Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:D Jak tak dalej pojdzie to będziemy musieli psy wydawać z wyprawką - zestawa zapasowy dla opiekuna ;) Dobrze, że chłopak zdrowy. A swoją drogą zastanawiam się, jak on z tym swoim zgryzem... że dziure w swetrze... :> Widzę, że nam pokazuje teraz ukryte talenty :D

Posted

Baaardzo fajny pies. Dosyć ruchliwy w porównaniu do ciapowatej Hery ale jest pół raza chudszy, więc może dlatego.
Gościu potrafi zadbać o swoje interesy i nie pozwala o sobie zapomnieć. Koło 8 rano jest pobudka objawiająca się przeciągłym wyciem z gabinetu. Potem siku i oczekiwanie - zajmuj się mną! I nie chodzi o to, żeby z psem być tylko o to, żeby się nim zajmować. Jeżeli Zębaty uważa, że zasługuje na więcej uwagi to nadgryza odzież. Piszczy, ciągnie, szarpie człowieka.
Może zostawać sam - nic nie niszczy, nie marudzi. Byle nie za długo :-) Do momentu, kiedy uzna, cze czas znowu się nim zajmować.
Z jedzeniem i piciem nie ma żadnego problemu - doskonale sam sobie radzi.

Posted

Hahaha no nie wierzę! Wybaczcie, ale jakbym na własne oczy nie widziala, to w zyciu bym nie uwierzyła, że ta nasza popierdułka to taki agent ;) W głowie mu się przewraca od dobrobytu chyba ;) Fajnie tak obserwowac, jak psiak wraca do siebie i jak sie zmienia pod dobra opieką :) Teraz tylko znaleźć dom, taki na zawsze i będzie git ;)

Posted

[quote name='stzw']Cenę wzięłam z akcji sterylizacji 2013, czyli 120,oo zł.[/QUOTE]
Podlicz wszystkie koszty, jakie beda na koniec miesiaca kwietnia a ja przeleje Ci pieniadze na konto Twojego Stowarzyszenia, a Ty rachunek u Tomka musisz sama uregulowac. :evil_lol:

Posted

Mentalnie Tomek :-)
Niestety, mam też złą wiadomość - Ząbek nie znosi innych psów. Qrna, wypisz-wymaluj Hera. Jeżeli mu do końca tygodnia nie przejdzie to nie ma szans, żeby mieszkał w domu, bo wszystkich pozagryza. I to niestety on zaczyna. A jak się spotka z Herą to się wzajemnie zagryzą i będą dwa jastrzębskie trupy. Na razie wychodzi tylko pod kontrolą a i tak trzeba co chwilę interweniować. Zaatakował już Mańka i Rudego. Chciał Nikusia, ale nie zdążył. Palant.

Posted

[quote name='stzw']Mentalnie Tomek :-)
Niestety, mam też złą wiadomość - Ząbek nie znosi innych psów. Qrna, wypisz-wymaluj Hera. Jeżeli mu do końca tygodnia nie przejdzie to nie ma szans, żeby mieszkał w domu, bo wszystkich pozagryza. I to niestety on zaczyna. A jak się spotka z Herą to się wzajemnie zagryzą i będą dwa jastrzębskie trupy. Na razie wychodzi tylko pod kontrolą a i tak trzeba co chwilę interweniować. Zaatakował już Mańka i Rudego. Chciał Nikusia, ale nie zdążył. Palant.[/QUOTE]
To trzeba go na tresure wyslac, za kark i do ziemi.

Posted

[quote name='izek77']Oj :oops::oops: A jednak cicha woda brzegi rwie haha takie poczciwe i potulne to było :lol:[/QUOTE]
Na naszym ostatnim spacerze już mi się nie podobało jego zachowanie, na ludzi też uwagi zbytnio nie zwracał.

Posted

Do ludzi jest spoko. Szczególnie, że mają oni ręce służące do otwierania furtki 'na świat" :-)
Ale z psami katastrofa. Suczki OK ale psy to wrogowie nr 1. Może jak mu hormony się rozejdą po kastracji po kościach to coś się poprawi.
Jak będzie cieplej to wszyscy będziemy spędzać więcej czasu na zewnątrz i łatwiej go będzie poobserwować i wtłuc do łba co wolno a czego nie.