skibuszka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Wybaczcie jeśli zamieszczam w zlym miejscu post, ale jestem na tym forum pierwszy raz. Mam pewien problem, a raczej każdy z nas go ma. Chodzi o sikanie naszych czworonogow na trawnikach. Mój rodzice zgodzili się na psa, ale martia się, ze zasika nam caly ogrod i nie będzie można w nim wypocząć bez przykrego zapachu i strasznego wygladu trawy. Zaczelam szukac w Internecie jakiegos srodka Quote
a_niusia Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 moim psom np. nie wolno sikac w ogrodzie. od sikania i srania sa spacery, a nie ogrod. Quote
Rinuś Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 trawa to się chyba nie zabarwia po siuśkach psich....jak pies będzie normalnie wyprowadzany 3 x na dzień to raczej na własnym terenie nie powinien się załatwiać. to jest jak z uczeniem psa nie sikania w domu tylko przenieść to na ogród. Quote
from_wonderland Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 W lecie często jadę na wieś, moja suka biega wtedy po podwórku, nigdy żadnych plam po moczu nie widziałam, także to też nie do końca. Quote
Evodish Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='from_wonderland']W lecie często jadę na wieś, moja suka biega wtedy po podwórku, nigdy żadnych plam po moczu nie widziałam, także to też nie do końca.[/QUOTE] Zdarza się tak, szczególnie na ograniczonym terenie gdzie pies załatwia się często w tych samych miejscach. Duże stężenie azotanów, amoniaku i soli w kwaśnym moczu, którym psiak regularnie podlewa daną kępkę faktycznie może doprowadzić do jej zżółknięcia. Autorka wątku jest przeciwniczką spacerów z psem, także ciężko cokolwiek sensownie doradzić ;) Quote
from_wonderland Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Pewnie przy długim procesie "podlewania" przez psa masz rację. Ale autorka nie stwierdziła, że jest przeciwna spacerom :) na pewno są lepsza inwestycją niż jakaś chemia. Quote
Evodish Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Stwierdziła, tylko na innym forum.. I masz rację - na pewno jest to mądrzejsze niż chemia :) Quote
from_wonderland Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 [quote name='Evodish']Stwierdziła, tylko na innym forum.. I masz rację - na pewno jest to mądrzejsze niż chemia :)[/QUOTE] A, chyba że na innym forum. To faktycznie dziwnie. Quote
Recommended Posts