ... o czym wielu tu czytających , przekonało się na własnej skórze ;) A fundacja AST , to też nie instytucja do której domy pchają się oknami ... czasem wiele lat mija zanim pies znajduje dom. Nie ma tak na pstryk. Quote
wedara Posted April 14, 2013 Author Posted April 14, 2013 [quote name='Vectra']A jakie masz gryzaki ? [/QUOTE] Dosłownie wszystkie piszczące i nie, do HJ z el perro, piłki,frisbee itp. Quote
zaba14 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Aleks89']Tia :diabloti:Przez 15min:evil_lol:Za to tatuś byłby zadowolony i chodził rzucać jej piłeczkę:evil_lol:Kaja zrobiła z niego wyrzutnię w 5min:diabloti:[/QUOTE] Masz racje moj ojciec uwielbia psy :)) juz mi nie raz mowil ze mam ja przywiez :)) ona juz by spacerowala o 6 rano :))) a mama by zawalu przez siersc dostala ... Wystarczy ze wnusia robi jej balagan :) Quote
marmara_19 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Aleks89']Dokładnie i szczerze nie widzę w tym nic nagannego.Lepiej gdyby wywalili go w lesie?No w sumie fundacje miałyby wtedy kesz ,o dt nie wspomnę.I gdybym miał jakąś chorą syt.życiową ,musiał chcąc czy nie chcąc wyjechać bez możliwości zabrania psów to i owszem idą pod igłę tzn. Lucas ,Kaja do dziadków.I tyle dla psa to zastrzyk ,a dla mnie spokojniejsze sumienie.[/QUOTE] Ktore fundacje maja kase za zwierzaki? To ja ta chce sie dolaczyc! Do swoich tymczasow dokladam swoja kase, czesto tez wykladam kase wczesniej bo trzeba zarcie kupic i to jedno z najtanszych.. Ot, tak dobrze sie fundacji powodzi... Quote
Izabela124. Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Hejka :) Widziałam fajne zdjęcia, czekam na kolejne :) Quote
wedara Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 [quote name='Izabela124.']Hejka :) Widziałam fajne zdjęcia, czekam na kolejne :)[/QUOTE] Da się zrobić ! :) jutro coś wstawię :) :) Ładna pogoda jest więc może coś wartościowego wyjdzie :diabloti::diabloti: Quote
Sonka95 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Pogoda to jest piekna zamiast wiosny to się lato zrobiło :) Quote
wedara Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Sonka95 napisał(a):Pogoda to jest piekna zamiast wiosny to się lato zrobiło :) u nas z rana deszcz, pochmurno i brzydko ale na szczęście wygląda słoneczko...może będzie piękna pogoda :multi: Quote
darunia-puma Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 (edited) kochani potrzebuję pomocy sprawa na już przepraszam za offa kochana https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/522063_387426704703914_501088314_n.jpg TEN 15 MIESIĘCZNY RASOWY PSIAK SZUKA PILNIE NOWEGO CIEPŁEGO DOMU!!!JEGO PAN ZGINĄŁ W WYPADKU SAMOCHODOWYM I NIE MA SIE KTO NIM ZAOPIEKOWAĆ!!!JEST SKAZANY NA SCHRONISKO W PRZYPADKU BRAKU NOWEGO OPIEKUNA!!!DOWIOZĘ GO WŁASNYM AUTEM DO NOWEGO DOMU!!! pies jest u nie w Wałbrzychu jadę do niego jutro z kumpelą będę wiedziała więcej ale proszę rozgłoście sprawę Edited April 19, 2013 by darunia-puma Quote
darunia-puma Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 nie wiem co jeszcze mogę zrobić facet chce się go jak najszybciej pozbyć , pies mieszka rzut beretem ode mnie mój Shiro go nie przyjmie wymyśliłam jeszcze że mogłabym go zabrać w poniedziałek ze sobą do pensjonatu ( jadę na trzy dni ) ale co z nim zrobić w środę ? Quote
wedara Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 Nie mam pojęcia ;/ Trochę wiosennych fotek :p Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Nie jestem zadowolona z fotek :placz:, muszę zaopatrzyć się w nowy obiektyw i podszlifować umiejętności :razz: Quote
Leokadia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Młody biega na lince czy coś źle patrzę? Czyli wyrabianie psu mięśni czas zacząć, piękna czekolada:loveu: Quote
Kaaasia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 http://img5.imageshack.us/img5/7932/img2870eo.jpg Piłeczkowanie i odpowiednia obróżka. Widać że praca nad formą trwa :loveu: [quote name='leónowa']Młody biega na lince czy coś źle patrzę? Czyli wyrabianie psu mięśni czas zacząć, piękna czekolada:loveu: Weź przestań, nie wiem od czego zacząć. Mój pulpet mięśnie gdzieś zgubił :roll: Quote
Leokadia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Ty to nie masz chociaż problemu ze sportem siłowym, bo tu Oli oponke potarga tu sie z tobą poprzeciąga, jak mam większy problem, bo mój żadnej współpracy ze mną nie uznaje:shake: Więc stawiam na rower:p Quote
Kaaasia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Ja się za rower nie biorę bo jeszcze się na tamten świat nie wybieram :evil_lol: Z Olim mogę różne zabawy uskuteczniać ale jak widzi michę to z kuchni siłą go nie wyrzucisz. Dzisiaj zjadł skrzydełka a jak sprzątałam miskę to usiadł i czekał na ciąg dalszy :stupid: Quote
*Magda* Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Jakie śliczne zdjęcia :loveu: Poproszę więcej :cool3: Quote
wedara Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 leónowa napisał(a):Młody biega na lince czy coś źle patrzę? Tak, w tamtych rejonach często można kogoś spotkać więc wolę nie ryzykować :cool3: to nie linka tylko 20m smycz :) :) leónowa napisał(a):Więc stawiam na rower:p Ja również ostatnio zaczęłam preferować taki rodzaj ruchu, tylko u mnie ja siedzę a on mnie ciągnie :diabloti::diabloti: Kaaasia napisał(a):Ja się za rower nie biorę bo jeszcze się na tamten świat nie wybieram :evil_lol: Z Olim mogę różne zabawy uskuteczniać ale jak widzi michę to z kuchni siłą go nie wyrzucisz. Dzisiaj zjadł skrzydełka a jak sprzątałam miskę to usiadł i czekał na ciąg dalszy :stupid: U nas to samo, ciągle głodny i ciągle czeka na żarcie :mad: ode mnie nie dostanie ale jak przyczepi się do mamy to zawsze coś wyłudzi :roll: magdabroy napisał(a):Jakie śliczne zdjęcia :loveu: Poproszę więcej :cool3: Postaram się :) Ale nie obiecuję bo mój kitowy obiektyw ostatnio dobiłam :oops: tak naprawdę to nie moja wina :diabloti: Quote
wedara Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 leónowa napisał(a):Ty to nie masz chociaż problemu ze sportem siłowym, bo tu Oli oponke potarga tu sie z tobą poprzeciąga, jak mam większy problem, bo mój żadnej współpracy ze mną nie uznaje:shake: A nie możesz pobawić się np. patyk+ sznurek i np. gryzak lub jakaś inna zabawka którą pies preferuje ?? U mnie taka zabawa nie jest skuteczna bo Dibo myśli :lol::lol: i przeważnie czeka aż gryzak nadleci lub czai się przy nodze zamiast biegać w koło jak głupek :evil_lol: Quote
Leokadia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Piesek nie preferuje żadnych zabawek, ewentualnie rozpruwanie miśków, co w dobrej formie nawet uwieszał się i tak sobie dyndał. Ale pracujemy nad jego nakręceniem. Nie ukrywam, że fajnie byłoby w coś się z psem pobawić:p Quote
Sonka95 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Ale on szczęśliwy :) http://img706.imageshack.us/img706/4552/img2885l.jpg Quote
Leokadia Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 wedara napisał(a):A może agility ?? :cool3::cool3: Szczerze to mógłby być dobry pomysł, nigdy nie brałam tego pod uwagę:multi: Musiałabym sie pobawić w szukanie materiałów na tor, ale zawsze spróbować można:p Quote
Recommended Posts