Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My się zimy nie boimy, więc wyprawiliśmy się dziś w Góry Sowie. Pogoda przepiękna - słońce i mróz, psy zadowolone, bardzo grzecznie zniosły podróż, dziarsko wędrowały na szlaku, Saxon starał się być miły dla napotkanych psich kolegów i tylko na jednego się nastroszył, ale obeszliśmy go bokiem :)

Skoczny Saxon:

Pędząca Arija:

Gonitwy na szlaku:

Pilnujemy pana:

Prowadzimy panią:

Teraz oczywiście leżą wyciągnięte, chrapią, śnią o bieganiu, a na pyskach uśmiech :)

Posted

[quote name='kiyoshi']jaka cudowna wyprawa:) dzięki za wspaniałe fotki!
serduszko mi się wzrusza ogromnie gdy patrzę na tak szczęśliwego Saxona:)[/QUOTE]

Saxonik z reguły ma minę zasępioną/zamyśloną/smutną/posępną, ale są sytuacje kiedy pysk mu się śmieje: gdy idę z miską i na spacerze :)
Ludzie na nasze psy reagują różnie - Arija wzbudza większy respekt więc mniej osób rzuca się do głaskania, mimo ze jest bardzo łagodna i miziasta. Natomiast do Saxona pchają się z rękami bo to taki miły piesek, a on oczywiście się boczy i warczy, więc muszę uprzedzać, że pies jest niegłaskliwy. A gdy dzieci pytają czy pieski gryzą to mówię: ten tak, a ten nie :D Muszę przyznać, że o dziwo wszystkie dzieci z jakimi się spotykamy pytają czy można psa pogłaskać, są w tym lepsze od dorosłych!

• 4 weeks later...
Posted

Saxon jest z nami już 6 miesięcy! Dziś postanowił mnie zaskoczyć i zaprezentować dziwne zachowanie. Słowem wstępu muszę zaznaczyć, że Saxon bardzo lubi suszone przysmaki i wcina je w miarę regularnie. Dzisiaj jednak nie chciał wziąć suszonego ucha, co więcej, był tym uchem mocno wystraszony! Na początku w ogóle się schował za sofę, bał nawet powąchać ucho, potem się zjeżył i okrążał przysmak z odległości metra, wreszcie podszedł bliżej, chciał się podczołgać bliżej ucha, ale bał się go nawet dotknąć... Oczywiście w tym czasie Arija obrabiała swój przysmak w najlepsze. Udało nam się nagrać końcówkę tej akcji, kiedy Saxon ostatecznie wziął ucho nadgryzione przez Ariję (i może dzięki temu mniej straszne?) a do swojego się nie przekonał. Nie wiem o co mu chodzi :niewiem:

Saxon w mniej odważnej odsłonie:
http://www.youtube.com/watch?v=ZTrX1DHFuxE

Posted

no...dziwne to...obejrzałam filmik i takiego czegoś jeszcze nie widziałam:???: żeby pies nie chciał ucha;)

swoją drogą- piękny ten Wasz Saxon:) sierść błyszcząca:) cudo!

Posted

Dziękujemy za odwiedziny! :multi:
Saxon rozrabiaka rozpoczął wiosenne prace w ogródku. Rododendrony mu wcześniej nie przeszkadzały, ale najwyraźniej stwierdził, że lepiej im będzie bez liści. Natomiast krzewuszkę wykopał całą wraz z korzeniami i posiekał krzaka równo, tylko gustowną dziurę w ziemi zostawił. Azalii póki co nie rusza - aż dziwne. Muszę posadzić coś, co mu będzie mniej przeszkadzać, może jakieś iglaczki?

Posted

Neelith napisał(a):
Dziękujemy za odwiedziny! :multi:
Saxon rozrabiaka rozpoczął wiosenne prace w ogródku. Rododendrony mu wcześniej nie przeszkadzały, ale najwyraźniej stwierdził, że lepiej im będzie bez liści. Natomiast krzewuszkę wykopał całą wraz z korzeniami i posiekał krzaka równo, tylko gustowną dziurę w ziemi zostawił. Azalii póki co nie rusza - aż dziwne. Muszę posadzić coś, co mu będzie mniej przeszkadzać, może jakieś iglaczki?

Posadź mu ostrokrzew, albo rokitnika :evil_lol::evil_lol::evil_lol: taki żart:)

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='Mysza2']Ale cudne potwory:):)
Nelith, a nie przydałby się Wam jeszcze Lakuś do kompletu? :diabloti:[/QUOTE]

Ha, podoba mi się ten mały dzik! Ale przy Saxonie nie da rady. Saxonik wymaga jeszcze sporo pracy, tak do końca normalny to on nie jest, a małemu Lakusiowi trzeba poświęcić dużo czasu. Byłby zgrzyt. Mam nadzieję, że Laki znajdzie dom, który naprawdę się skoncentruje na wychowaniu malucha, a nie potraktuje jak zabawkę.

Muszę przyznać jednak, że Saxon cały czas robi postępy, oswaja się z ludźmi, na spacerach czuje niewidzialną smycz i nie odbiega od nas, no i wreszcie zrozumiał o co chodzi w myzianiu i sam się zaczyna dopominać :diabloti: Słodziaczek.

Posted

Ja tylko tak sobie żartowałam:)
A co pomarzyć nie można :diabloti:
Dobrze że Korek-Saxon trafił na Ciebie, u tych tzw "normalnych ludzi" pewnie nie miał by szansy.

• 2 months later...