Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Soniakowi dalej wypadają kłaczki sierści, zauważyłam jedno małe przełysienie z łupieżem dookoła... Niestety znalazłam w jednym miejscu tez taką dziwną czarną plamę średnicy 0,5 cm, strasznie mnie to zaniepokoiło, idziemy dziś do weta :-( Mam nadzieję, że to tylko pieprzyk...

• Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zawsze coś z tymi tymczasami, zawsze coś....... Żeby nam domom tymczasowym, się nie nudziło.........
Dziewczyny, chcecie maltankę, śliczną domową sunię? Starsza kobieta u nas na wsi ją dostała od wnuczki z Warszawy, ponoc ze schroniska, a sunia zadbana, domowa, pcha sie do łózka, podje łapkę. Babka chce ja po kryjomu oddać, bo nie ma siły się zajmować psem, jest po operacji. Zrobię zdjecia i ogłaszamy, ok?

Posted

Nutusia napisał(a):
O - i będzie trójca! Tylko czy święta? ;)

Nie wiem, jak Maltanka, ale pozostała dwójka święta to z pewnością nie jest...

Posted

malagos napisał(a):
Zawsze coś z tymi tymczasami, zawsze coś....... Żeby nam domom tymczasowym, się nie nudziło.........
Dziewczyny, chcecie maltankę, śliczną domową sunię? Starsza kobieta u nas na wsi ją dostała od wnuczki z Warszawy, ponoc ze schroniska, a sunia zadbana, domowa, pcha sie do łózka, podje łapkę. Babka chce ja po kryjomu oddać, bo nie ma siły się zajmować psem, jest po operacji. Zrobię zdjecia i ogłaszamy, ok?

Lepiej jej nie ogłaszaj, bo będziesz miała przez 10 lat po 100 telefonów dziennie !

Posted

He, he, wszystkie nasze tymczaski wyadoptujemy na jej ogłoszenia :) Nawet duże i czarne, też mogą przecież być choć trochę "w typie maltańczyka" :diabloti: :diabloti:

Posted

O właśnie! I może by się nasz piękny szczenior kudłatek z lecznicy załapał ;) Taki trochę mój Motek, tylko nieco większy - słodziak jak na... maltańczyka przystało :)

Posted

Trochę? Toż to maltańczyk 99,9% :)

A co tam wczoraj u weta? Co z tym łupieżem? Bo sierściuchę to może gubić i wiosennie i postreylkowo (w sensie ponarkozowo)...

Posted

Nutusia napisał(a):
O właśnie! I może by się nasz piękny szczenior kudłatek z lecznicy załapał ;) Taki trochę mój Motek, tylko nieco większy - słodziak jak na... maltańczyka przystało :)

Ooo, to dobrze, że go widziałaś, bo ja zerknęłam i się przestraszyłam, że to Motuś się zgubił. Fajnie byłoby gdyby znalazł domek, bo słodziak jak Motek.

kcd napisał(a):
Sonia też trochę przypomina maltańczyka, prawda...?

Sonia jest bardzo w typie:evil_lol:

A co wet powiedział?

Posted

Coś mi mówi, że ten mały Motuś bis do nas na majówkę przyjedzie (pod warunkiem, że Lesio się nie oflaguje ;)), bo okropnie rozrabia w lecznicy, a oni nie mają czasu i głowy, żeby go pilnować. Wczoraj np. podczas badania Duszki, leżał sobie pod stolikiem jak gdyby nigdy nic i... przegryzał kabel od aparatury do EKG!

Posted

Nutusia napisał(a):
Coś mi mówi, że ten mały Motuś bis do nas na majówkę przyjedzie (pod warunkiem, że Lesio się nie oflaguje ;)), bo okropnie rozrabia w lecznicy, a oni nie mają czasu i głowy, żeby go pilnować. Wczoraj np. podczas badania Duszki, leżał sobie pod stolikiem jak gdyby nigdy nic i... przegryzał kabel od aparatury do EKG!

No! To Ty mu napiszesz tekścik i zaraz pofrunie do domku:-)

Posted

Nutusia napisał(a):

Hahaha! Ależ łobuzejro! Przy tym skarpetki wyciągane z mojej walizki przez Soniaka to pikuś ;-)

Wet wczoraj powiedział, że mam zostawić psa w spokoju i skontrolować sprawę łupieżu za 2 tyg, bo jak tak będę go ciągle macać i oglądać to nawet nie zauważę, czy się pogarsza czy poprawia. No chyba, że będzie jakieś widoczne na pierwszy rzut oka pogorszenie. Jeśli bardzo chcę to mogę jej podawać witaminki, minerały i kwas omega-3, co oczywiście uczynię :-)

Ciemna plamka za to wygląda mu na pieprzyk a ja na panikarę :P

Posted

Też już o tym myślałam, ale chwilę muszę poczekać po sterylce i brzuszkowym babrańsku :-)

Nutusia a czy ja dobrze wnioskuję po powyższej wypowiedzi, że niezły z Ciebie poeta? Bo ja to po politechnice i ewidentnie kiepsko mi idzie kompozycja słowna, bo na moje ogłoszenia nikt się nie zgłosił :(

Nie wiem, w jaką nutę (że tak powiem, zbieżność przypadkowa :P ) uderzyć, żeby kogokolwiek zainteresować.

Posted

To może w ten deseń ;)

Do domu, gotowa – START!

Sonia trafiła więcej niż szóstkę w totka! W grze o życie lub śmierć, wygrała ŻYCIE. Była już na liście skazańców, którzy mieli trafić do psiego obozu śmierci. W ostatniej chwili, została wyciągnięta dosłownie za czubek ogonka...

Sunia ma ok. [wiek]. Jest bardzo łagodna, subtelna i posłuszna. Pilnuje się tymczasowej opiekunki, bo wie, co mogłaby stracić. Ładnie chodzi na smyczy. Pozostawiona sama w domu, utrzymuje czystość, nie niszczy, nie wyje. Nie ma problemów w kontaktach z innymi psami.

Sonia lubi spacery, ale lubi też poleniuchować. Byłaby doskonałą towarzyszką dla osoby starszej. Mogłaby również zamieszkać w rodzinie z dziećmi.

Sonia jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. Waży 14,5 kg, sięga przed kolano (na zdjęciach wydaje się większa).

Jest psem absolutnie bezproblemowym, który wniesie do swej nowej rodziny wiele optymizmu, ciepła i radości.

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji:
Kasia
501 588 482
mail: [warto podać]

Posted

kcd napisał(a):
Ej... Ty to jesteś magik...! Dziękuję :* :* :*

Noo, mowilam! Czary mary i tekst taki, ze zaraz oko w gaszczu psow do adopcji go wylapuje i szanse psa rosna!

Nie magik, tylko czarownica...