Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Miki to małe, kochane stworzonko, bardzo wystraszone i bojące się ręki człowieka. Miki to kruszynka, waży może z 8 kg. Jest bardzo łagodna i delikatna, lubi zwierzęta. W domu już zachowuje czystość. Niestety podgryza moje rzeczy i wyje (krótko) jak zostanie sama. Jest wysterylizowana i zaszczepiona.

Przez dwa tygodnie pobytu Miki nauczyła się chodzić na spacerki, zaczęła się bawić z pieskami, spaceruje odważnie po domu. Była bardzo dzika.

Pierwsze dni w domu

Obecnie największym problemem Miki jest zapinanie i odpinanie smyczki, oraz strach przed nowymi ludźmi.

Edited by mestudio
  • Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wojtek1911 napisał(a):
Miki to wg mnie najładniejszy pies obecnie ogłaszany na dogomanii. :p

Nie można się nie zgodzić, śliczna jest dziewczynka:loveu:

Posted

Mattilu napisał(a):
Kocham ja za te uszy! Dzieki mestudio za opieke nad nia, widac jak sie oswaja ze swiatem.

Oj oswaja się gamoń mały. Okropnie gryzie buty i nie tylko. Co w pyszczek wpadnie i co podkradnie z półek.

Posted

Przesłodka jest.Minkę ma wypisz wymaluj jak Kredka.
mestudio, nie narzekaj na psa tylko się ciesz ,ze uczy porządku ;), a moze ona chce ,żebyś sobie nowe buciki kupiła?

Posted

mestudio napisał(a):
Oj oswaja się gamoń mały. Okropnie gryzie buty i nie tylko. Co w pyszczek wpadnie i co podkradnie z półek.

Gryzak mały :)

Posted

Osobiście nie godzę się już na żadne niszczenie butów, latem mieliśmy pannę, która jednego dnia zjadła 4 pary butów w tym jedne należące do gościa wnaszym domu, o innych pożartych rzeczach to nawet nie chcę już pamiętać.

Dziś była próba przypięcia na spacer smyczy do obróżki zamiast do szeleczek i wyszło całkiem dobrze.

Posted

Miki każdego dnia robi jakiś mały kroczek do przodu. Dziś np. przed wyjściem na spacer cieszyła się ze wszystkimi ogonami skacząc na mnie, mniej strachliwie zareagowała na przypięcie smyczy. Na koniec spacerku niedaleko domu odpięłam jej smyczkę żeby sprawdzić co wykombinuje i była grzeczna bo pobiegła po schodkach pod drzwi.
Niestety pomimo odrobaczenia (wcześniej w przytulisku) Miki ma straszne robale i dziś jadę po tabletki dla niej i dla Oriona bo pewnie też zarobaczony chociaż u niego nic nie zauważyłam.
Ogólnie sunieczka jest przemiła i naprawdę ładnie się nam komponuje w stadzie.