Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=comic sans ms]Wśród trzystu psów w naszym schronisku są takie które przedkładają psie towarzystwo nad ludzkie, zdarzają się takie, które człowieka nie lubią, o nie! w większości są takie, co to ludzi kochają i jest jeszcze Zgryzio. Zgryzio został zaczarowany przez dobrą wróżkę, która zamieniła go w magnes. Zgryzio gdy tylko ma taką szansę, rusza w stronę człowieka i się przykleja. Całym ciałkiem do nogi, do głowy, do brzucha... Powiedzieć że jest przytulasem jest stanowczo za mało... Ale to nie koniec dziwów! Gdy Zgryzio był jeszcze malutkim embrionem, pan Bóg zastanawiał się, czy ma być piranią czy pieskiem. Zastanawiał się, zastanawiał i stwierdził - "a lepiej pies". Jednak zęby Zgryzia zostały już jak u piranii. Zgryzio nimi oczywiście wcale a wcale nie gryzie! Zgryzio po prostu się przytula, a ząbki ma do ozdoby. Niestety nie za bardzo potrafi chodzić na smyczy. Możliwe, że jeśli ktoś mu poświęci trochę czasu to się tego szybko nauczy, ale pewnie dobrze by mu było w domku z ogrodem, gdzie mógłby sobie luźno biegać po ogródku.[/FONT]

Kontakt:

Gosia (pracownik schroniska)
692-581-343
gosha160@wp.pl

Ze mną, Angelika (wolontariusz)
angelika_misia99@buziaczek.pl

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Psitulmnie"
ul. Bytomska 133
41-800 Zabrze-Biskupice
(32) 271-47-97

www.psitulmnie.pl

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Bjuta']Szkoda że się Zgryzio na dogtrekking nie nadaje. Może są gdzieś cattrekkingi?[/QUOTE]

No, szkoda wielka. Myślałam o nim przy okazji dogtrekkingu :)

Posted

[quote name='Angi']Ja myślałam o tym, żeby zabrać go 27.04 na miasto, ale wątpie.. Zabiję się przez niego :evil_lol:[/QUOTE]

Hahahaha :D Ale Zgryzio super trzyma się człowieka jak jest spuszczony - duży plus :)

Posted

[quote name='__Lara']Hahahaha :D Ale Zgryzio super trzyma się człowieka jak jest spuszczony - duży plus :)[/QUOTE]
Zobaczymy co wyjdzie z tego :) Puścić na mieście go nie mogę... A szkoda :D