caha Posted August 2, 2014 Author Posted August 2, 2014 niestety Tygrys i Mruczek najprawdopodobniej wrócą do wcześniejszego właściciela :( Quote
caha Posted August 4, 2014 Author Posted August 4, 2014 kotka Kaszmir już w nowym domku, a nam przybyło 7 kociaków ot i ehh Quote
bric-a-brac Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 [quote name='caha']a nam przybyło 7 kociaków ot i ehh[/QUOTE] Coś więcej o kotkach? Nic się nie zmieniło w zakresie podejścia do sterylizacji aborcyjnych i usypianiu ślepych miotów? W tym tygodniu uśpiłam miot ślepych kotków, by nie zginęły pod kołami tirów, czy nie zamarzły zimą. Czy stowarzyszenie w międzyczasie zrozumiało zasadność takich działań? Quote
sleepingbyday Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 słuchajcie, mam prośbę, nie chcę zaśmiecać nowym wątkiem działu, ale potrzebuje info o jakims sensownym weterynarzu w okolicach łęknicy, ew. żarów. nie wiem, który wątek lubuski odnosi sie do tych okolic województwa, możecie mnie gdzieś skierować. jadę w te okolice na wakacje, mam starsze psu w tym jednego sercowca, potrzebuje wiedzieć, gdzie ew. szukac pomocy, jkaby co, tfu tfu. albo na odwrót, kogo unikać jak ognia.... pomożecie? Quote
caha Posted August 7, 2014 Author Posted August 7, 2014 bric-a-brac po pierwsze nic się nie zmieniło a po drugie kociaki miały już otwarte oczka no i trafiło do nas jeszcze takie cudo (w tej chwili przebywa w dt) - mała charakterna kotka Nela ;) Quote
caha Posted August 7, 2014 Author Posted August 7, 2014 [quote name='sleepingbyday']słuchajcie, mam prośbę, nie chcę zaśmiecać nowym wątkiem działu, ale potrzebuje info o jakims sensownym weterynarzu w okolicach łęknicy, ew. żarów. nie wiem, który wątek lubuski odnosi sie do tych okolic województwa, możecie mnie gdzieś skierować. jadę w te okolice na wakacje, mam starsze psu w tym jednego sercowca, potrzebuje wiedzieć, gdzie ew. szukac pomocy, jkaby co, tfu tfu. albo na odwrót, kogo unikać jak ognia.... pomożecie? niestety w tych rejonach nie znam nikogo ani się nie orientuję jeśli okolice zielonej góry to polecam lecznicę dr Hanusz (bardzo często z niej korzystamy) http://www.lecznica.zgora.pl/ myślę, że spokojnie możesz założyć nowy wątek, zawsze komuś jeszcze może się przydać :) Quote
arim Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [quote name='sleepingbyday']słuchajcie, mam prośbę, nie chcę zaśmiecać nowym wątkiem działu, ale potrzebuje info o jakims sensownym weterynarzu w okolicach łęknicy, ew. żarów. nie wiem, który wątek lubuski odnosi sie do tych okolic województwa, możecie mnie gdzieś skierować. jadę w te okolice na wakacje, mam starsze psu w tym jednego sercowca, potrzebuje wiedzieć, gdzie ew. szukac pomocy, jkaby co, tfu tfu. albo na odwrót, kogo unikać jak ognia.... pomożecie?[/QUOTE] Z Żar jest Ona(nie pamiętam jaka liczba była w nicku)) Ona ma Lolusia w pieluszkach na DT i robiła dość dużo bazarków roślinnych dla niego.Może tak ją znajdziesz. Quote
Nadziejka Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Szczescia kochane lapenki szczescia i zdrowenka Quote
sleepingbyday Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 hej! zahaczyłam o was dziś (tzn wczoraj, bo jest po północy) na festynie pod jezusem. ale moja zośka źle znosi takie tłumy i hałasy. Quote
caha Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 tak? to może się widziałyśmy? bo ja byłam przy stoisku przez większość czasu :) Quote
wykrywka Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 A mnie urzekła kotka Nela :lol:. Jest zjawiskowo piękna. Z pewnością szybko znajdzie domek. Uroczy Kubuś też chyba długo nie będzie czekał. Nie rozumiem sytuacji Tygrysa i Mruczka - napisane było, że koty zostały adoptowane a chwilę później, że wrócą do właściciela :???: Quote
caha Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 tak, Nela jest śliczna ale ma też charakterek hihi było już kilka telefonów ale na tym się skończyło...okres wakacyjny to ciężko z adopcjami, jedynie na szczeniaki jako tako jest zainteresowanie Co do Tygrysa i Mruczka to długa historia...koty nie były w azylu, chcieliśmy pomóc i udało znaleźć się im nowy dom, jednak właścicielka zataila wiele rzeczy i spraw, i gdyby nowy dom o tym wiedział to kotów by nie wziął.... szkoda bo domek sprawdzony, szczególnie, że ma od Nas psy, Quote
sleepingbyday Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 byłąm z dwoma psami, rudym i białym. dosłownie na chwilkę, tam tak głośno, ze zoska w spazmy wpadła ze strachu. Quote
caha Posted August 14, 2014 Author Posted August 14, 2014 [quote name='sleepingbyday']byłąm z dwoma psami, rudym i białym. dosłownie na chwilkę, tam tak głośno, ze zoska w spazmy wpadła ze strachu.[/QUOTE] chyba Cię kojarzę... a raczej Twoje psy :) W poniedziałek w nocy kolejny azylowy podopieczny odszedł za TM :( Rudy odebrany był interwencyjnie i u nas był ok 1,5 roku, był wspaniałym psem mimo ciężkiej przeszłości.... Quote
caha Posted August 16, 2014 Author Posted August 16, 2014 W końcu dobra wiadomość - nasza uciekinierka Łezka wróciła :multi: Quote
Nadziejka Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 Rudy [IMG]http://img31.otofotki.pl/obrazki/rc992_Rudy_19.jpg[/IMG] .... :-(:-(zegnaj kochany [IMG]http://supergify.pl/images/stories/Aniolki%20gify/aniol04.gif[/IMG] Kasieno sciskam za Was i podopiecznych caluni czas miejcie sile,radosci i zdrowka mnóstwo :iloveyou: Quote
caha Posted August 20, 2014 Author Posted August 20, 2014 Snikers od wczoraj w "psiej sforze", mam nadzieję, że tam mu pomogą psychicznie dojść do siebie ehhh Quote
Nadziejka Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Sciskam Kasienko za Snikunia i za wszystkie serduszenka :thumbs: :thumbs: :iloveyou: Quote
caha Posted August 20, 2014 Author Posted August 20, 2014 dzisiaj uciekinierka Łezka została wysterylizowana :) Quote
caha Posted August 28, 2014 Author Posted August 28, 2014 Sonia,Gogol, szczeniaki Hebe i Atena mają już domki :) niestety małe kociaki załapały jakiegoś wirusa i źle z nimi :( Łezka przy okazji sterylki miała zszywane oczko, no i oczywiście rana się babrze, do tego ja sobie rozdrapala :( Quote
rodzice Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 oj niedobrze , ze kociaki chore . Wiem z doswiadczenia , ze takie wirusówki u małych kotków nie zawsze są łatwe do wyleczenia . Kasiu szykuje sie nastepny bazarek , część z dochodu ze sprzedazy bedzie na azyl . Oby sie uzbierało . Quote
caha Posted August 30, 2014 Author Posted August 30, 2014 rodzice napisał(a):oj niedobrze , ze kociaki chore . Wiem z doswiadczenia , ze takie wirusówki u małych kotków nie zawsze są łatwe do wyleczenia . Kasiu szykuje sie nastepny bazarek , część z dochodu ze sprzedazy bedzie na azyl . Oby sie uzbierało . no niestety jeden kociak nie przeżył :( dziękuję ślicznie za bazarek :loveu: na razie jakoś z psiakami nam się ruszyło, bo Sara też znalazła domek :) jednak sporo jeszcze zostało ehhh Quote
Recommended Posts