M&S Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Urokliwe stworzonko i ten biały koniuszek ogonka :loveu: Głaski przesyłamy :) Quote
Gusiaczek Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Ovo też była zarobaczona kosmicznie:shake: i o ile dobrze pamiętam dopiero trzecia kuracja dała efekt ... Quote
Gusiaczek Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 M&S napisał(a):Robale są fuuujjjjjjj.......:shake: Taaaak, fuuuuuuuuujjjjj :( Pustoszą organizm okrutnie ... Moje pierwsze pytanie przy odbiorze wyników, czy te robale są też "ludzkie". Nie były na szczęście. Teraz robię badania Ovolince, by bez potrzeby nie truć jej lekami - przez pierwsze tygodnie u nas i tak musiała przyjąć prawie całą tablcę Mendelejewa ... :( Quote
M&S Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Tak, panoszą się te robale potwornie i trzeba je w zarodku dusić. Quote
Nutusia Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Witaj, Mikulinko, cud-dziewczynko :) Robale - WYNOCHA!!!!!! Też dopiero dziś zauważyłam zamoczony w śmietanie koniuszek ogonka :) Quote
Mattilu Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Miki, głaski dla Ciebie i mizianki, jesteś prześliczna i ciągle jeszcze moje serce płacze, że nie mogę Cię chcieć. Robalom już DZIĘKUJEMY! Quote
mestudio Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Mattilu napisał(a):Zasniezylo Was? jakies nowe straty spowodowane przez Miki? Kilka par butów, klapki, i takie tam inne drobiazgi. Normalnie :-D TZmestudio Quote
M&S Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 mestudio napisał(a):Kilka par butów, klapki, i takie tam inne drobiazgi. Normalnie :-D TZmestudio Zdolna dziewczynka ;) Quote
Gusiaczek Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 mestudio napisał(a):Kilka par butów, klapki, i takie tam inne drobiazgi. Normalnie :-D TZmestudio Wygląda na to, że pójdziecie boso ... ;) Quote
M&S Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Gusiaczek napisał(a):Wygląda na to, że pójdziecie boso ... ;) jeden już chodzi ;) Quote
mestudio Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Adidasy, klapki, rękawiczki, trampki, drewniana komódka na werandzie, obgryzła całą nogę mojej drewnianej komódki:-(. Quote
M&S Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 mestudio napisał(a):Adidasy, klapki, rękawiczki, trampki, drewniana komódka na werandzie, obgryzła całą nogę mojej drewnianej komódki:-(. Fatalnie..... Quote
Gusiaczek Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 mestudio napisał(a):Adidasy, klapki, rękawiczki, trampki, drewniana komódka na werandzie, obgryzła całą nogę mojej drewnianej komódki:-(. Miki opanuj się!!! :mad: Wychodzi na to, że śmiałości już nie brakuje ... hę ? Quote
Mattilu Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 A kiedy ona przejawia te niszczycielskie zapedy? Jak Was w domu nie ma? Quote
Gusiaczek Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Witaj Pożeraczu obuwia wszelakiego bez względu na rozmiar ;) Quote
mestudio Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Mattilu napisał(a):A kiedy ona przejawia te niszczycielskie zapedy? Jak Was w domu nie ma? Ja jestem w domu ciągle. Dziś np. zjadła moje kolejne kapcie, wróciłam ze spaceru i wyszłam na kolejną turę z Fuksem, wróciłam po 15 minutach i drewniane klapki domowe były całe pożarte- dosłownie (wcześniej byłam po wodę w domu i zabrałam jej tego klapka z legowiska i pogroziłam nim). Meble gryzie jak jej pasuje bez względu na to czy jestem w budynku czy wyjdę na spacer z innymi psami. Kradnie też rękawiczki -zawsze moje- i gryzie. To niestety taki koszmarny typ, nie cierpię tego u psiaków bo nie stać mnie na takie straty i wiecznie trzeba uważać. No i trudno takiemu psu znaleźć dom. edit: odrobaczyłam dziś potwora żarłacza psiego Quote
M&S Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Oj Miki w doopalona powinnaś dostać :mad: Może dlatego, że jest żarłaczem wszystkiego, ktoś jej się pozbył... Quote
Nutusia Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Tak mi przyszło do głowy... Pies mojej sąsiadki ostatnio przerabiał na miał wszystko, co papierowe. Nigdy wcześniej nie niszczył, a ma już ok. 10 lat. Ula zadzwoniła do Doktora, a ten podpowiedział, że prawdopodobnie brakuje mu błonnika na wiosnę. Teraz do karmy dostaje otręby, na przegryzki jabłka. I pomogło! Skoro Miki gryzie drewno, może też ma jakieś braki. Tak wiem, rękawiczki nie są drewniane ;) Będę dziś w lecznicy - mogę spytać o "kornika" :) Quote
Gusiaczek Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Patrząc na Miki aż trudno uwierzyć, że to taki szkodnik .... No i taki charakterek rzeczywiście nie ułatwia adopcji :( Quote
Nutusia Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Jak sądzicie - na ile to niszczenie może być wynikiem stresu? Wiadomo przecież, że psiaki rozładowują stres, gryząc i żując (ktoś kiedyś mówił, że Nobel należałby się bezapelacyjnie temu, kto by wymyślił gumę do żucia dla psów ;)). Może pokusić się o podanie stress-out'u?... Quote
M&S Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Może to faktycznie stres, jeżeli gryzie non stop, wszystko, co jej wpadnie w zęby... Quote
Mattilu Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Nutusia napisał(a):Jak sądzicie - na ile to niszczenie może być wynikiem stresu? Wiadomo przecież, że psiaki rozładowują stres, gryząc i żując (ktoś kiedyś mówił, że Nobel należałby się bezapelacyjnie temu, kto by wymyślił gumę do żucia dla psów ;)). Może pokusić się o podanie stress-out'u?... Nutusia, spytaj Twojego weta, moze on wysunie jakas teorie i sposob postepowania... Quote
Recommended Posts