Jump to content
Dogomania

rodezyjski KOSCIOTRUP juz w nowym domku w Mielcu u lek.wet.!ma sie swietnie! :)

Recommended Posts

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ma-ja']Sangoma, jest juz akcja pt. Stop Okrucienstwu w Schroniskach, nie pamietam ktore stowarzyszenia ale zdaje sie ze Arka bierze w tym udzial? poprawcie mnie jesli sie myle ;)
Fundacja " EMIR" - http://fundacja-emir.org/aktualnosci/stopokrucienstwu.htm
Jeśli prawa zwierząt są łamane i są na to dowody, można zgłosić. Namiary tu - http://fundacja-emir.org/index1.htm

PS. Trzymam kciuki - tyle mogę zrobić :-(

Posted

Boje sie takich akcji-boje się o psy-zazwyczaj zacierają slady-a psy chore-wychudzone w takich miejscach są usypiane:(

Proponuje spotkanie pod koniec przyszłego tygodnia-oczywiście na Śląsku-osobom które chcą poprawić sytuację tych psów-to delikatny temat-wiem!

Posted

Paola06 napisał(a):
Boje sie takich akcji-boje się o psy-zazwyczaj zacierają slady-a psy chore-wychudzone w takich miejscach są usypiane:(

Po części masz rację, ale tylko po części. Działanie w " białych rękawiczkach" kończy się tym, że wolontariusze za wszelką cenę ratują wypatrzone zwierzaki ze schronisk, kierownictwo jest bezkarne i proceder trwa wiele lat ( przez te lata ginie wiele zwierzaków - których, z tych, czy innych względów wolontariusze nie wypatrzą, które być może miałyby szansę w normalnych warunkach, ale wolontariusze nie mają środków na udzielenie pomocy wszystkim, dla których ten promyk nadziei miałby szansę zabłysnąć w otoczeniu ludzi kochających swoją pracę :-( )

Posted

Nie chcę wszystkiego tu opisywać-wiele jest racji-ale to co wiem napewno i opisuję na wątku tego schroniska ogólnym-----------------------------

TE PSY BEZ NASZEJ POMOCY MAJĄ NIKŁE SZANSE NA NORMALNE ŻYCIE--------------NA ŻYCIE wogóle--

I nawet barzdziej chodzi tu o zwykłe zainteresowanie się ludzi z regionu losem tych zwierząt,bywaniem w tym miejscu,organizowaniem pomocy.

Tego niestety nie zauważyłam:(

Posted

Ja już wiem...

Dziewczyny jeszcze w drodze... w drodze DO ORZESZA!!!!!!

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Udało się!

Dziękuję wszystkim za kciuki :loveu::loveu:

Piesek jest w znosnym stanie, ma troche glutow ale ma apetyt, puszcza smierdzace bąki i jest chyba OK.
Bedzie mial kojec wypasiony, z kolderka i w ogole pieciogwiazdkowy. Zreszta teraz cieple dni ida :) kolo poludnia obejrzy go lekarz.
Tyle wiem, reszte napisza kochane dziewczyny
JESTESCIE CUDOWNE! :multi: