KWL Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Sunia od dwóch miesięcy mieszka w hoteliku. Znaleziona została przy drodze, potrącona przez samochód. Dziś jest już wyleczona i wysterylizowana. Jest młodym około dwuletnim średniej wielkości pieskiem, bardzo aktywnym i radosnym. Nie jest agresywna, jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem, wspólnych zabaw i pieszczot. W hoteliku ma tego tak niewiele :-( Quote
elainfo Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 piekna sunia...matko przyjacielu koni czy ona jest w tym samym hoteliku co pozostałe ...bidy..??? Quote
jade Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 biedula, tyle przeżyć i nikogo, kto by smyrał cały dzień po grzbiecie..:-( Quote
KWL Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Chudziutkie biedactwo, śliczne oczka i pyszczek. Śliczności sunieczka. Szukamy domku więc dla Klivii. Quote
_beatka_ Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 jaka piękna sunia:placz: dobrze ze nie ma powazniejszych obrażeń:shake: czekamy na więcej info Quote
przyjaciel_koni Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Sunia jest bardzo wystraszona. Przez pręty boksu polizała mnie jednak po ręce....I płakała.... Zabrana na spacer jest spokojna, ale boi się nieco innych psów. Na mnie sprawia wrażenie takiej mocno niepewnej. Boi się wchodzić do boksu ! Jest chudziutka - na zdjęciach nie bardzo mi wyszło. Na jedzenie rzuciła się jak szalona. Mało robiła siu.... Qupki wcale....Nie wiem, czy to efekt po urazach, czy tylko jakaś chwilowa blokada. Sunia musi być jeszcze "pod obserwacją" przynajmniej do jutra. Jutro rano będę w hotelu i porozmawiam z lekarzem. Quote
_beatka_ Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 biedaczysko...a jak z rtg?nie zrobią?przecież na oko można wielu rzeczy nie stwierdzić?:shake: jak będzie potrzebne allegro to dajcie znać Quote
przyjaciel_koni Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Dzwoniłam tam. Jak do tej pory lekarze twierdzą, że nie ma żadnych złamań, wybić, wywichnięć, tylko ogólne potłuczenia. Popatrzę jeszcze jutro. Czasem ciężko się dogadać ze specjalistami....... A nam mogło się wydawać.... Allegro będzie potrzebne ! Dla suni i dla chłopaka, który ma na imię Avanti (ten trzeci piesek, zagłodzony). Zdjęcia Avanti zrobię jutro (przynajmniej taką mam nadzieję). Tak szczerze mówiąc, to już się całkiem zagubiłam w tym wszystkim. Jak dodam sobie do tych psiaczków pozostałe, które "pilotuję" to naprawdę tracę głowę..... Boję się, że nie dam rady... Chyba pierwszy raz mam takie myśli... Quote
_beatka_ Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 przyjaciel koni glowa do góry! jak bedziesz miala więcej szczególów to pisz, to wystawimy piesecki na allegro:razz: Quote
przyjaciel_koni Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Myślałam, że uda się sunieczkę zabrać z tego hotelu.... Niestety....Nie ma szczepień.... Koszt pobytu - jak zwykle ogromny (20zł. dziennie). I mamy impas.... Quote
przyjaciel_koni Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Dopiero wróciłam z dzisiejszych "psich objazdów"..... Czasem naprawdę brakuje mi siły.... Za dużo tych nieszczęść !!!!!! Sunia nie za bardzo się czuje. Ma podobno biegunkę. Od wczoraj nie dostaje jeść, tylko wodę, dostała środki na powstrzymanie qupki. Jakaś taka nerwowa. Na spacerze nie zrobiła zupełnie nic, nawet siu.... Szarpie się na wszystkie strony, do boksu nie chce wracać..... Nie wiem co robić...i martwię się o nią okropnie. Warunki ma delikatnie mówiąc "dostateczne - ". Quote
_beatka_ Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 może poprostu boi się ludzi bo już tyle zlego przeszla:-( postaram się do niej podjachać w weekend, przywiozę parówy, może da się skusić?;) Quote
KWL Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Nie boi się ludzi :-) Co ona nie wyczyniała żeby wyjść na spacer... I jeszcze więcej żeby nie wracać do boksu. Hotelik w którym jest jest niestety po pierwsze drogi, po drugie niestety z pewnych względów pogorszyła się jakość świadczonych usług :-( Bardzo przydałby się suni tymczas. To nie jest duży pies, to bardzo miły pies :-), przestraszona, zestresowana hotelem. Na zdjęciach wydaje się być większa niż w rzeczywistości jest chudzinka malutka. A tu mamy nowy wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=61956 Quote
KWL Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 No i nikt do ślicznej nie zagląda ? :-( A to takie fajne niezbyt duże dziewczynisko :-) Milusińska, bardzo reaguje na ludzi wręcz wyrywa się przez kraty boksu. Quote
elainfo Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 MATKO JAK ONA TAK CIĘZKO HOTEL ZNOSI TO CO BY BYŁO JAKBY TRAFIŁA DO SCHRONU NIEDAJ BOŻE.. :shake: ŚLICZNOTKA HOPCIAJ DO GÓRY..!!! Quote
_beatka_ Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 nie wiem czy tylko mnie tak chodzi dogo,a le ciężko jest sprawdzić cokolwiek, bo non stop się zacina i zawiesza:shake: a jak zdrowie malej?czy byl rtg robiony? Quote
paros Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Nie wiem dlaczego ale wszystkie moje wczoraj wpisane posty, :roll: wpisane na różnych wątkach zniknęły :shake: :razz: Klivia, przydałby się tymczas :-( Quote
kasiula1412 Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Witam serdecznie. Szkoda że tak późno trafiłam na to forum :( Od stycznia bezskutecznie szukamy naszej suczki Sary. Wystraszona hukiem wystrzałów sylwestrowych wyszła przez ogrodzenie (czego nigdy nie robiła) i musiała stracić orientację... Nasze dzieciaki i my strasznie za nią tęsknimy i nie tracimy nadziei że się odnajdzie... Szukaliśmy w naszym mieście, dawaliśmy ogłoszenia w lokalnych portalach internetowych i nic... Klivia jest bardzo do Sary podobna, nie wiem gdzie ją znaleziono, my jesteśmy z Bochni (małopolskie) może akurat zdarzył się cud i to ona? Jak mogę wstawić zdjęcia żeby ktoś mógł porównać? Quote
KWL Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 Może być także do mnie elkriss@gazeta.pl. Wprawdzie to daleko, ale i cztery miesiące, więc istnieje małe ale nie żadne prawdopodobieństwo. Quote
ciapuś Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 piękna panienka biegnie na pierwszą się pokazać Quote
kasiula1412 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Według nas z tego co widzimy na zdjęciach wszystko wskazuje na Sarę!!! Wszystkie plamki ma w tych samych miejscach - napiszcie tylko czy ona w ogóle reaguje na to imię???? Przypomnieliśmy sobie wczoraj coś istotnego. Na pyszczku, z lewej strony (w okolicach kącika ust ;) ) Sara ma ciemną kropkę (nie wiem, czy można to nazwać myszką...), jest wyczuwalna przy głaskaniu. Proszę to sprawdzić :) Quote
Recommended Posts