Jump to content
Dogomania

Skąd pochodzi twój pies - tylko do właścicieli Yorków  

49 members have voted

1. 1. Skąd pochodzi twój pies - tylko do właścicieli Yorków

• Z hodowli, ma metrykę - zdrowy, bez problemów.
      16
    • Z hodowli, ma metrykę - ma problemy zdrowotne.
      2
    • Z tzw. "hodoffli" - zdrowy, bez problemów.
      27
    • Z tzw. "hodoffli" - ma problemy zdrowotne.
      7

Recommended Posts

Posted

Masz rację co do tych procentów. 100% to wszystkie głosy!
Ale ja liczę ilość psów (przyjmując jeden głos to jeden pies).
Dlatego na tę chwilę 47 psów to 100%, za kilka dni gdy zagłosuje np 58 psów będą 100%-ami.
Ale stosunek zdrowych rasowców do chorych rasowcow liczony jest z 14+2 czyli z 16 jako 100 % wszystkich rasowców.
ojej....trochę to zagmatwane
To fakt i mam nadzieję że moje pismo do Admina uratuje ankiety nie tylko na naszym forum.

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lilu napisał(a):
Właśnie dostałam odpowiedź od Moderatora.
Swojego zdania nie zmieni.
Ale mogę jeszcze odwołać się do Admina jako wyższej instancji.

Powodzenia :roflt:

Posted

shangri_la napisał(a):
po prostu teraz co jakis czas ktos bedzie musial przeliczac to wszystko albo trzeba by zrobic 2 topiki w kazdym po jednej ankiecie zeby nie trzeba bylo liczyc co chwila ;)

pozdrawiam

Najlepiej poczekać na wynik końcowy do zakończenia (mam nadzieję) ankiety.

Behemot napisał(a):
Powodzenia :roflt:

Hmm...nie skomentuję tego. Ach ci moderatorzy, tacy weseli i dowcipni.:roll:

• 4 weeks later...
  • 9 months later...
Posted

madziasto4 napisał(a):
Stary, ale jary :cool2:
Warto kontynuować.

Też uważam, że fajny temat - więc może ktoś wlkei nową ankietę:lol:
Nie wiem jak wyglądała poprzednia:roll:, ale uważam, że taka ankieta powinna być rozdzielona na dwie grupy - szczeniaczki i dorosłe psy (jakieś widełki wieku).
Bo wiadomo, że np u szczeniaczka nie wiadomo jaki będzie miał włos, czasmi wady zgryzu nie widać, jaką osiągnie wagę, choroby genetyczne też czasem są w późniejszym wieku odkrywane przez niedoświadczonych właścicieli itd....
Dlatego proponuję zrobić ten podział.
Podobnie wszelkie wady też powinny być podzielone np. na
- wady genetyczne (np wnętrostwo itp)
- wady budowy (np. krzywy grzbiet itp)
- wady włosa (np. wełnisty, kręcony itp)
- choroby (wymienić kilka najczęstrzych u yorków)
- waga (za niska/wysoka)
itp pytania wg mnie powinna zawierać ankieta
Czas trwania takiej ankiety też powinien ok miesiąca - a wyniki dopiero po zakończeniu powinny być podane.
W wynikach jaka liczba właścicieli papierowych/bezpapierowych brała udział itp
Dopiero taka szczegółowa ankieta nam przedstawi w miarę wiarygodne wyniki.
Kurcze!!!! Ale się rozpisałam:crazyeye:, ale bardzo bym chciała żeby taka ankieta powstała i bardzo jestem ciekawa wyników;)

• 4 weeks later...
Posted

Mój też jest kundlem w typie yorka. Ale według mnie jest cudowna i nie zamieniłabym jej na żadnego yorka z papierami .

To mój kundel :

Czyż nie jest ona podobna do Yorka? :-o

Posted

[quote name='Skibka']Mój też jest kundlem w typie yorka. Ale według mnie jest cudowna i nie zamieniłabym jej na żadnego yorka z papierami .

To mój kundel :
http://img145.imageshack.us/img145/2429/adsaddit5.png

Czyż nie jest ona podobna do Yorka? :-o

jest, nawet bardzo, ale wiesz tak york czy inny pies nie ocenia się, pokazesz nam ją, jak będzie miala gdzies kolo 2 lat i pokazesz nam jej zdjęcia z roznych stron ;) wtedy mozna będzie cos oceniac :lol:

Posted

Ja mam psa z rodowodem, chociaż nie miałam zamiaru go wystawiać. Zero problemów zdrowotnych, wszystko w jak najlepszym poządku.
Następny pies, którego planujemy za kilka miesięcy też będzie z hodowli. I kto wie...moze spróbujemy naszych sił na wystawach :lol:

Posted

chemicalo napisał(a):
Ja mam psa z rodowodem, chociaż nie miałam zamiaru go wystawiać. Zero problemów zdrowotnych, wszystko w jak najlepszym poządku.
Następny pies, którego planujemy za kilka miesięcy też będzie z hodowli. I kto wie...moze spróbujemy naszych sił na wystawach :lol:

tez yoreczek? :razz:

Posted

mój Max nie ma rodowodu, jak narazie nie ma zadnych problemow zdrowotnych, nawet mleczaki bez jakiejkolwiek interwencji wypadły same, jeśli natomiast chodzi o wygląd to klusek z niego no i ta wada włosków - sa strasznie kręcone:shake:

Posted

nie koniecznie musi miec problemy zdrowotne, przeciez nie koniecznie yorki bez rodowodu są chore, przede wszystkim będzie odbiegal od wzorca z wyglądu, a zdrowie duzo zalezy i od nas. (Jasne, wiem kilkanascie przypadkow, ze bez dokumentow male yoreczki zmarly... i tylko jeden przypadek z dokumentami, ale ten piesek byl nie mądrze kupiony, jego przyslali z Rosji pociągiem, nie widzieli hodowli, hodowcy, warunkow, nic... rodzicow tylko z fotek... to nie trza wtedy za duzo chciec... roznie tam moglo wszystko byc...)

Posted

[quote name='zuzi07']Zuzi - z rodowodem, jak dotychczas okaz zdrowia - skończone 4 miesiące. Włos ładny, mleczaki na miejscu, uszka stoją :lol:[/QUOTE]

to fotkę prosimy :loveu:

Posted

Już kiedyś była ;) w młodszym wieku. I chyba na tyle wystarczy, ponieważ zauważyłam iż zamieszczenie zdjęcia swojego psa wywołuje głównie złośliwe komentarze na jego temat (uff mnie się upiekło:lol:). Pytanie po co więc to robić :lol:. Nie wiem jak dużo jest hodowców i prawdziwych znawców rasy a ile po prostu złośliwych 'laików' :lol:. Jak dla mnie ocenianie psa należy do fachowców - czyli np. sędziów na wystawach, cenionych hodowców.

Posted

[quote name='zuzi07']Już kiedyś była ;) w młodszym wieku. I chyba na tyle wystarczy, ponieważ zauważyłam iż zamieszczenie zdjęcia swojego psa wywołuje głównie złośliwe komentarze na jego temat (uff mnie się upiekło:lol:). Pytanie po co więc to robić :lol:. Nie wiem jak dużo jest hodowców i prawdziwych znawców rasy a ile po prostu złośliwych 'laików' :lol:. Jak dla mnie ocenianie psa należy do fachowców - czyli np. sędziów na wystawach, cenionych hodowców.[/QUOTE]

dziwna jestes :lol: ja tu codziennie czytam tylko same pochwaly do wszystkich yorkow :roll: oczywiscie, jak ktos zaczyna twierdzic, ze jego pies jest lepszy od yorka championa swiata, to ktos moze i nie zgodzic się... ale to nie jest krytyka, tylko zdrowy rozsądek, wiadomo, ze kazdemu jego pies najlepszy, to i tak trzeba cieszyc się, ze ktos pochwali obcego psa i tez uwaza, ze on jest sliczny :p