ocelot Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 [quote name='Nutusia']To ja kciuki trzymam za "całokształt" :)[/QUOTE] Oj kochana:) Remika to ja w najsmielszych snach nie przewidywałam:) Quote
Nutusia Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 A widzisz? Nie trzeba się ograniczać w snach i marzeniach! Bo cuda są po to, żeby się zdarzały ;) Quote
ocelot Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 [quote name='Nutusia']A widzisz? Nie trzeba się ograniczać w snach i marzeniach! Bo cuda są po to, żeby się zdarzały ;) chyba zaczne w nie wierzyć:) A to nasz nowy lokator w schronisku WEDEL - czekolabek poszukuje swojego miejsca na ziemi (zdjęcia: 7) Imię: WEDEL Rok urodzenia: 2012 Rozmiar: M/L Nasz Czekolabek - Wedel. Błąkał się od jakiegoś czasu po ulicach Tomaszowa. To energiczny i pełen radości pies. Ma około 1,5 roku. Bardzo lubi się bawić i szaleć, uwielbia piłeczki. Jest kochanym przytulasem, rozdaje buziaki na lewo i prawo Psiak jeszcze na kwarantannie, więc czekamy na właściciela. Po kwarantannie i kastracji będzie gotowy do adopcji. Quote
ocelot Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 [quote name='Nutusia']Słodziak - imię trafione w 10! :)[/QUOTE] No cudo niemożliwe:) Quote
ocelot Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 (edited) GABOR na wczorajszym spacerze. Ma około 3 lat i jest ogromnym pieszczochem. Czeka na swojego ukochanego Pana lub Panią. My też czekamy... na ten jeden jedyny dzień. Czekamy na adopcję Gabora Nasza Najstarsza Kobieta w Schronisku - Majeczka. Ma już 13 lat i kompletnie nie daje tego po sobie poznać. Jest pełna energii, nieduża, okrąglutka i bardzo kocha ludzi. Jest niesamowitą iskierką, uwielbia rozdawać buziaki i dogaduje się z innymi psiakami. AZOR wypatruje domku... Ma około roku i nie zaznał ani odrobiny ciepła i miłości w prawdziwym domu. W zimę porzucony na drodze, prawie do niej przymarzł, w schronisku do tej pory. Edited October 15, 2013 by ocelot Quote
inka33 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 (edited) https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/p480x480/1381191_638541009499727_160574739_n.jpg Nie mogę oderwać wzroku od tego zdjęcia... W odpowiedzi... http://www.youtube.com/watch?v=X4WWccQjDOc PS. Ocelot, Majeczka podlinkowala Ci się Gaborem... ;) Edited October 14, 2013 by inka33 Quote
msk Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Oj tak. Rudzia ma pięknego tego nosa:) W ogóle cała jest cudowna. W ten piątek ma iść na DT. Ale domek stały potrzebny. To maleństwo waży tylko 4kg Quote
inka33 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 [quote name='msk']Oj tak. Rudzia ma pięknego tego nosa:) W ogóle cała jest cudowna. W ten piątek ma iść na DT. Ale domek stały potrzebny. To maleństwo waży tylko 4kg Nie o nochal mi chodzi, nie o Rudzię (choć oczywiście też), ale o to zdjęcie - jest w nim coś takiego, że słów mi brak... Autorze zdjęcia, pokłony! :Rose: Za Rudzię :kciuki: i oczywiście :buzi: w nochal! :) Quote
ocelot Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 [quote name='inka33']Nie o nochal mi chodzi, nie o Rudzię (choć oczywiście też), ale o to zdjęcie - jest w nim coś takiego, że słów mi brak... Autorze zdjęcia, pokłony! :Rose: Za Rudzię :kciuki: i oczywiście :buzi: w nochal! :) Ato pewnie zdjęcie msk:) Majeczkę za chwilkę poprawię. Quote
ocelot Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 HYZIO ma około 4 lat. Uwielbia biegać! O tak. Jest idealny na długie dystanse Mimo nie dużych rozmiarów ma siłę jak nie jeden pies zaprzęgowy Hyzio jest grzecznym psem. Ułożonym. Idealnie sprawdzi się w mieszkaniu, jak i na podwórku. TEKLA życzy wszystkim tomaszowskim FANOM miłego dnia Dzień Doberek! Miłego Dzionka" MAX Max to rozkoszna Pociecha, taka pociecha do kochania Trafił do nas z mamą, zostały rozdzielone po jakimś czasie, a Maksiowi ciężko jest samemu znosić zamknięcie, al...Zobacz więcej Na ostatnim spacerku była tez DOTI Doti to kochliwa baba Na spacerze co chwile odwracała się do kolegów z boksu i każdy po kolei otrzymywał buziaka No co, musi kobieta sprawiedliwie uczuciami obdzielać, jak się jest jedyna sunią w grupie Doti z pewnością wniesie do życia swojej nowej rodziny duuuuużo miłości!!! SANSA...Piękna roczna sunia, łagodna i przyjazna Na widok człowieka cieszy się niesamowicie i już jest pod kratami, już chce dawać buziaka Czeka na swój czas... Pomóżmy jej! Quote
ocelot Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 I nasz piękny lablador... Bodzio.... PIRAT oczekuje swojego Pana. Chciałby, żeby ktoś go pokochał. Tak na zawsze, od serca.. APACZ. 9-miesięczny delikatny piesek. Jest łagodny, lubi inne psiaki. Jest ułożony i grzeczny. Bardzo prosimy o domek dla niego.. AXEL ma zaledwie 2 latka. W boksie przygnębiony, swym krzykiem błaga o uwagę...Na spacerze spokojny, zrównoważony. Grzecznie spaceruje i ma poczucie humoru chłopak Podczas naszego spacerku Axel zaczął dziamać smyczkę i ku mojemu zdziwieniu po chwili smyczka została w mojej dłoni, a Axel juz sobie hasał po polu Ale nie uciekał, nie gnał, tylko miał ubaw Bawił się ze mną w najlepsze, to się zbliżał, a gdy ja ruszałam w jego stronę, nagle zmieniał kierunek Dowcipniś jeden Jest przeuroczy!!! SZANTI...Jej pragnienie dom...Jej ratunek- DOM! Sunia ciężko znosi pobyt w schronisku...Pomóżmy naszej kochanej Szanti! Quote
Nutusia Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Jakże ja Was podziwiam, że jesteście w stanie "na żywo" patrzeć w oczy tym wszystkim psiakom... Mnie bezsilność rozwala na amen :( Quote
ocelot Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 [quote name='Nutusia']Jakże ja Was podziwiam, że jesteście w stanie "na żywo" patrzeć w oczy tym wszystkim psiakom... Mnie bezsilność rozwala na amen :([/QUOTE] Nam czasami bywa też bardzo ciężko, ale... kochamy te psy schroniskowe. Nie potrafimy bez nich już tak naprawdę żyć. Quote
ocelot Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 A tu moja ukochana Czikunia:) W schronisku nikt jej nie wypatrzy, bo się chowa bidula na wybiegu:( CZIKITA. Jeszcze niedawno była przerażona i nie dawała się zabrać na spacer. Teraz jest zupełnie inna, pewniejsza siebie, radośnie spacerująca po trawie. Tylko jedno się nie zmieniło.. kocha ludzi, kocha na nich patrzeć, rozkładać się na plecach i nadstawiać do głaskania. Delikatna sunia potrzebująca domu i dobrych ludzi. Quote
ocelot Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 DINO...Nie wiemy, ile jeszcze chłopak zniesie... Dogaduje się z innymi psami, na kota nie reaguje...Jest malutki, drobniutki i taki pocieszny, gdy wydostaje sie na wolność... Jest spragniony człowieka!!! PILNIE SZUKAMY CHOĆBY DT!!! Quote
kado Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 [quote name='ocelot']tak ma:) Pani przyjechała po nią z Warszawy:)[/QUOTE] Cudne wieści:loveu: A jakieś zdjęcia dostaniesz????:) Quote
ocelot Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 [quote name='kado']Cudne wieści:loveu: A jakieś zdjęcia dostaniesz????:)[/QUOTE] a dopytam się msk:) Quote
lunarmermaid Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Wiadomo już czy Remiś przyjedzie do mnie? A Dinuś to co to za psina? To zdjęcie przez kraty jest straszne... Quote
ocelot Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 [quote name='lunarmermaid']Wiadomo już czy Remiś przyjedzie do mnie? A Dinuś to co to za psina? To zdjęcie przez kraty jest straszne...[/QUOTE] Oj przyjedzie:) ale najpierw z budą przyjedziemy, chyba, że od razu i z Remikiem jak chcesz:) Jakoś w przyszłym tyg. Ja bym chciała jak najszybciej, ale nasza muszę na budę mieć odpowiednie auto, więc uzależniona jestem od schroniska. Dino to maleńka psina.... ma depresje i strasznie się trzęsie. Przebadany już i na szpitaliku. Jakoś po 3 latach całkiem nam się załamał:( Quote
Nutusia Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Taki śliczny, taki maleńki i tyle czasu bez domu?... Rozpacz w kratkę :( Quote
ocelot Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 (edited) [quote name='Nutusia']Taki śliczny, taki maleńki i tyle czasu bez domu?... Rozpacz w kratkę :( Też jesteśmy zdziwione.. Oto nasza kochana kruszynka AGA. Ma zaledwie 4 latka, jest łagodną, delikatną sunią, schronisko ją przeraża, jest bardzo zlękniona...Na spacerze widzi tylko człowieka, nic innego sie nie liczy, wodzi za nim oczkami, korzysta z każdej, choćby najmniejszej okazji, by się przytulić....Kto chce taką oddaną, kochającą sunię w swoich objęciach? Agunia czeka... Edited October 17, 2013 by ocelot Quote
ocelot Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 KNYPKA to przyjazna dla ludzi, dzieci mamuśka Trafiła do nas ze swoim synkiem Maxem, z którym została rozdzielona...Teraz jak nigdy potrzebuje kochającego człowieka! Gdy tylko wchodzimy do schroniska, Knypka już stoi, już czeka w gotowości na dom! Może następnym razem sen się ziści?... Tofik nasz staruszek:) ale dziarski! Na ostatnim spacerku właśnie tak TOFIK sobie spacerował Spacerował grzecznie z małą dziewczynką Nie mogłyśmy Tofika idącego w parze z Knypką, Tofika nie tolerującego innych zwierząt!! Okazuje się, że Tofik jednak potrafi się dogadać, po prostu sobie Cwaniaczek wybiera kompanów Gorąco polecamy malutkiego, drobnego Toficzka!!! Nasz kochany Cerber:) też już weteran schroniskowy... CERBER. Z ciotką Elą na spacerze. Cerber ma około 4 lat. To bardzo spokojny i nie domagający się uwagi pies. Dla odwiedzających schronisko ludzi Cerber jest raczej nie widoczny. Raz już miał szansę na dom.. ale nie szczekał, nie bronił... i .. był spokojny. To był decydujący powód oddania Cerbera z powrotem do Schroniska. A po tym powrocie.. Cerber zrobił się jeszcze bardziej spokojny i zamknięty w sobie. I pora na GANGSTERA! Piękny, uśmiechnięty pies obronny! Chcesz czuć się bezpiecznie? Wolisz mieć ze sobą obstawę? Gangster będzie Twoim idealnym i wiernym towarzyszem! Polecamy gorąco! BANDZIOR...Patrzysz- myślisz: niewielki, potulny przytulak? Oj nie, nic bardziej mylnego! Bandzior to psiak z misją! jego misja jest pilnowanie. Wraz z kolegą z jednego boksu- Gangsterem, stanowią idealny duet!!! Obronią Cię zawsze i wszędzie! Do osób, które znają są ciepłe i przyjazne, ale zawsze głośno alarmują, gdy ktoś nieznany się zbliża! Z takim psem można czuć się bezpiecznie Quote
Nutusia Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Knypka - bosssskie imię dla takiej pannicy :) Ech, gdyby nie Chmurka, Alutka i... sanatorium :( Bandzior i Gangster - umrzeć ze śmiechu można! ;) Quote
ocelot Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 [quote name='Nutusia']Knypka - bosssskie imię dla takiej pannicy :) Ech, gdyby nie Chmurka, Alutka i... sanatorium :( Bandzior i Gangster - umrzeć ze śmiechu można! ;)[/QUOTE] Najpierw się podlecz...., odpocznij w sanatorium, a potem może któraś dziewczynka dom znajdzie? Knypka jest rozkoszna, no jej synek Max zresztą też. Oddane przez wnuczkę Pani. pani nawet była, chciała je obejrzeć:( Starsza kobieta, nie wiem czemu rodzina tak postąpiła, widac było jak Pani przezywa czy nie uśpione. One zresztą też przeżywały schron:( Wychuchane, ech.... Quote
Recommended Posts