caha Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 wszystkie labradorki dzisiaj pojechały do nowych domków :) a jutro trzymajcie kciuki, jeśli wszystko pójdzie ok to 3 zwierzaki znajdą domki, m.in. pewien mały starszy przystojniak :) Quote
Kara. Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 caha napisał(a):wszystkie labradorki dzisiaj pojechały do nowych domków :) a jutro trzymajcie kciuki, jeśli wszystko pójdzie ok to 3 zwierzaki znajdą domki, m.in. pewien mały starszy przystojniak :) Trzymam:kciuki: Ale wiesz, że jeśli to ten starszy przystojniak o którym myślę, to domek musi być najlepszy z najlepszych, bo....... Quote
caha Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 Kara. napisał(a):Trzymam:kciuki: Ale wiesz, że jeśli to ten starszy przystojniak o którym myślę, to domek musi być najlepszy z najlepszych, bo....... dla wszystkich naszych zwierzaków szukamy takich domków....niestety nigdy na 100% nie mamy pewności, jeszcze przy tym jak ludzie potrafią się kamuflować, stąd masę rozmów (i z ewentualnym adoptującym i między nami w azylu), ankiety, umowy, wizyty.....niektórzy rezygnują już na starcie (i całe szczęście), ale czasami wydarzenia losowe zmuszają do rozstania się z pupilem, a czasami "miłość" po roku mija Quote
Kara. Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 No przecież żartowałam:oops: Co nie zmienia faktu, że Finduś ma być księciem na kanapach i już. Lepiej żeby się nie poskarżył, że mu państwo na podusi, pod kołderką, spać nie dają;) Quote
caha Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 Kara. napisał(a):No przecież żartowałam:oops: Co nie zmienia faktu, że Finduś ma być księciem na kanapach i już. Lepiej żeby się nie poskarżył, że mu państwo na podusi, pod kołderką, spać nie dają;):) :) Find to taki nasz książe, nawet większe psiaki czują przed nim respekt, przed tą małą pchłą bez zębów hihi a nie wiem czy mówiłam, przez odpowiednie i systematyczne żywienie (dostaje specjalną karmę dla starszych psiaków) poprawił się zdrowotnie i co za tym idzie z wyglądu, nawet oczka nie mają już takiego bielma, jak wcześniej, a przyszli właściciele jakiś czas temu chcieli adoptować staruszka w schronisku w zg, ale gdy pojechali to już go nie było (został adoptowany) i tak wpadł im w oko Findziu :) Quote
caha Posted March 30, 2014 Author Posted March 30, 2014 no i udało się, Senator (szczeniak), kotka (moja tymczasowiczka) Triksi i starszy książę Find mają już domki:multi: a wczoraj pojechał jeszcze Morusek :) Quote
wykrywka Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Cudowne, wspaniałe wieści, tyle na raz :multi: caha napisał(a): ... a przyszli właściciele jakiś czas temu chcieli adoptować staruszka w schronisku w zg, ale gdy pojechali to już go nie było (został adoptowany) i tak wpadł im w oko Findziu :) Caha zaspokoisz moja ciekawość :modla: - o jakim zielonogórskim staruszku piszesz? Quote
caha Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 (edited) najbardziej cieszy adopcja Findka :) a ten staruszek to Kłentin, pamiętam go, bo o nim rozmawiałam z koleżanką i że tak szybko znalazł domek, a jeszcze jakoś tak krótko po nim trafił do nas Find i ta adopcja Kłentina dała nam nadzieję, że może i Find znajdzie dobry domek Edited March 31, 2014 by caha Quote
Kara. Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Hurrrrraaaaa:multi::multi::multi: On mi strasznie siedział na wątrobie;) Quote
wykrywka Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Kłentin ... tak bardzo przypominał mi Pafnucego [*]. Zgadzam się, wyjątkowo cieszą takie adopcje :multi: Quote
caha Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 domek znalazł też Morus, z tej adopcji też się bardzo cieszę, jego rodzeństwo dawno znalazło dom a on jeden czekał, a bardzo wpadł mi w serducho bo to taka kochana psina :multi: przybył nam za to kilkuletni labrador, 'właściciele' wyjechali pies został bez opieki, dachu nad głową, bez jedzenia i picia, do tego na wiosce 'zabitej dechami' :shake: Quote
caha Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 szczęśliwy Find w nowym domku :) [video=youtube_share;3j5wLAhEwlY]http://youtu.be/3j5wLAhEwlY[/video] Quote
wykrywka Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Szczęśliwy Find :loveu:, piękny i radosny, troszkę jakby nie dowierzał a ja ... tysiąckrotnie szczęśliwsza :multi: Quote
caha Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 taki filmik daje taaaaakieeeegoooo kopa do dalszego działania, Państwo mieli powiedziane,że jeśli zobaczą taką mordkę (bo Find specyficznie się cieszy) to znaczy, że poczuł się szczęśliwy i bezpieczny, jak u siebie więc ten filmik dla nas jest specjalny, bo widać na nim uśmiechniętego Findka Quote
Kara. Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Super :multi: Wcale nie wygląda na takiego dziadka jak na początku. Jak musiał być zaniedbywany skoro tak źle wyglądał.:shake: A wystarczy trochę troski i przyzwoitego żarełka, żeby z dziadka zrobić całkiem całkiem kawalera.:loveu: Quote
caha Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 pamiętam, jak do mnie trafił, brudny, śmierdzący, cały w ranach, pchły, kleszcze, robaki....obraz nędzy i rozpaczy nie chciał, jeść, pić, tylko leżał na kocyku :shake: a teraz jaki z niego książę :cool3: Quote
caha Posted April 7, 2014 Author Posted April 7, 2014 bazarek na 3 cele m.in. na azyl http://www.dogomania.pl/forum/threads/252273-Wst%C4%85p-zobacz-kup-pom%C3%B3%C5%BC!-na-3-cele-do-22-04-godz-22-00-Zapraszam-%29 Quote
caha Posted April 8, 2014 Author Posted April 8, 2014 dzisiaj osoby z azylu uczestniczyły w interwencji w naszym mieście (niestety mnie nie udało się wyrwać z pracy) to co tam zastali można określić jednym słowem - makabra zwierzęta gospodarskie (bydło, świnie, króliki), ptactwo (kury, gęsi, gołębie), psy, koty trzymane w masakrycznych warunkach, we własnych odchodach, wśród rozkładającej się padliny, bez jedzenia i wody :-( na miejscu był inspektorat weterynaryjny i policja udało nam się znaleźć miejsce w gospodarstwie jednej z naszych członkiń dla bydła, świń i ptactwa dwa owczarki niemieckie i króliki trafiły do azylu, został jeszcze jeden pies i gołębie, którymi ma zająć się gmina, niestety nie udało nam się też złapać kotów (prawdopodobnie są dzikie) najgorsze, że to trwało już dłuższy czas...i że nikt wcześniej nie zareagował :( Quote
caha Posted April 9, 2014 Author Posted April 9, 2014 artykuł w gazecie, szkoda tylko, że o nas zapomnieli wspomnieć, bo ani toz ani gmina nie zareagowała i nie pomogła, chociaż wiedziała http://m.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20140409%2FPOWIAT13%2F140409367 Quote
Kara. Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 Skąd się takie typy biorą:angryy: A to akurat jest norma: żołnierze walczą a generałowie zbierają ordery:roll: Quote
Doma17 Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 Przepraszam za offa ;) Serdecznie zapraszam na bazarek dla amstaffki Rity, zbieramy na hotelik. Suczka zupełnie nie radzi sobie w schronisku :( ZAPRASZAM!!! http://www.dogomania.pl/forum/threads/252359-Bazarek-dla-pechowej-amstaffki-Rity%21%21%21%21-%29 Quote
wykrywka Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 Stare przysłowie mówiące, że „sukces ma wielu ojców” jak ulał pasuje do tego co można przeczytać w artykule :p Quote
caha Posted April 11, 2014 Author Posted April 11, 2014 tak, szczególnie, że dzisiaj pewna osoba dostała oper, że jakim prawem wzięli te zwierzęta do 'obcego' gospodarstwa, jak gmina ma swoje wyznaczone...... szkoda tylko, że gmina, miała to w d... a teraz przy papierkach to nagle problemy jedyna dobra wiadomość to labek Bady znalazł dom a jutro trzymajcie kciuki za Snikersa, jak nie było telefonów tak teraz chętne 3 domki :) Quote
caha Posted April 14, 2014 Author Posted April 14, 2014 wraca do nas Salma, bo skacze, bo szczeka, bo przewróciła dziecko.....itd. po cholerę te ankiety, umowy czy wizyty przedadopcyjne :angryy: jak sprawdzić prawdomówność i głupotę ludzi Quote
Recommended Posts