Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do Ząbka dziś zawitał zajączek.
Pani Marzenka z Austrii, ta która tak pięknie pisze o Maksiu na FB, wsparła Ząbalka aż 800 zł na leczenie. Mam nadzieję że niczego nie przekręciłam z zaskoczenia i szoku Dziękujemy serdecznie!

Guest awaldi
Posted (edited)

[quote name='shanti']Do Ząbka dziś zawitał zajączek.
Pani Marzenka z Austrii, ta która tak pięknie pisze o Maksiu na FB, wsparła Ząbalka aż 800 zł [/QUOTE]

Łoł. To nie zajączek, tylko mutant- ZAJĄCZYCHO wielkie :crazyeye: :multi: Ząbku, zdrowiej, bo czeka Cię świetlana przyszłość! On chyba nigdy nie był promowany, a tu się okazuje, że robi furorę...

Edited by awaldi
Posted

Propozucja tekstu do ogłoszeń dla Ząbka (jak już będzie zdrowy):
"Zamożny w średnim wieku szuka odpowiedzialnej, opiekuńczej pani, wiek obojętny"

Posted

Sprawozdanie z dzisiejszych odwiedzin.
Wchodzę do weta, a na stole Ząbek sobie leży na grzbiecie, łapy w górze i drzemie. No to ja w panice co się stało? Czy narkoza? A skąd. Tak mi rób, to było USG. Leżał sobie spokojnie i było mu przyjemnie. Potem był RTG. I też sobie leżał, potem wkładanie wenflona, bo uprzedni zeżarł, też sobie leżał. Byliśmy na spacerze i tu już nie leżał tylko drypcił, a silny chłopak jest, posłuszny też.

Wyniki

zgrubienie ściany jelit,powiekszone węzły krezkowe, powiększone węzły chłonne. Je i pije. Proponuję do ogłoszenia dodać,cierpliwy nie do uwierzenia.

Posted

Żąbalek zjadł wczoraj wszystko co miał przewidziane na całe Święta. Podobno wcina jak smok. Już ugotowałam mu ryżyk z kurczakiem, po pracy podrzucę.

Posted

Świąteczny, dość długi spacer zaliczony. Ząbek na smyczy zachowuje sie wzorowo, jest bardzo posłuszny.To w ogóle taki spokojny, misiowaty jegomość :iloveyou: Najlepsze lekarstwo teraz dla niego to dobry dom i swój człowiek

Posted

Ząbek zdrowy, będzie musiał wrócić do schroniska. Dla niego to będzie koszmar. Nie dam rady jeżdzic i wyprowadzać. A trzeba w południe i wieczorem. On się nie załatwi w pomieszczeniu. Ponadto on nie zje i nie wypije bez człowieka. Czyli wracamy do punktu wyjścia.

Laptop mi padł nieodwołalnie. Na tym starym rupieciu nie mam skypa, nie moge edytować, mogę z biedą popisać.

Posted

monika55 - 3-go rano wyjeżdza Uszatek. Możesz przywieźć Żółtego do mnie. Tylko wolałabym przy tym być bo Tomek może dostać zawału...na widok kolejnego psa. Telefon masz.

Posted

[quote name='stzw']monika55 - 3-go rano wyjeżdza Uszatek. Możesz przywieźć Żółtego do mnie. Tylko wolałabym przy tym być bo Tomek może dostać zawału...na widok kolejnego psa. Telefon masz.[/QUOTE]
A moze P.Tomka od rana trzeba zajac czym przyjemnym?......:razz:

Posted

Zjadł z miski. Co prawda czekał,żeby go karmić ale w końcu dał się przekonać, że psy korzystają z metalowych naczyń.
Jutro wezmę mu krew na badania, bo te wyniki są z 16 marca więc jakby trochę nieaktualne.

Posted

[quote name='stzw']Zjadł z miski. Co prawda czekał,żeby go karmić ale w końcu dał się przekonać, że psy korzystają z metalowych naczyń.
Jutro wezmę mu krew na badania, bo te wyniki są z 16 marca więc jakby trochę nieaktualne.[/QUOTE]
Ej, Zabek juz u Ciebie jak czytam, musimy sie zdzwonic na skype, zeby dograc kase na bidaka.
Zapewne bedzie tez minus z skarpety za pobyt u weta. Bedzie bez faktur u Ciebie a jedynie na watku rozliczenia.

Posted

Nie ma wieści od Moniki, bo padł jej dysk w laptopie. Ja mam też bardzo utrudniony dostęp do internetu. Cierpliwości kochane. Ząbalek już bezpieczny, zawiozła go Monika i Carla. Rozliczę się z nimi za paliwko z pieniędzy od P. Marzeny z Austrii.

Posted

Dzisiaj prawie całe rano chodził po podwórku. Nie chce wracać do domu. Chce łazić. Może on nie je i nie pije z braku seksu? :-) Każdego dzisiaj zaczepiał.

Posted

Gościu zdrowy - tniemy jajka w sobotę :-)
Jutro wkleję zdjęcia zniszczonego swetra - wyżarł Tomkowi gigantyczną dziurę na plecach i było widać, że ta demolka sprawiła mu wyraźną przyjemność...
MORFOLOGIA
WBC 13,8 tys/mikrol
RBC 5,74 mln/mikrol
HGB 13,3 g/dL
HCT 38,2 %
MCV 66,6 fL
MCH 23,2 pg
MCHC 34,8 g/dL
PLT 473 tys/mikrol
pies ASPAT 33 U/L
pies ALAT 55 U/L
pies BIA?KO CA?KOWITE 60,4 g/L