Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

inka33 napisał(a):
jak widać Kasi nie wystraszyła... ;)

Pani się zaraz doigra! :eviltong:

Sonia się dziś namiętnie wyperfumowała :mad: Mimo że absolutnie nie planowałam jej jeszcze kąpać (skóra, brzuszek, łapka...) to nie była wyjścia... :shake:

Tylko proszę, nie mówcie mi, że mogłam ją przetrzeć szmatką z octem, bo... nie mogłam :-( To była ludzka perfuma. Rzadka. I obficie zaaplikowana... :-( :-( :-(

• Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kcd napisał(a):
Pani się zaraz doigra! :eviltong:

Sonia się dziś namiętnie wyperfumowała :mad: Mimo że absolutnie nie planowałam jej jeszcze kąpać (skóra, brzuszek, łapka...) to nie była wyjścia... :shake:

Tylko proszę, nie mówcie mi, że mogłam ją przetrzeć szmatką z octem, bo... nie mogłam :-( To była ludzka perfuma. Rzadka. I obficie zaaplikowana... :-( :-( :-(

Ulalalalala....współczuje panience, współczuje :eviltong:

Posted

Oj dzieje się tam u Was, na brak nudy nie może teraz Sońka narzekać :evil_lol:.

Wiadomo - Warszawa, my tu na prowincji nie mamy tylu atrakcji :evil_lol:.

Posted

kejciu napisał(a):
Zapisuję wątek :)

To dzięki tym perfumom..? :eviltong:

toyota napisał(a):

Wiadomo - Warszawa, my tu na prowincji nie mamy tylu atrakcji :evil_lol:.

U Was nie srają, za przeproszeniem, po krzakach? ;)

inka33 napisał(a):
Sońka, to chyba już nie będę chciała Cię głaskać... :mad:

Ja jej obiecałam brak buziaków. Wytrzymałam godzinę. :oops:

Posted

Nutusia napisał(a):
Biedna Sońka - taka kara za to, że chciała szałowo pachnieć ;)

Jakby przewidziała, że coś się święci - dziś miałam już 3 telefony w sprawie adopcji... :-)

Posted

kcd napisał(a):
Nie zapeszam... ale dziś mam pierwszą PA... w weekend drugą... trzymajcie wiecie co...

Super!!!!!!!!! Trzymam mooocno!!!!!!!!!!!!!

Posted

Nie jestem przekonana, czy Sonia jest w typie Pani1. Pani mieszka na Wilanowie, jeździ sportowym Audi, była bardzo "ubrana" i myślała, że Sonia jest mniejsza. Pani1 bardziej mi pasuje do maltańczyka. Ale jeśli Sonia jednak będzie w typie Pani1, to z drugiej strony Pani1 jest bardzo odpowiedzialna, miła i ciepła. Tobi zaakceptował ją od razu a dla mnie to jest najlepszy możliwy pomiar człowieka w człowieku :-)

Podobało mi się, że Pani1 nie zaczęła od razu piać, że ona chce pieska niezależnie od wszystkiego - bardzo dobrze zdaje sobie sprawę z odpowiedzialności i chce podjąć decyzję po przemyśleniu i skonsultowaniu z rodziną.

Posted

kcd napisał(a):
Ja jej obiecałam brak buziaków. Wytrzymałam godzinę. :oops:

Oj, cioteczko... :buzi:

kcd napisał(a):
Jakby przewidziała, że coś się święci - dziś miałam już 3 telefony w sprawie adopcji... :-)

Widzisz, ona też nie chce rozstania z Tobą... ;)

kcd napisał(a):
Nie zapeszam... ale dziś mam pierwszą PA... w weekend drugą... trzymajcie wiecie co...

A jednak...? Dobra, to trzymam :kciuki:

kcd napisał(a):
Nie jestem przekonana, czy Sonia jest w typie Pani1. Pani mieszka na Wilanowie, jeździ sportowym Audi, była bardzo "ubrana" i myślała, że Sonia jest mniejsza. Pani1 bardziej mi pasuje do maltańczyka. Ale jeśli Sonia jednak będzie w typie Pani1, to z drugiej strony Pani1 jest bardzo odpowiedzialna, miła i ciepła. Tobi zaakceptował ją od razu a dla mnie to jest najlepszy możliwy pomiar człowieka w człowieku :-)

Podobało mi się, że Pani1 nie zaczęła od razu piać, że ona chce pieska niezależnie od wszystkiego - bardzo dobrze zdaje sobie sprawę z odpowiedzialności i chce podjąć decyzję po przemyśleniu i skonsultowaniu z rodziną.

Dobrze rokuje. Chyba. :hmmmm:

Posted

Tak sobie myślę, że gdyby Pani1 chciała mieć maltańczyka do kompletu ze sportowym audi, to by go sobie po prostu... kupiła. A skoro szuka do przygarnięcia kundelaszka, to maltańczyka nie chce.
A co napiszesz o Pani2? ;)

Posted

Mail od Pani2:

"Witam

Mam na imię XXXX, od jakiegoś czasu myślę o wzięciu psa i właśnie zakochałam się w Soni.

Mieszkam z kotem, na warszawskim Mokotowie, zaraz przy Polu Mokotowskim
Miałam w swoim życiu dwa psy jednego 20 lat, drugiego niestety tylko 7 (kleszcz :()

Jestem w stanie zapewnić jej dom, jeśli okaże się, że nie znajdzie się ktoś z ogrodem i warunkami, które będą dla niej lepsze.

z przyjemnością Sonię poznam i opowiem o sobie.

Pozdrawiam"

Co mi się podoba u Pani2 (tak samo jak u Pani1) to przede wszystkim to, że stawia potrzeby i dobro Soni na pierwszym miejscu. Widać to i w mailu i w rozmowie telefonicznej - Pani2 od razu zaczęła mnie pytać o charakter Soni, jej wymagania i potrzeby i konfrontowała to z jej możliwościami w kontekście zapewnienia odpowiedniej opieki. Poza tym Pani2 wydawała się bardzo ciepła i miła... Ogólnie bardzo mi się spodobała. Tylko jeszcze muszę sprawdzić Sonię z kotem...

Obie Panie były "testowane" telefonicznie przez Ludwę, która również jest na tak. Zobaczymy.

Posted

Nutusia napisał(a):
Trudny wybór. Przyjdzie Soni... zapałki ciągnąć ;)

Pani1 trochę krępowała Sonię, ale była bardzo delikatna i Sonia nawet pod koniec sprzedała jej pędzla :-) Zobaczymy jak będzie z Panią2...

Posted

Nutusia napisał(a):
Tak sobie myślę, że gdyby Pani1 chciała mieć maltańczyka do kompletu ze sportowym audi, to by go sobie po prostu... kupiła. A skoro szuka do przygarnięcia kundelaszka, to maltańczyka nie chce.
A co napiszesz o Pani2? ;)

Też tak myślę.

Nutusia napisał(a):
Trudny wybór. Przyjdzie Soni... zapałki ciągnąć ;)

Bardzo trudny wybór, trzymam kciuki za najlepszą opcję z możliwych!

Posted

Dzwoniła jeszcze jedna Pani... również super! Myślę, że "na Sonię" uda się wyadoptować jeszcze przynajmniej jednego pieska. :multi:

Już się z Paniami umówiłam, że jeśli Sonia zostanie adoptowana przez kogoś innego, albo nie będzie chemii, to pokażę im inne pieski. Z 4Dogs mam 3 kandydatów + 1 od kejcika. Jeśli macie jakieś pieski w typie Soni - nieduże, bezproblemowe, łagodne, to dawajcie znać...