Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

On absolutnie nie miał zamiaru mnie ugryźć. Rzucił się na Pepę więc w ramach pomocy Menda skoczył mu na plecy a Hera wstała i rozmyślała czy się przyłączyć do mordobicia. A ja w środku, jak Sierotka Marysia :-) Jedną ręką trzymałam Herę a drugą chciałam Zębola złapać za obrożę i odciągnąć. Pewnie pomyślał, że to jakiś pies i mnie walnął. Dopiero jak Tomek przyszedł to udało mu się wyszarpać Pepę Zębolowi z mordy i z Mendą przyczepioną do pleców Zębola wyciągnął go na zewnątrz.
Zapadła decyzja o zakupie kagańca anatomicznego, bo dzisiaj rzucił się na Herę.
Zębaty to jest nieprawdopodobnie inteligentny pies. Ma fotograficzną pamięć i uczy się lotem błyskawicy. Potrafi wszystko pokazać - jeżeli czegoś chce to nie ma mocnych, żeby tego nie dostał. Bardzo dobrze chodzi na smyczy. Jeżeli byłby jedynym psem w domu to przyszli właściciele będą mieli super-psa. Do ludzi jest idealny. Jak czegoś nie chce to stawia bierny opór -zaczyna ważyć ok. 100kg i ciężko nim manewrować. Jeżeli uważa, że został źle potraktowany to sobie powarczy pod nosem i tyle.

Posted

[quote name='monika55']Taki ten Ząbek:mad: Finanse wyjaśnione?

Dogo mi tak muli po tej awarii że aż mi się tu nie chce wchodzić.:angryy:[/QUOTE]
Pisalam z Iza, ale jeszcze pieniadze nie przelane bo czekamy na koniec maja i od razu pojda za dwa miesiace.

Posted

wklejam czesc korespondencji z stwz
Przesyłam Ci FV. W 3 poz. są badania krwi i leki jako usługa weterynaryjna. Oryginały wyników załączę do FV. Co do leków to dostaje encorton - 11,34 zł za opakowanie, czyli nie ma szału z kosztami leczenia. Z biegiem czasu będzie dostawał w coraz mniejszych dawkach ( co 2 dni, potem co 3 itd) aż do wygaszenia. To może łącznie będzie przez kilka miesięcy 30-40 zł. I następne dopiero przy ew. ataku.
Do tego co miesiąc trzeba mu robić eozynofile i kinazę jakąśtam. Ale to chyba z 20-30 zł - zależy od laboratorium. Ja mu zrobiłam wszystkie wyniki full wypas za 85 zł na początek. Potem nie ma sensu robić wszystkiego, chyba, że coś się dzieje po lekach albo pies ma atak. Szukam jeszcze jakiegoś preparatu na odbudowę mięśni u psów. Tomek znalazł Geria - jakiś ale nie mieli w hurtowni. Witaminy mu daję, ale on wygląda jak łoś cały czas. Przód OK, nogi już prawie ale mięśnie głowy i mięśnie grzbietu prawie nie istnieją. Na żebrach ma tłuszczyk a grzbiet to skóra i kości.
Dzis przelalam laczna kwote za wszystkie uslugi do 31 maja 786,33zl.
Do fundacji dolaczyla nowa osoba, ktora bedzie sie zajmowala, finansami, Fundacji, ma wglad do konta i bedzie prowadzila rozliczenia na watkach psow. Poprosi moderatora o pozycje jako drugi wpis, i sama bedzie prowadzic rozliczenia watku. Ulatwi nam to wszystkim wspolprace i przejrzystosc wplat i wyplat.

Posted

Dzięki za info :-)
Tylko czemu to jest takie drogie????? Dla Zębola to jest porcja na 20 dni z hakiem :-(
Jak długo Lorcia to brała?

Posted

Lorcia to dość spora goldenka około 30-34kg a mimo to weterynarz zalecił nam podawanie dwóch kapsułek dziennie,po jednym opakowaniu zakończyliśmy kurację,to było jakieś dwa lata temu i dziewczyna tfu..tfu...jak do tej pory nie ma żadnych dolegliwości z "tyłem" ;)

Posted

Ja mam HMB. Zostało mi po którymś chorym tymczasie. Nasz wet stwierdził że to dobre dla psów bardzo czynnych, a moja leżała w gipsie. Stzw przypomnij mi adres to wyślę , tak?

Posted

[quote name='monika55']Paczuszka poszła.
Elik, czy ja się machnęłam w podliczaniu, czy coś na Fundację doszło?
Telefonów zero. Ech..[/QUOTE]
Chyba Elik dopatrzyla sie wplaty ktora przeoczylam.

Posted

Dlaczego nikt nie dzwoni????
Gościu jest odlotowy, jak jest głodny to najpierw drapie łapą w pokrywę od pojemnika z karmą, potem przesuwa miskę a na koniec kładzie głowę na szafce obok pojemnika ze smakołykami. Potrafi otworzyć szafkę, wyjąć buta i zjeść. Chyba, że ma wystarczającą ilość zabawek i gryzaków - wtedy nic nie robi.
Bardzo boi się burzy :-( Ostatnio była histeria na 4 psy.

Posted

Paczka doszła - dzięki.
Wczoraj facet patrzy na Herę i Zębola -" A jaka to rasa?". To jest proszę pana żółty pies jastrzębski. " O, nie słyszałem o takiej rasie." No, bo to bardzo rzadkie psy. Niestety, suka jest wysterylizowana a pies wykastrowany. Nie przypuszczałam, że uda nam się zdobyć niespokrewnioną parę tej rasy i suka została wysterylizowana dosyć dawno temu.
Wyraz twarzy faceta był bezcenny.

Posted (edited)

[quote name='monika55']...
Elik, czy ja się machnęłam w podliczaniu, czy coś na Fundację doszło?...[/QUOTE]

[quote name='Ada-jeje']Chyba Elik dopatrzyla sie wplaty ktora przeoczylam.[/QUOTE]
Zgadza się.
Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpowiadam - obiecuję poprawę :)

Pięknie dziękujemy Grażynie P. z Warszawy, która 7.06.2013 wzbogaciła kasę Pana Ząbka o 50,- zł :Rose::Rose::Rose:

Edited by elik
Posted

Wielkie dzięki dla Pana Pawła S. z Jastrzębia Zdroju, który w dniu dzisiejszym wpłacił na konto Pana Ząbka 40 zł :Rose::Rose::Rose:

Posted

Moniko, wykasuj prosze z perwszego postu rozliczenia, ktore prowadzilas, mamy juz teraz Elik, ktora sie tym zajmuje i raczej nie dojdzie do przeoczenia, bo na konto fundacyjne bedzie zagladac codziennie.