Patsi Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Zaistniała pomyłka-ten chory kocur okazał się kotką...:placz: Quote
halbina Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 dorosłego samca?...raczej nie mogę...sama mam 2... jak reaguje na psy? Quote
Patsi Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Chyba się boi psów, Ania jest pewna,że te rany są po ataku psów. To nie samiec, to kotka. Pomyślcie, czy jest gdzieś jakiś sensowny szpitalik albo coś-piwnica, garaż-byle tylko można ją wyleczyć:placz: Quote
lupe Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 o boze....moge tylko wspomoc banerkiem...gdybym mogla wzielabym ja zaraz....yyyyyyyyyyy.... Quote
mulinka Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 dziewczyny szybko zaktualizujcie pierwszy post i moze też tytuł !!! Quote
Patsi Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Śliczny banerek!Dzięki lupe! Jutro go sobie wstawię. Tymczas dla kotki jest, jeśli wet nie stwierdzi u niej żadnej zakaźnej choroby kotka pojedzie do Halbiny (jeszcze raz dzięki Halbinko:loveu:). Jutro dziewczyny spróbują złapać kotkę. Potrzebne będą pieniądze na jej leczenie i transport z Bytomia do Zabrza w środę lub czwartek. Gdyby ktoś mógł pomóc będę bardzo wdzięczna. Trzymajcie kciuki,żeby udała się jutrzejsza łapanka tej bidusi. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc:Rose: Quote
mulinka Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 oj, to dobrze, ja niestety nie wspomogę :oops: wierzę, że uda jej się pomóc [SIZE="1"]u nas w Łodzi jest bardzo trudno o dom tymczasowy dla chorego kota, popatrzcie tutaj: http://niechcianeizapomniane.org/forum/viewtopic.php?p=5086#5086 Quote
Pokahontas Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Wandul, dzwonił ktoś dziś do Ciebie? Podałam Twój nr tel. w sprawie małego kotka. Ten Pan był z Bytomia :razz: Quote
wandul 66 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Pokahontas napisał(a):Wandul, dzwonił ktoś dziś do Ciebie? Podałam Twój nr tel. w sprawie małego kotka. Ten Pan był z Bytomia :razz:Ci państwo już zabrali kocurka !! Będzie miał kumpele , półroczną czarną kotkę - niebawem zobaczymy fotki!! Dzięki Pokahontas!!! Zaraz do domku pójdziewiskasowy chłopczyk!!! domek w Chorzowie!!! Quote
halbina Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Dobrze, że kociaki tak szybko znajdują domki... Quote
Pokahontas Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 wandul 66 napisał(a):Ci państwo już zabrali kocurka !! Będzie miał kumpele , półroczną czarną kotkę - niebawem zobaczymy fotki!! Dzięki Pokahontas!!! Zaraz do domku pójdziewiskasowy chłopczyk!!! domek w Chorzowie!!! nio... kotki w schronisku były prawie dwa tygodnie... nikt specjalnie się nie interesował, a jak już nie ma to telefony już dwa odebrałam :cool1: jak tak dalej pójdzie to może jutro wszystkie będą w nowych domkach Quote
wandul 66 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 i już wszystkie są w nowych domkach - whiskasowy kocurek pojechał do Żor , drugi kocurek mieszka w Bytomiu a kotka przed chwilą pojechała do Rudy Ślaskiej - 9 letni chłopczyk od 3 miesięcy czekal na małego kotka!!! wszyscy niebawem odezwą się na watku!!!! Quote
halbina Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Fajnie, że wszystkie maluchy grzeją już pupki na włąsnych włościach! Quote
Patsi Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Relacja z placu boju: niestety chorej kotki dzisiaj nie było Jutro kolejna łapanka (zajmuje się tym Ania). Jeśli ktoś chciałby pomóc zapraszam do uczestnictwa w aukcji charytatywnej: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=188810766 W przyszłym tygodniu dzięki akcji CIACH zostanie wysterylizowana mama kociaków uratowanych przed utopieniem. A tu bazarek na te wszystkie kocie przypadki:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=61437 Trzymajcie kciuki za jutrzejszą łapankę! Quote
Ania z Bytomia Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 tak, to ja zajmuje sie wyłapaniem biednych kocików, warunki mają tragiczne, niestety dziś jeszcze nie widziałam ani jednego kocika :-( Quote
Tweety Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 [quote name='mulinka'] u nas w Łodzi jest bardzo trudno o dom tymczasowy dla chorego kota, popatrzcie tutaj: http://niechcianeizapomniane.org/forum/viewtopic.php?p=5086#5086 i co z Waszym kociuszkiem? Quote
Ania z Bytomia Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 kolejna bida pilnie potrzebuje pomocy:-( przed chwilą złapałam kolejnego biedaka szaraka z Patsi foto, jednak to chłopak tymczasowo nazwałam go Szaruś, jest w bardzo złym stanie, ma rane na głowie (to chyba sprawka psów ) i ma bardzo opuchniętą prawą strone szyji, nie boi sie człowieka ani mojej suczki, jak zaszczekała to Szarek tylko popatrzył w jej strone sami zobaczcie foto, pomoc b.pilna http://foto.onet.pl/erj57,s8o8ogoo7gjz Quote
Ania z Bytomia Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Szarek był przed chwilą u weta, ma świerzbi wielki ropień, rana została przemyta i dostał antybiotyk w zastrzyku na zmniejszenie ropienia, jeśli do jutra sie nie pomniejszy to kociak idzie na zabieg :-( Quote
halbina Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Niestety, świerzb jest bardzo zaraźliwy... wiem, bo jak przygarnęłam z ulicy Juniora, to zaraził nim i kocią grypą Byrona... leczenie trwało miesiąc albo dwa... tu pomóc nie mogę. A zdjęcia się nie wyświetlają, ONET ma komunikat, że brak zdjęć... Quote
Tweety Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 halbina napisał(a):Niestety, świerzb jest bardzo zaraźliwy... wiem, bo jak przygarnęłam z ulicy Juniora, to zaraził nim i kocią grypą Byrona... leczenie trwało miesiąc albo dwa... tu pomóc nie mogę. A zdjęcia się nie wyświetlają, ONET ma komunikat, że brak zdjęć... a człowiek może się zarazić? bo nie mogę nigdzie znaleźć Quote
Tweety Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Tweety napisał(a):a człowiek może się zarazić? bo nie mogę nigdzie znaleźć a jednak moze:shake: Quote
halbina Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Zależy, jaki to świerzb... Mój pierwszy kot, Gacek, zachorował na taki niebezpieczny dla ludzi, Junior miał inną odmianę, więc ludzie byli bezpieczni... Zapytajcie Formicę... numer gg: 6540278 Quote
Recommended Posts