Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Sonia została uratowana razem z 7 innymi pieskami przed wywozem do Wojtyszek:
http://www.obrona-zwierzat.pl/wojtyszki.html

Wielkie ukłony za całą akcję dla Toyoty i 4dogS!
http://www.dogomania.pl/forum/threads/241275-Łapka-i-7-innych-psów-które-uniknęły-Wojtyszek-i-są-pod-opieką-4-Dogs

Sonia jest już bezpieczna, teraz szukamy jej domku. Jest średnią sunią, bardzo łagodną, bardzo przestraszoną, bardzo skrzywdzoną.

Boi się dotyku, ale jednocześnie ogromnie szuka kontaktu z człowiekiem - wystarczy schować ręce i uciec wzrokiem żeby załapać się na nieśmiałego pędzla w czoło... Przed nami dużo pracy! :-)

Sonia jest u mnie w DT w Warszawie.

Oświadczenie 4DogS na wydarzeniu Facebook
[FONT=lucida grande](...) Jedna z gmin w ramach oszczędności zabiera swoje psy z bunkra prawdopodobnie do Wojtyszek. [/FONT][FONT=lucida grande]My nie chcemy wojny z Wojtyszkami. Absolutnie nie mamy zamiaru tracić energii na takie rzeczy. My jedynie mamy inną opinię o tym jakie warunki powinny być zapewnione psom. 13 psów, o które teraz nam chodzi mają według nieoficjalnej informacji prawdopodobnie pojechać do Wojtyszek. Nie udało nam się uzyskać potwierdzenia tej informacji z powodu nieobecności kompetentnej osoby w gminie.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Już samo ryzyko, że psy (a wśród nich starsze ok. 8 letnie) nawykłe do obecnych warunków (które i tak nie stanowią optimum) mogłyby trafić do tłumnej sfory kilkudziesięciu psów – jest dla nas wystarczającym impulsem do działania. (...)[/FONT]

[FONT=lucida grande]Więcej[/FONT][FONT=lucida grande]:[/FONT]
[FONT=lucida grande]http://www.facebook.com/events/447083662037811[/FONT]

Edited by kcd
  • Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']No, moja droga kcd - jeśli wyprawy do Malagosowej mają przynosić TAKIE efekty, to ja już dziś zamawiam... autokar! ;) :)[/QUOTE]

Taaa... Wyszłam z podziemi ;-) Od całego tego obiadku u Malagos zrobiło mi się mi się małe uzależnienie od Dogo ;-)

Posted

[quote name='kcd']Taaa... Wyszłam z podziemi ;-) Od całego tego obiadku u Malagos zrobiło mi się mi się małe uzależnienie od Dogo ;-)[/QUOTE]

Ciekawe, czego Malagos dodała do obiadku;)

Posted

[quote name='kcd']Taaa... Wyszłam z podziemi ;-) Od całego tego obiadku u Malagos zrobiło mi się mi się małe uzależnienie od Dogo ;-)[/QUOTE]

Wie co robi malagos częstując obiadkami i piekąc ciasta !

Posted

[quote name='Mazowszanka']Wie co robi malagos częstując obiadkami i piekąc ciasta ![/QUOTE]

A widzisz... mnie łatwo urobić najwyraźniej, bo dało radę nawet bez ciasta!

Posted

[quote name='M&S']Ciekawe, czego Malagos dodała do obiadku;)[/QUOTE]

Nie wiem, ale to musiało być coś silnego, skoro przyjechałam po jednego psa, a wróciłam z dwoma ;-)

Posted

[quote name='Nutusia']Ja nie umim :( A też by mi się przydał dla Śmieszki...[/QUOTE]

To ja poszukam kogoś, kto się na tym zna, żeby zrobił dla nas obu...

Posted

[quote name='kcd']Nie wiem, ale to musiało być coś silnego, skoro przyjechałam po jednego psa, a wróciłam z dwoma ;-)[/QUOTE]

Dokładnie, coś specjalnego;)

Posted

Ciesze się, że Cię, Kasiu kcd dogo wciągnęło. Witaj :)
A sunię po prostu uratowałaś, Droga Koleżanko. Czystosci się nauczy szybciutko, zobaczysz.

No dobra, jak do mnie znów przyjedziesz, to ciasto będzie.

Posted

[quote name='malagos']Ciesze się, że Cię, Kasiu kcd dogo wciągnęło. Witaj :)
A sunię po prostu uratowałaś, Droga Koleżanko. Czystosci się nauczy szybciutko, zobaczysz.

No dobra, jak do mnie znów przyjedziesz, to ciasto będzie.[/QUOTE]

Nie ja uratowałam, tylko Ludwa i Pati! Ja tylko grzecznie sprzątam siku i udaję, że nie zauważam jak mi się wącha czoło :-)