Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

Remik pozdrawia wszystkie ciocie i wujków.

Robi się z niego pies domowy - jak tylko drzwi się otworzą, bo wypuszczam lub wołam Azę z pola to Remik jest w domu jeszcze przed nią!

Od razu przybiega do mnie lub męża i przytula się, przy okazji lekko podgryzając. Daje się już bez problemu głaskać córce, nawet sam do niej przychodzi.

Nie boi się już jak się go przytula - po prostu dopiero po wakacjach i po najeździe rodziny i znajomych Remik zrozumiał,że tu jest jego dom i nikt go stąd nie zabierze.

Nie boi się już ludzi,którzy do nas przychodzą bo wie,że on zostanie, że ci ludzie nie przychodzą po niego.

Poczuł się w końcu bezpiecznie. Jak jest w domu to kładzie się najczęściej w drzwiach (trzeba go potem przekraczać) i spokojnie śpi...

Cudo nie pies, jest bardzo mądry i usłuchany.

Na spacerkach ostatnio spuszczam go ze smyczy, biegają razem z Azą ale bardzo się pilnuje. Jak odbiegnie gdzieś dalej to zaraz wraca do nas i potem biegnie znowu.

Nie mam jak zrobić zdjęć - padł mi aparat. A szkoda, zdjęcia śpiącego Remika w domu - bezcenne!

• 1 month later...
Posted

Wieści od Remika - zamiast domu pilnujemy...dywanów (być może ktoś by je ukradł, przeciez już prawie ciemno)

IMG_20150301_174840.jpg

możemy też się pobawić lalkami razem z Azą...

IMG_20150301_155543.jpg

no i za oknem coś się dzieje, ale za wysoko dla mnie, popatrzę z dołu

IMG_20150301_155418.jpg

Posted

Czymś musi się bawić, na podwórku nudno jak Pańciostwa nie ma. Dopiero wiosna się zaczyna to będziemy więcej na zewnątrz jak wewnątrz.

A Remik nauczył się "pukać " do drzwi,żeby go do domku wpuścić -a pilnować podwórka ma straruszek Spajky - głuchy już jak pień.... :)

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...