Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ktoś tu coś pisał o %. Zapisuję.
:evil_lol:

[quote name='Karilka']Biała (ok. łódź) jeszcze jest. Chociaz mnie "jara" Sieraków.

Ja nie chce szyć psa. I żeby miał uszy i oczy - to ważne.[/QUOTE]

Nie wiem co w Białej jest ciekawego? Ja mogę zagwarantować, że nic - mieszkam po sąsiedzku ;) Jeśli chodzi o okolice Łodzi, to może Sulejów?

Ja się chętnie wybiorę o ile wszystko będzie mi pasować ;)

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Okej, z tego co wyczytałam...

Termin pasujący to najlepiej koniec lipca - początek sierpnia i w takim będę szukać.

Pomysły na miejscówkę:
Sieraków, czyli jak wyczytałam fajne tereny spacerowe
Bobolin - tu co jest fajnego?
Jeleń - tu chodzi o ten pod Malborkiem?
Mazury
Niesulice - co tam jest ciekawego?

Od siebie jeżeli chodzi o Mazury znalazłam coś takiego: http://www.ruszajwpolske.pl/kwatery/mazury/stare_jablonki/informacje,1936,index.html

Niestety ja nic na ten temat nie mogę powiedzieć bo nigdy na Mazurach nie byłam.

I powiedzcie mi, w jakim ośrodku byliście w tamtym roku?

Edited by FredziaFredzia
Posted

Stare Jabłonki znam jak własną kieszeń, to już bardziej warmia niż mazury. Do Olsztyna ok. 40 km, do Ostródy 10 km, jeziora, lasy, ośrodki wypoczynkowe, hotele... No, zagłębie wypoczynkowe. Ale co do ośrodka, trzeba by się było dowiedzieć co myślą na temat tylu psów, bo zapewniam, że ludzi przyjeżdża tam dużo.

Posted

Niesulice to w sumie wiocha, może z 20-30 domów się tam doliczycie. ;) Są tam dwa ośrodki wypoczynkowe z tego co wiem. Kilka razy byłam tam z psem agresywnym i wyjątkowo szczekliwym, a nie było problemów, ani z kierownikiem, ani z innymi wczasowiczami. Kilkanaście razy spotkałam się tam z innymi psiarzami, także byli miło przyjęci. Same Niesulice leżą niedaleko Zielonej Góry, z Leszna jedzie się tam dwie godziny (około). Ośrodki, o których mówię (policyjny i prokuratury) są położone w lesie, bardzo blisko jeziora. Samo jezioro - Jezioro Niesłysz należy do jednych z najczystszych w Polsce. Ze strony jeziora, którą my zazwyczaj używamy jest zakaz kąpieli psów, ale wieczorkiem wszyscy przymykają na to oko. Dodatkowo można pójść kilka, kilkanaście metrów dalej i znaleźć się na nieużywanym obszarze jeziora. :smile: W lasach (w zależności od pogody) jest dużo grzybów, jeszcze kilka lat temu wywoziliśmy stamtąd duże okazy. Dla wędkarzy też się coś znajdzie, choć w ostatnich latach jezioro zostało trochę zaniedbane pod tym względem. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania odnośnie Niesulic - chętnie odpowiem. Jeżdżę tam od początku swojego życia czyli od 14 lat, a moi rodzice z wujostwem około 30 lat. W tym roku także jedziemy, tym razem z 3-miesięcznym szczeniakiem - jak co roku nie mogę się doczekać. Tysiąc razy wolę tą małą, zabitą dechami wiochę od morza czy "ciepłych krajów". Jak pomyślę, że niedługo znów tam pojadę... :loveu:

Posted

Ooo tak! Niesulice!
Jestem za.

Mozliwe ze sie pojawie(chociaz nie ukrywam ze nikogo z was nie znam i troche mi glupio wpraszac sie na spotkanie 'znajomych' :P) jesli nie bedzie za daleko (mazury np. dla mnie odpadaja)

• 4 weeks later...
Posted

Anita kazała przekazać :)

"Hej słońce, napisz proszę jak możesz w moim imieniu na wątku zlotowym, że jak na razie nie mam dostępu do dogomanii... Bo na telefonie jej nie ogarniam a komputer mi się popsuł i neta mam tylko w telefonie niestety.
Jak tylko to ogarnę to zajrzę co się dzieje i w końcu zacznę ogarniać zlot bo najwyższy czas."

Posted

katasza1 napisał(a):
Ooo tak! Niesulice!
Jestem za.

Mozliwe ze sie pojawie(chociaz nie ukrywam ze nikogo z was nie znam i troche mi glupio wpraszac sie na spotkanie 'znajomych' :P) jesli nie bedzie za daleko (mazury np. dla mnie odpadaja)

Podpisuję się pod tym - jak nie będzie za daleko to może wpadnę :evil_lol:

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...