Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przybyło nam trochę zwierzaków, interwencji i spotkań edukacyjnych :D
dostaliśmy także decyzję (odmowną) w sprawie akcji sterylizacji :(
wg gminy - problemu bezdomnych kotów nie ma, bo takich kotów w gminie nie ma,więc i sterylizacja jest nie potrzebna - do tego brak jest schronisk dla kotów, w których mogłyby być sterylizowane
szkoda słów :(

Posted

już nie raz ludzie przynosili koty lub szczeniaki do urzędu i zostawiali w biurze, ale jak widać to nie pomaga, szczególnie, że 'góra' tego nie widzi a problem zostawia pracownikom tym na dole

Posted

będziemy próbować, gdzie się da
z unii raczej marne szanse, bo sterylizacje podlegają pod zadania gminy (wg ustawy) i ciężko na to coś dostać z zewn. (podobno)

Posted

Przyłączam się do radości z domku Fiony :Cool!:. Niepokoi mnie troszkę widok biegającej Fiony luzem. Mam nadzieję, że właściciele podjęli wszelki środki ostrożności, że nie grozi jej (tfu, tfu)... ucieczka lub zaginięcie. Caha zdradź jeszcze jak domek znalazłaś, podpowiedz, gdzie taki najłatwiej "upolować" :cool3:

Posted

no mnie tez trochę to zaniepokoiło
co do Fiony - to łut szczęścia, bo ogłaszałam wszędzie, gdzie się dało, nowy opiekun miał podobno bardzo podobnego psa do Fiony i jak ją zobaczył (na pupilach z lubuskiej) to od razu zadzwonił :D

jeśli mogę prosić ... to trzymajcie kciuki za Murzynka ... nic więcej nie powiem, żeby nie zapeszyć

Posted

rodzina z zg po wysłaniu ankiety już się nie odezwała
ale jutro szykują nam się aż 3 adopcje....ale na razie nic więcej nie zdradzę, co by nie zapeszyć ;)

Posted

radość jest, ale co z tego jak w ich miejsce zaraz znajdują się następne bidy ehhh
Ula czy Reks nie jest trochę podobny do Sawanki?

Misia (zobaczcie jak pięknie pozuje, jak na wystawie ;) )

Sara (trafiła do nas z interwencji, trzymana w masakrycznych warunkach)

Posted

wypisz wymaluj Sawanka - jak zobaczyłam fotke to sie zdziwiłam skąd masz Sawanę przed obcięciem . Możecie go reklamować jako psiaka w typie teriera walijskiego .
Sara prześliczna - pierwsze wrazenie - delikatna sunia . Ma chyba coś z charta

Posted

Jaka ulga, że Murzyn znalazł domek.
Rozumiem, że Suzi nie została zielonogórzanką :hmmmm:. Błyskawiczna adopcja, dopiero co pokazało się info na stronie schroniska i fb :evil_lol:
Sara musiała mieć jakiegoś charta wśród przodków albo tylko przez wychudzenie :mad: ma taką charcią głowę i sylwetkę.