Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='caha']a nam przybyło 7 kociaków ot i ehh[/QUOTE]

Coś więcej o kotkach?
Nic się nie zmieniło w zakresie podejścia do sterylizacji aborcyjnych i usypianiu ślepych miotów?
W tym tygodniu uśpiłam miot ślepych kotków, by nie zginęły pod kołami tirów, czy nie zamarzły zimą. Czy stowarzyszenie w międzyczasie zrozumiało zasadność takich działań?

Posted

słuchajcie, mam prośbę, nie chcę zaśmiecać nowym wątkiem działu, ale potrzebuje info o jakims sensownym weterynarzu w okolicach łęknicy, ew. żarów. nie wiem, który wątek lubuski odnosi sie do tych okolic województwa, możecie mnie gdzieś skierować. jadę w te okolice na wakacje, mam starsze psu w tym jednego sercowca, potrzebuje wiedzieć, gdzie ew. szukac pomocy, jkaby co, tfu tfu. albo na odwrót, kogo unikać jak ognia.... pomożecie?

Posted

bric-a-brac
po pierwsze nic się nie zmieniło a po drugie kociaki miały już otwarte oczka

no i trafiło do nas jeszcze takie cudo (w tej chwili przebywa w dt) - mała charakterna kotka Nela ;)

Posted

[quote name='sleepingbyday']słuchajcie, mam prośbę, nie chcę zaśmiecać nowym wątkiem działu, ale potrzebuje info o jakims sensownym weterynarzu w okolicach łęknicy, ew. żarów. nie wiem, który wątek lubuski odnosi sie do tych okolic województwa, możecie mnie gdzieś skierować. jadę w te okolice na wakacje, mam starsze psu w tym jednego sercowca, potrzebuje wiedzieć, gdzie ew. szukac pomocy, jkaby co, tfu tfu. albo na odwrót, kogo unikać jak ognia.... pomożecie?

niestety w tych rejonach nie znam nikogo ani się nie orientuję
jeśli okolice zielonej góry to polecam lecznicę dr Hanusz (bardzo często z niej korzystamy)
http://www.lecznica.zgora.pl/

myślę, że spokojnie możesz założyć nowy wątek, zawsze komuś jeszcze może się przydać :)

Posted

[quote name='sleepingbyday']słuchajcie, mam prośbę, nie chcę zaśmiecać nowym wątkiem działu, ale potrzebuje info o jakims sensownym weterynarzu w okolicach łęknicy, ew. żarów. nie wiem, który wątek lubuski odnosi sie do tych okolic województwa, możecie mnie gdzieś skierować. jadę w te okolice na wakacje, mam starsze psu w tym jednego sercowca, potrzebuje wiedzieć, gdzie ew. szukac pomocy, jkaby co, tfu tfu. albo na odwrót, kogo unikać jak ognia.... pomożecie?[/QUOTE]

Z Żar jest Ona(nie pamiętam jaka liczba była w nicku)) Ona ma Lolusia w pieluszkach na DT i robiła dość dużo bazarków roślinnych dla niego.Może tak ją znajdziesz.

Posted

A mnie urzekła kotka Nela :lol:. Jest zjawiskowo piękna. Z pewnością szybko znajdzie domek. Uroczy Kubuś też chyba długo nie będzie czekał.
Nie rozumiem sytuacji Tygrysa i Mruczka - napisane było, że koty zostały adoptowane a chwilę później, że wrócą do właściciela :???:

Posted

tak, Nela jest śliczna ale ma też charakterek hihi
było już kilka telefonów ale na tym się skończyło...okres wakacyjny to ciężko z adopcjami, jedynie na szczeniaki jako tako jest zainteresowanie

Co do Tygrysa i Mruczka to długa historia...koty nie były w azylu, chcieliśmy pomóc i udało znaleźć się im nowy dom, jednak właścicielka zataila wiele rzeczy i spraw, i gdyby nowy dom o tym wiedział to kotów by nie wziął....
szkoda bo domek sprawdzony, szczególnie, że ma od Nas psy,

Posted

[quote name='sleepingbyday']byłąm z dwoma psami, rudym i białym. dosłownie na chwilkę, tam tak głośno, ze zoska w spazmy wpadła ze strachu.[/QUOTE]
chyba Cię kojarzę... a raczej Twoje psy :)

W poniedziałek w nocy kolejny azylowy podopieczny odszedł za TM :(
Rudy odebrany był interwencyjnie i u nas był ok 1,5 roku, był wspaniałym psem mimo ciężkiej przeszłości....

Posted

Rudy [IMG]http://img31.otofotki.pl/obrazki/rc992_Rudy_19.jpg[/IMG] .... :-(:-(zegnaj
kochany [IMG]http://supergify.pl/images/stories/Aniolki%20gify/aniol04.gif[/IMG]
Kasieno sciskam za Was i podopiecznych caluni czas
miejcie sile,radosci i zdrowka mnóstwo :iloveyou:

• 2 weeks later...
Posted

Sonia,Gogol, szczeniaki Hebe i Atena mają już domki :)
niestety małe kociaki załapały jakiegoś wirusa i źle z nimi :(
Łezka przy okazji sterylki miała zszywane oczko, no i oczywiście rana się babrze, do tego ja sobie rozdrapala :(

Posted

oj niedobrze , ze kociaki chore . Wiem z doswiadczenia , ze takie wirusówki u małych kotków nie zawsze są łatwe do wyleczenia . Kasiu szykuje sie nastepny bazarek , część z dochodu ze sprzedazy bedzie na azyl . Oby sie uzbierało .

Posted

rodzice napisał(a):
oj niedobrze , ze kociaki chore . Wiem z doswiadczenia , ze takie wirusówki u małych kotków nie zawsze są łatwe do wyleczenia . Kasiu szykuje sie nastepny bazarek , część z dochodu ze sprzedazy bedzie na azyl . Oby sie uzbierało .

no niestety jeden kociak nie przeżył :(

dziękuję ślicznie za bazarek :loveu:

na razie jakoś z psiakami nam się ruszyło, bo Sara też znalazła domek :)
jednak sporo jeszcze zostało ehhh