Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia od dwóch miesięcy mieszka w hoteliku. Znaleziona została przy drodze, potrącona przez samochód. Dziś jest już wyleczona i wysterylizowana. Jest młodym około dwuletnim średniej wielkości pieskiem, bardzo aktywnym i radosnym. Nie jest agresywna, jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem, wspólnych zabaw i pieszczot. W hoteliku ma tego tak niewiele :-(

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia jest bardzo wystraszona. Przez pręty boksu polizała mnie jednak po ręce....I płakała....
Zabrana na spacer jest spokojna, ale boi się nieco innych psów.
Na mnie sprawia wrażenie takiej mocno niepewnej. Boi się wchodzić do boksu !
Jest chudziutka - na zdjęciach nie bardzo mi wyszło. Na jedzenie rzuciła się jak szalona.
Mało robiła siu.... Qupki wcale....Nie wiem, czy to efekt po urazach, czy tylko jakaś chwilowa blokada.
Sunia musi być jeszcze "pod obserwacją" przynajmniej do jutra.
Jutro rano będę w hotelu i porozmawiam z lekarzem.

Posted

Dzwoniłam tam. Jak do tej pory lekarze twierdzą, że nie ma żadnych złamań, wybić, wywichnięć, tylko ogólne potłuczenia. Popatrzę jeszcze jutro. Czasem ciężko się dogadać ze specjalistami....... A nam mogło się wydawać....

Allegro będzie potrzebne ! Dla suni i dla chłopaka, który ma na imię Avanti (ten trzeci piesek, zagłodzony).
Zdjęcia Avanti zrobię jutro (przynajmniej taką mam nadzieję).

Tak szczerze mówiąc, to już się całkiem zagubiłam w tym wszystkim.
Jak dodam sobie do tych psiaczków pozostałe, które "pilotuję" to naprawdę tracę głowę..... Boję się, że nie dam rady... Chyba pierwszy raz mam takie myśli...

Posted

Dopiero wróciłam z dzisiejszych "psich objazdów".....
Czasem naprawdę brakuje mi siły.... Za dużo tych nieszczęść !!!!!!

Sunia nie za bardzo się czuje. Ma podobno biegunkę. Od wczoraj nie dostaje jeść, tylko wodę, dostała środki na powstrzymanie qupki. Jakaś taka nerwowa. Na spacerze nie zrobiła zupełnie nic, nawet siu.... Szarpie się na wszystkie strony, do boksu nie chce wracać.....
Nie wiem co robić...i martwię się o nią okropnie.
Warunki ma delikatnie mówiąc "dostateczne - ".

Posted

Nie boi się ludzi :-)
Co ona nie wyczyniała żeby wyjść na spacer... I jeszcze więcej żeby nie wracać do boksu. Hotelik w którym jest jest niestety po pierwsze drogi, po drugie niestety z pewnych względów pogorszyła się jakość świadczonych usług :-(
Bardzo przydałby się suni tymczas.
To nie jest duży pies, to bardzo miły pies :-), przestraszona, zestresowana hotelem. Na zdjęciach wydaje się być większa niż w rzeczywistości jest chudzinka malutka.
A tu mamy nowy wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=61956

Posted

No i nikt do ślicznej nie zagląda ? :-( A to takie fajne niezbyt duże dziewczynisko :-) Milusińska, bardzo reaguje na ludzi wręcz wyrywa się przez kraty boksu.

Posted

Nie wiem dlaczego ale wszystkie moje wczoraj wpisane posty, :roll: wpisane na różnych wątkach zniknęły :shake: :razz:

Klivia, przydałby się tymczas :-(

Posted

Witam serdecznie. Szkoda że tak późno trafiłam na to forum :( Od stycznia bezskutecznie szukamy naszej suczki Sary. Wystraszona hukiem wystrzałów sylwestrowych wyszła przez ogrodzenie (czego nigdy nie robiła) i musiała stracić orientację... Nasze dzieciaki i my strasznie za nią tęsknimy i nie tracimy nadziei że się odnajdzie... Szukaliśmy w naszym mieście, dawaliśmy ogłoszenia w lokalnych portalach internetowych i nic... Klivia jest bardzo do Sary podobna, nie wiem gdzie ją znaleziono, my jesteśmy z Bochni (małopolskie) może akurat zdarzył się cud i to ona? Jak mogę wstawić zdjęcia żeby ktoś mógł porównać?

Posted

Według nas z tego co widzimy na zdjęciach wszystko wskazuje na Sarę!!! Wszystkie plamki ma w tych samych miejscach - napiszcie tylko czy ona w ogóle reaguje na to imię????

Przypomnieliśmy sobie wczoraj coś istotnego. Na pyszczku, z lewej strony (w okolicach kącika ust ;) ) Sara ma ciemną kropkę (nie wiem, czy można to nazwać myszką...), jest wyczuwalna przy głaskaniu. Proszę to sprawdzić :)