shanti Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Do Ząbka dziś zawitał zajączek. Pani Marzenka z Austrii, ta która tak pięknie pisze o Maksiu na FB, wsparła Ząbalka aż 800 zł na leczenie. Mam nadzieję że niczego nie przekręciłam z zaskoczenia i szoku Dziękujemy serdecznie! Quote
Guest awaldi Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 (edited) [quote name='shanti']Do Ząbka dziś zawitał zajączek. Pani Marzenka z Austrii, ta która tak pięknie pisze o Maksiu na FB, wsparła Ząbalka aż 800 zł [/QUOTE] Łoł. To nie zajączek, tylko mutant- ZAJĄCZYCHO wielkie :crazyeye: :multi: Ząbku, zdrowiej, bo czeka Cię świetlana przyszłość! On chyba nigdy nie był promowany, a tu się okazuje, że robi furorę... Edited March 29, 2013 by awaldi Quote
Dulska Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Propozucja tekstu do ogłoszeń dla Ząbka (jak już będzie zdrowy): "Zamożny w średnim wieku szuka odpowiedzialnej, opiekuńczej pani, wiek obojętny" Quote
monika55 Posted March 29, 2013 Author Posted March 29, 2013 Sprawozdanie z dzisiejszych odwiedzin. Wchodzę do weta, a na stole Ząbek sobie leży na grzbiecie, łapy w górze i drzemie. No to ja w panice co się stało? Czy narkoza? A skąd. Tak mi rób, to było USG. Leżał sobie spokojnie i było mu przyjemnie. Potem był RTG. I też sobie leżał, potem wkładanie wenflona, bo uprzedni zeżarł, też sobie leżał. Byliśmy na spacerze i tu już nie leżał tylko drypcił, a silny chłopak jest, posłuszny też. Wyniki zgrubienie ściany jelit,powiekszone węzły krezkowe, powiększone węzły chłonne. Je i pije. Proponuję do ogłoszenia dodać,cierpliwy nie do uwierzenia. Quote
Ada-jeje Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Na koniec tygodnia dla Zabka mamy na wplaty od: M. ZUZANNA z Ustronia 30 zl. JOLANTA W. z Katowic 20 zl. Quote
shanti Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Żąbalek zjadł wczoraj wszystko co miał przewidziane na całe Święta. Podobno wcina jak smok. Już ugotowałam mu ryżyk z kurczakiem, po pracy podrzucę. Quote
stzw Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Krzywe zęby i nadwaga - nieszczęścia chodzą parami. Quote
Aimez_moi Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 [quote name='stzw']Krzywe zęby i nadwaga - nieszczęścia chodzą parami.[/QUOTE] Dobre.......:) fajowe.... Quote
ZUZA1 Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Świąteczny, dość długi spacer zaliczony. Ząbek na smyczy zachowuje sie wzorowo, jest bardzo posłuszny.To w ogóle taki spokojny, misiowaty jegomość :iloveyou: Najlepsze lekarstwo teraz dla niego to dobry dom i swój człowiek Quote
shanti Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 A ja znowu gotuję żarłokowi :roll: Dobrze że mam zapasy udek kurzęcych w zamrażarce. :lol: Quote
monika55 Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 Ząbek zdrowy, będzie musiał wrócić do schroniska. Dla niego to będzie koszmar. Nie dam rady jeżdzic i wyprowadzać. A trzeba w południe i wieczorem. On się nie załatwi w pomieszczeniu. Ponadto on nie zje i nie wypije bez człowieka. Czyli wracamy do punktu wyjścia. Laptop mi padł nieodwołalnie. Na tym starym rupieciu nie mam skypa, nie moge edytować, mogę z biedą popisać. Quote
stzw Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 monika55 - 3-go rano wyjeżdza Uszatek. Możesz przywieźć Żółtego do mnie. Tylko wolałabym przy tym być bo Tomek może dostać zawału...na widok kolejnego psa. Telefon masz. Quote
Aimez_moi Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 [quote name='stzw']monika55 - 3-go rano wyjeżdza Uszatek. Możesz przywieźć Żółtego do mnie. Tylko wolałabym przy tym być bo Tomek może dostać zawału...na widok kolejnego psa. Telefon masz.[/QUOTE] A moze P.Tomka od rana trzeba zajac czym przyjemnym?......:razz: Quote
stzw Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Jutro w południe będę znać szczegóły. Bo jak jeszcze Niki pójdzie to już będzie super. Quote
Ada-jeje Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Wsprcie finansowe dla Pana Zabka od ANGELINA K. z Rybnika 50 zl. Quote
stzw Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Zjadł z miski. Co prawda czekał,żeby go karmić ale w końcu dał się przekonać, że psy korzystają z metalowych naczyń. Jutro wezmę mu krew na badania, bo te wyniki są z 16 marca więc jakby trochę nieaktualne. Quote
Ada-jeje Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='stzw']Zjadł z miski. Co prawda czekał,żeby go karmić ale w końcu dał się przekonać, że psy korzystają z metalowych naczyń. Jutro wezmę mu krew na badania, bo te wyniki są z 16 marca więc jakby trochę nieaktualne.[/QUOTE] Ej, Zabek juz u Ciebie jak czytam, musimy sie zdzwonic na skype, zeby dograc kase na bidaka. Zapewne bedzie tez minus z skarpety za pobyt u weta. Bedzie bez faktur u Ciebie a jedynie na watku rozliczenia. Quote
halszka Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 właśnie miałam pytać co z Ząbalkiem a tu takie nowiny:) bardzo się cieszę,że psiak już w DT u stzw teraz już będzie tylko lepiej:) Quote
shanti Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Nie ma wieści od Moniki, bo padł jej dysk w laptopie. Ja mam też bardzo utrudniony dostęp do internetu. Cierpliwości kochane. Ząbalek już bezpieczny, zawiozła go Monika i Carla. Rozliczę się z nimi za paliwko z pieniędzy od P. Marzeny z Austrii. Quote
stzw Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Dzisiaj prawie całe rano chodził po podwórku. Nie chce wracać do domu. Chce łazić. Może on nie je i nie pije z braku seksu? :-) Każdego dzisiaj zaczepiał. Quote
stzw Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Gościu zdrowy - tniemy jajka w sobotę :-) Jutro wkleję zdjęcia zniszczonego swetra - wyżarł Tomkowi gigantyczną dziurę na plecach i było widać, że ta demolka sprawiła mu wyraźną przyjemność... MORFOLOGIA WBC 13,8 tys/mikrol RBC 5,74 mln/mikrol HGB 13,3 g/dL HCT 38,2 % MCV 66,6 fL MCH 23,2 pg MCHC 34,8 g/dL PLT 473 tys/mikrol pies ASPAT 33 U/L pies ALAT 55 U/L pies BIA?KO CA?KOWITE 60,4 g/L pies MOCZNIK 12,5 mg/dL pies CHOLESTEROL CA?KOWITY 202,0 mg/dL pies ELEKTROLITY K + (potas) 4,23 mmol/l Na +(sód) 144,9 mmol/l pies KREATYNINA 0,59 mg/dL pies WAP? 9,2 mg/dL TRÓJGLICERYDY wynik badania 94,2 mg/ Quote
Recommended Posts