Neelith Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 My się zimy nie boimy, więc wyprawiliśmy się dziś w Góry Sowie. Pogoda przepiękna - słońce i mróz, psy zadowolone, bardzo grzecznie zniosły podróż, dziarsko wędrowały na szlaku, Saxon starał się być miły dla napotkanych psich kolegów i tylko na jednego się nastroszył, ale obeszliśmy go bokiem :) Skoczny Saxon: Pędząca Arija: Gonitwy na szlaku: Pilnujemy pana: Prowadzimy panią: Teraz oczywiście leżą wyciągnięte, chrapią, śnią o bieganiu, a na pyskach uśmiech :) Quote
kiyoshi Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 jaka cudowna wyprawa:) dzięki za wspaniałe fotki! serduszko mi się wzrusza ogromnie gdy patrzę na tak szczęśliwego Saxona:) Quote
Neelith Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 [quote name='kiyoshi']jaka cudowna wyprawa:) dzięki za wspaniałe fotki! serduszko mi się wzrusza ogromnie gdy patrzę na tak szczęśliwego Saxona:)[/QUOTE] Saxonik z reguły ma minę zasępioną/zamyśloną/smutną/posępną, ale są sytuacje kiedy pysk mu się śmieje: gdy idę z miską i na spacerze :) Ludzie na nasze psy reagują różnie - Arija wzbudza większy respekt więc mniej osób rzuca się do głaskania, mimo ze jest bardzo łagodna i miziasta. Natomiast do Saxona pchają się z rękami bo to taki miły piesek, a on oczywiście się boczy i warczy, więc muszę uprzedzać, że pies jest niegłaskliwy. A gdy dzieci pytają czy pieski gryzą to mówię: ten tak, a ten nie :D Muszę przyznać, że o dziwo wszystkie dzieci z jakimi się spotykamy pytają czy można psa pogłaskać, są w tym lepsze od dorosłych! Quote
AgusiaP Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Piękne zdjęcia :):):) jakie psiaki szczęśliwe :) Quote
Neelith Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 (edited) Dziękujemy za odpowiedziny! Dzisiejsze sępy: Obowiązki, obowiązki: dobytku pilnować, kłaki wygryzać :D Edited January 31, 2014 by Neelith Quote
Gabi79 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='Mysza2']do sępów chętnie zaglądamy:)[/QUOTE] To prawda:loveu::loveu::loveu: Quote
Neelith Posted March 1, 2014 Posted March 1, 2014 Saxon jest z nami już 6 miesięcy! Dziś postanowił mnie zaskoczyć i zaprezentować dziwne zachowanie. Słowem wstępu muszę zaznaczyć, że Saxon bardzo lubi suszone przysmaki i wcina je w miarę regularnie. Dzisiaj jednak nie chciał wziąć suszonego ucha, co więcej, był tym uchem mocno wystraszony! Na początku w ogóle się schował za sofę, bał nawet powąchać ucho, potem się zjeżył i okrążał przysmak z odległości metra, wreszcie podszedł bliżej, chciał się podczołgać bliżej ucha, ale bał się go nawet dotknąć... Oczywiście w tym czasie Arija obrabiała swój przysmak w najlepsze. Udało nam się nagrać końcówkę tej akcji, kiedy Saxon ostatecznie wziął ucho nadgryzione przez Ariję (i może dzięki temu mniej straszne?) a do swojego się nie przekonał. Nie wiem o co mu chodzi :niewiem: Saxon w mniej odważnej odsłonie: http://www.youtube.com/watch?v=ZTrX1DHFuxE Quote
kiyoshi Posted March 7, 2014 Author Posted March 7, 2014 no...dziwne to...obejrzałam filmik i takiego czegoś jeszcze nie widziałam:???: żeby pies nie chciał ucha;) swoją drogą- piękny ten Wasz Saxon:) sierść błyszcząca:) cudo! Quote
Neelith Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Dziś wykorzystaliśmy piękną pogodę i pojechaliśmy nad wodę. Psiaczki poszalały :D Jest krótki filmik: http://www.youtube.com/watch?v=b5Cma3yZDcg :) Quote
Neelith Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Dziękujemy za odwiedziny! :multi: Saxon rozrabiaka rozpoczął wiosenne prace w ogródku. Rododendrony mu wcześniej nie przeszkadzały, ale najwyraźniej stwierdził, że lepiej im będzie bez liści. Natomiast krzewuszkę wykopał całą wraz z korzeniami i posiekał krzaka równo, tylko gustowną dziurę w ziemi zostawił. Azalii póki co nie rusza - aż dziwne. Muszę posadzić coś, co mu będzie mniej przeszkadzać, może jakieś iglaczki? Quote
Mysza2 Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Neelith napisał(a):Dziękujemy za odwiedziny! :multi: Saxon rozrabiaka rozpoczął wiosenne prace w ogródku. Rododendrony mu wcześniej nie przeszkadzały, ale najwyraźniej stwierdził, że lepiej im będzie bez liści. Natomiast krzewuszkę wykopał całą wraz z korzeniami i posiekał krzaka równo, tylko gustowną dziurę w ziemi zostawił. Azalii póki co nie rusza - aż dziwne. Muszę posadzić coś, co mu będzie mniej przeszkadzać, może jakieś iglaczki? Posadź mu ostrokrzew, albo rokitnika :evil_lol::evil_lol::evil_lol: taki żart:) Quote
Neelith Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Dobrze trochę pobiegać: Fajna woda: Czekajcie, już lecę! Oto jestem: Ktoś gdzieś rzucił patyk? Quote
Neelith Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Jestem zadowolony :) Ładnie się uśmiecham: A cóż tam się dzieje? Ja też chcę! Quote
Mysza2 Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Ale cudne potwory:):) Nelith, a nie przydałby się Wam jeszcze Lakuś do kompletu? :diabloti: Quote
Neelith Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 [quote name='Mysza2']Ale cudne potwory:):) Nelith, a nie przydałby się Wam jeszcze Lakuś do kompletu? :diabloti:[/QUOTE] Ha, podoba mi się ten mały dzik! Ale przy Saxonie nie da rady. Saxonik wymaga jeszcze sporo pracy, tak do końca normalny to on nie jest, a małemu Lakusiowi trzeba poświęcić dużo czasu. Byłby zgrzyt. Mam nadzieję, że Laki znajdzie dom, który naprawdę się skoncentruje na wychowaniu malucha, a nie potraktuje jak zabawkę. Muszę przyznać jednak, że Saxon cały czas robi postępy, oswaja się z ludźmi, na spacerach czuje niewidzialną smycz i nie odbiega od nas, no i wreszcie zrozumiał o co chodzi w myzianiu i sam się zaczyna dopominać :diabloti: Słodziaczek. Quote
Mysza2 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Ja tylko tak sobie żartowałam:) A co pomarzyć nie można :diabloti: Dobrze że Korek-Saxon trafił na Ciebie, u tych tzw "normalnych ludzi" pewnie nie miał by szansy. Quote
AgusiaP Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Piękności :loveu::loveu::loveu:tylko dla Pańci miejsc już brak:diabloti: Quote
Neelith Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 AgusiaP napisał(a):Piękności :loveu::loveu::loveu:tylko dla Pańci miejsc już brak:diabloti: Ano właśnie! Potrzebna większa kanapa! :] Quote
Recommended Posts