Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może pędzlem chce malować skarpetki?

Soni łapeńka wygląda dobrze - ranka się goi, nie babrze, ale opatrunek nie wytrzymał - Soniak przeciera wszystkie worki foliowe, reklamówki i inne cuda, które jej próbuję założyć. Ostatni mój wynalazek wytrzymał aż do windy ;(

Przemywamy Rivanolem i smarujemy maścią z pszczółek.

Jutro dostanie ostatni antybiotyk - ale tak w sumie z tym antybiotykiem to dobrze wyszło, bo w piątek znowu zrobiło jej się trochę ropki w brzuszku i wyciskaliśmy u weta...

Posted

To koszmar z tym tłuczonym szkłem :(. Ile moje psice sobie nim łapek pokroiły :(. Kiedys miałam w tym celu specjalne buty dla psów(Trixi), ale po poprzedniej suni, niestety je wyrzuciłam w ramach porządków żałobnych, bo bym przywiozła.
A czy Sonia wybiera się na majówkę? I Tobiś?

Posted

U nas niestety całe mnóstwo szkła... Obok nas są 2 budowy i robotnicy oczywiście pozostałości po "soczkach" wyrzucają pod siebie... Ale zawsze staram się uważać, pierwszy piesio mi się skaleczył :-(

Na majówkę się nie wybieram (w czwartek pracuję :( ), poza piątkową wyprawą do Malagos. Ale pieski, z przyczyn oczywistych zostają w domku, z Grzesiem. Bo jakbyśmy się tam wszystkie z piesami zwaliły... :D

Posted

kcd napisał(a):
U nas niestety całe mnóstwo szkła... Obok nas są 2 budowy i robotnicy oczywiście pozostałości po "soczkach" wyrzucają pod siebie... Ale zawsze staram się uważać, pierwszy piesio mi się skaleczył :-(

Na majówkę się nie wybieram (w czwartek pracuję :( ), poza piątkową wyprawą do Malagos. Ale pieski, z przyczyn oczywistych zostają w domku, z Grzesiem. Bo jakbyśmy się tam wszystkie z piesami zwaliły... :D

My naszą pewnie zabierzemy,bo nie chcemy jej zostawić samej zamknietej z domku na działce, kiedy za drzwiami będą biegać głośno pokrzykując małolaty. Mam nadzieje, że zachowa się grzecznie i wstydu nam nie przyniesie ;)

Posted

[quote name='malagos']Ja też mam nadzieję, bo jak zapraszam znajomych, to proszę bez psów i innych zwierzaków. Wystarczy stado moich :)

A jakie zwierzaki łapią się na "inne zakazane"?

Posted

malagos napisał(a):
a co masz? :evil_lol:
myślałam np. o kotach, bo mam 4 sztuki, wystarczy :diabloti:

No ma się trochę tej flory tudzież fauny :P Ale kotów brak, więc nie czuję się zdyskwalifikowana ;)

Posted

malagos napisał(a):
Ja też mam nadzieję, bo jak zapraszam znajomych, to proszę bez psów i innych zwierzaków. Wystarczy stado moich :)

Oj, to jednak zostawimy zwierza w domu, bo o psach malagosowych pamiętałam, ale o kotach - zapomniałam :shake:. Może dlatego, że sama ich nie mam? i za pozytywny stosunek psicy do kotów - nie gwarantuję.;)

Posted

Słuszna uwaga, trzeba będzie coś "spłodzić" :-) Jutro wybieramy się na ognisko, nastąpi pierwsza w życiu podróż metrem (a przynajmniej próba;) ), więc okazji będzie sporo :-)

Posted

kcd napisał(a):
Słuszna uwaga, trzeba będzie coś "spłodzić" :-) Jutro wybieramy się na ognisko, nastąpi pierwsza w życiu podróż metrem (a przynajmniej próba;) ), więc okazji będzie sporo :-)

No to pstrykaj ile wlezie :)
Mmmm....ognisko - uwielbiam kiełbache z ogniska ! ;p

Posted

kcd napisał(a):

Ale chyba ognisko nie na stacjo metra??

Posted

Nutusia napisał(a):
I co, i co? Jak podróż metrem? Bo na ognisku to się pewnikiem Sońka czuła wyśmienicie ;)

Miejmy nadzieję, że bardziej obok niż nad albo w... :diabloti:

Posted

inka33 napisał(a):
Miejmy nadzieję, że bardziej obok niż nad albo w... :diabloti:

Poza tym, że Dziubaska trzeba wkładać do wagonu, bo Dziubasek generalnie ma troszkę problemy z drzwiami i przejściami, to w metrze looooooooz :-) Na początku było lekkie zdziwienie, ale już od 2 stacji leżała sobie pod siedzeniem :-) Na ognisku za to oczy jak 5-złotówki, bo wszędzie zionęło przecież kiełbą :-)