Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witamy wszystkich na wątku Jadzi!!! :)

Imię: JADZIA
Sterylizacja: NIE
Szczepienia: TAK
Odrobaczenie: TAK
Numer schroniskowy: 140/13
Boks: 704
W schronisku od: 02-02-2013 r.
Waga: OK. 22 kg
Wys. w kłębie: 52 cm

Opis:
[SIZE=4]Jadzia to suczka średniej wielkości (ma 52cm w kłębie oraz waży 22kg) w typie owczarka niemieckiego. Jest bardzo przyjaźnie nastawiona do wszystkich ludzi, nie wykazuje jakichkolwiek oznak agresji. Jeśli chodzi o inne psy to też nie ma problemu w kontaktach z nimi, jest przyjacielsko nastawiona. Na początku po prostu je ignoruje, a po dłuższym przebywaniu z danym psem zachęca go do zabawy. Kiedy pierwszy raz poznaje człowieka jest trochę nieufna, sama nie prosi się o głaskanie, jednak po dłuższym przebywaniu z opiekunem zaczyna prosić się o czułości, chętnie nastawia głowę do miziania. Na smyczy chodzi dość ładnie tzn. idzie z przodu, ale nie ciągnie, tylko gdy ją coś zainteresuje potrafi wówczas mocniej pociągnąć. Potrafi wykonywać komendę „siad”. Jest raczej spokojnym psem, który nie będzie wymagał dużej aktywności, chociaż spacery bardzo lubi :) Jest dużym łakomczuchem ale jedzenie z ręki bierze bardzo delikatnie. Sunia jest dość chuda, widać jej żeberka więc powinna jeszcze przytyć kilka kilogramów. Na pyszczku posiada kilka ran, które mogą świadczyć o tym, że poprzedni właściciel nie traktował jej zbyt dobrze… Szuka kochającego domku na całe życie. Kontakt do opiekuna: tel. 668-452-677, mail: kasni@onet.eu

Tak wygląda Jadzia:

Cały album: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Jadzia1401323Lata22Kg52Cm02022013RAniaNizio#

Edited by ania91sc
  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aaa waga jest "na oko", bo miała wpisane 15,5 kg, a tyle na pewno nie waży... dziś niestety waga była zamknięta w biurze więc nie zdążyliśmy jej zważyć więc musiałam jakoś to określić :D
Poza tym jeszcze jedna sprawa... nie wiem, czy pamiętacie jak "mój" Felek sikał??? Jak dziewczynka, a Jadzia dla odmiany podnosi nogę przy sikaniu :D :D :D Aż sprawdzałam, czy to na pewno dziewczynka :)
Sunia na początku spacerku mocno była zestresowana, wystraszona, dopiero na koniec się przekonała i otworzyła :)
W sobotę kolejny spacerek :)

Posted

Też się dziwię, że jeszcze domku nie znalazła... :shake:
Wygląda to komicznie!!! Tak wysoko nogę podnosi :D

Jadzia dziś też osikała Wolnego... :evil_lol::evil_lol::evil_lol: On chyba był przekonany, że suczki nogi nie podnoszą do sikania i po prostu głowę nadstawił...

Posted

Jestem u Jadzi!
Chciałam ją dostać:mad::eviltong: Ale trafił mi sie za to Dolar, którego za nic w świecie nie zamienię już:loveu:
Ale suńka kochana i jak już wyszła na wolontariat to ze szczęściem Ani długo nie posiedzi w schronie;)
A co do sikania z podniesioną noga, to też miałam kiedyś taką sunie, jak Suzi sikała to się wszyscy śmiali:roll:

Posted

madzia.uje93 napisał(a):

A co do sikania z podniesioną noga, to też miałam kiedyś takiego psiaka, jak Suzi sikała to się wszyscy śmiali:roll:

oO skoro suzi tak sikała to jednak widziałem tak sikającą sunię... tylko nie pamiętam:]

Posted

Hehehe dzięki Magda za miłe słowa :) Mam nadzieję, że faktycznie szybko znajdzie dobry domek, w sobotę zrobię jej ogłoszenia jak dorobimy jeszcze jakieś zdjęcia :)
Widziałam właśnie jak Ci się spodobała w tedy na zdjęciach w niedzielę :D

Posted

Jadzia była wczoraj sterylizowana i dzisiaj mogła tylko troszkę pospacerować, nie mogła się przemęczać. Jak podeszłam do boksu to pomerdała ogonkiem i chciała wyjść, jednak resztę czasu była już bardzo smutna. Cały czas miała uszy po sobie i była taka niemrawa, ale wczoraj była sterylizacja więc nie ma się co dziwić... Jedzenia też nie tykała, raptem kilka kosteczek szyneczki zjadła. Dziś wydawała też mi się wyjątkowo chuda... Naprawdę w bioderkach to można ją dwoma rękami objąć, a przypomina owczarka dość mocno więc posturę powinna mieć też "konkretną". Gdy robiłyśmy sobie przerwy to cały czas nastawiała się do smyrania :) W boksie nie miała żadnego dywanika, ani nic więc za zgodą pracownika włożyłam jej spanko :) Zrobiliśmy kilka zdjęć, ale nie dużo, bo nie chciałam jej męczyć dzisiaj :D

Posted

Piękna Jadzia:loveu: Zachowanie adekwatne do sterylki, tylko trochę dziwne, że nic jeść nie chciała...Zarówno Shira jak i Aria dzień po sterylce pochłaniały wszystko...
A to zdjęcie wspólne, z Tobą- cudne:)