kcd Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 inka33 napisał(a):jak widać Kasi nie wystraszyła... ;) Pani się zaraz doigra! :eviltong: Sonia się dziś namiętnie wyperfumowała :mad: Mimo że absolutnie nie planowałam jej jeszcze kąpać (skóra, brzuszek, łapka...) to nie była wyjścia... :shake: Tylko proszę, nie mówcie mi, że mogłam ją przetrzeć szmatką z octem, bo... nie mogłam :-( To była ludzka perfuma. Rzadka. I obficie zaaplikowana... :-( :-( :-( Quote
Ziutka Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 kcd napisał(a):Pani się zaraz doigra! :eviltong: Sonia się dziś namiętnie wyperfumowała :mad: Mimo że absolutnie nie planowałam jej jeszcze kąpać (skóra, brzuszek, łapka...) to nie była wyjścia... :shake: Tylko proszę, nie mówcie mi, że mogłam ją przetrzeć szmatką z octem, bo... nie mogłam :-( To była ludzka perfuma. Rzadka. I obficie zaaplikowana... :-( :-( :-( Ulalalalala....współczuje panience, współczuje :eviltong: Quote
toyota Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Oj dzieje się tam u Was, na brak nudy nie może teraz Sońka narzekać :evil_lol:. Wiadomo - Warszawa, my tu na prowincji nie mamy tylu atrakcji :evil_lol:. Quote
ludwa Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 No, jak na prawdziwą damę przystało, parfuma musi być:) Quote
inka33 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Sońka, to chyba już nie będę chciała Cię głaskać... :mad: Quote
kcd Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 kejciu napisał(a):Zapisuję wątek :) To dzięki tym perfumom..? :eviltong: toyota napisał(a): Wiadomo - Warszawa, my tu na prowincji nie mamy tylu atrakcji :evil_lol:. U Was nie srają, za przeproszeniem, po krzakach? ;) inka33 napisał(a):Sońka, to chyba już nie będę chciała Cię głaskać... :mad: Ja jej obiecałam brak buziaków. Wytrzymałam godzinę. :oops: Quote
kcd Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 kejciu napisał(a):Heheh nie to nie perfumy mnie tu ściągneły :):):) Dobra, dobra... :eviltong: Quote
Nutusia Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Biedna Sońka - taka kara za to, że chciała szałowo pachnieć ;) Quote
kcd Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Nutusia napisał(a):Biedna Sońka - taka kara za to, że chciała szałowo pachnieć ;) Jakby przewidziała, że coś się święci - dziś miałam już 3 telefony w sprawie adopcji... :-) Quote
Nutusia Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 No widzisz! Ech, my goopie som - nie wiemy, że pies musi pachnieć, żeby domek znalazł :) Quote
kcd Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Nie zapeszam... ale dziś mam pierwszą PA... w weekend drugą... trzymajcie wiecie co... Quote
malagos Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 O mamo, to super!! Pewnie już przeżywasz te wizyty? Ty je zrobisz? Quote
M&S Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 kcd napisał(a):Nie zapeszam... ale dziś mam pierwszą PA... w weekend drugą... trzymajcie wiecie co... Super!!!!!!!!! Trzymam mooocno!!!!!!!!!!!!! Quote
kcd Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Nie jestem przekonana, czy Sonia jest w typie Pani1. Pani mieszka na Wilanowie, jeździ sportowym Audi, była bardzo "ubrana" i myślała, że Sonia jest mniejsza. Pani1 bardziej mi pasuje do maltańczyka. Ale jeśli Sonia jednak będzie w typie Pani1, to z drugiej strony Pani1 jest bardzo odpowiedzialna, miła i ciepła. Tobi zaakceptował ją od razu a dla mnie to jest najlepszy możliwy pomiar człowieka w człowieku :-) Podobało mi się, że Pani1 nie zaczęła od razu piać, że ona chce pieska niezależnie od wszystkiego - bardzo dobrze zdaje sobie sprawę z odpowiedzialności i chce podjąć decyzję po przemyśleniu i skonsultowaniu z rodziną. Quote
inka33 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 kcd napisał(a):Ja jej obiecałam brak buziaków. Wytrzymałam godzinę. :oops: Oj, cioteczko... :buzi: kcd napisał(a):Jakby przewidziała, że coś się święci - dziś miałam już 3 telefony w sprawie adopcji... :-) Widzisz, ona też nie chce rozstania z Tobą... ;) kcd napisał(a):Nie zapeszam... ale dziś mam pierwszą PA... w weekend drugą... trzymajcie wiecie co... A jednak...? Dobra, to trzymam :kciuki: kcd napisał(a):Nie jestem przekonana, czy Sonia jest w typie Pani1. Pani mieszka na Wilanowie, jeździ sportowym Audi, była bardzo "ubrana" i myślała, że Sonia jest mniejsza. Pani1 bardziej mi pasuje do maltańczyka. Ale jeśli Sonia jednak będzie w typie Pani1, to z drugiej strony Pani1 jest bardzo odpowiedzialna, miła i ciepła. Tobi zaakceptował ją od razu a dla mnie to jest najlepszy możliwy pomiar człowieka w człowieku :-) Podobało mi się, że Pani1 nie zaczęła od razu piać, że ona chce pieska niezależnie od wszystkiego - bardzo dobrze zdaje sobie sprawę z odpowiedzialności i chce podjąć decyzję po przemyśleniu i skonsultowaniu z rodziną. Dobrze rokuje. Chyba. :hmmmm: Quote
Mattilu Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Sonka, kciukam za Ciebie! I niech objawi sie ten najlepszy z domkow! Quote
Nutusia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Tak sobie myślę, że gdyby Pani1 chciała mieć maltańczyka do kompletu ze sportowym audi, to by go sobie po prostu... kupiła. A skoro szuka do przygarnięcia kundelaszka, to maltańczyka nie chce. A co napiszesz o Pani2? ;) Quote
kcd Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 Mail od Pani2: "Witam Mam na imię XXXX, od jakiegoś czasu myślę o wzięciu psa i właśnie zakochałam się w Soni. Mieszkam z kotem, na warszawskim Mokotowie, zaraz przy Polu Mokotowskim Miałam w swoim życiu dwa psy jednego 20 lat, drugiego niestety tylko 7 (kleszcz :() Jestem w stanie zapewnić jej dom, jeśli okaże się, że nie znajdzie się ktoś z ogrodem i warunkami, które będą dla niej lepsze. z przyjemnością Sonię poznam i opowiem o sobie. Pozdrawiam" Co mi się podoba u Pani2 (tak samo jak u Pani1) to przede wszystkim to, że stawia potrzeby i dobro Soni na pierwszym miejscu. Widać to i w mailu i w rozmowie telefonicznej - Pani2 od razu zaczęła mnie pytać o charakter Soni, jej wymagania i potrzeby i konfrontowała to z jej możliwościami w kontekście zapewnienia odpowiedniej opieki. Poza tym Pani2 wydawała się bardzo ciepła i miła... Ogólnie bardzo mi się spodobała. Tylko jeszcze muszę sprawdzić Sonię z kotem... Obie Panie były "testowane" telefonicznie przez Ludwę, która również jest na tak. Zobaczymy. Quote
Nutusia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Trudny wybór. Przyjdzie Soni... zapałki ciągnąć ;) Quote
kcd Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 Nutusia napisał(a):Trudny wybór. Przyjdzie Soni... zapałki ciągnąć ;) Pani1 trochę krępowała Sonię, ale była bardzo delikatna i Sonia nawet pod koniec sprzedała jej pędzla :-) Zobaczymy jak będzie z Panią2... Quote
konfirm13 Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Ale tu się dzieje :). Mam nadzieję, że Soni trafi się ta najlepsza Pani. Trzymam kciuki :) Quote
M&S Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Nutusia napisał(a):Tak sobie myślę, że gdyby Pani1 chciała mieć maltańczyka do kompletu ze sportowym audi, to by go sobie po prostu... kupiła. A skoro szuka do przygarnięcia kundelaszka, to maltańczyka nie chce. A co napiszesz o Pani2? ;) Też tak myślę. Nutusia napisał(a):Trudny wybór. Przyjdzie Soni... zapałki ciągnąć ;) Bardzo trudny wybór, trzymam kciuki za najlepszą opcję z możliwych! Quote
kcd Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 Dzwoniła jeszcze jedna Pani... również super! Myślę, że "na Sonię" uda się wyadoptować jeszcze przynajmniej jednego pieska. :multi: Już się z Paniami umówiłam, że jeśli Sonia zostanie adoptowana przez kogoś innego, albo nie będzie chemii, to pokażę im inne pieski. Z 4Dogs mam 3 kandydatów + 1 od kejcika. Jeśli macie jakieś pieski w typie Soni - nieduże, bezproblemowe, łagodne, to dawajcie znać... Quote
Recommended Posts