NAatala Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Karma jest dostępna na allegro w cenie ok 80 zł za worek 20 kg:crazyeye:. Niby to karma premium, zastanawiam się czy warto kupić na próbę. Strona producenta /www.glsdogs.com ,karma jest produkowana w Hiszpanii. Jest to karma premium dla psów ras średnich i dużych powyżej 12 miesiąca życia, które są aktywne fizyczne. Składniki: Suszone mięso z kurczaka (>20%), kukurydza, pszenica, ryż, naturalne włókna, tłuszcze zwierzęce i oleje roślinne, gluten kukurydziany, olej rybny, pulpa buraczana, L - karnityna, wyciąg z juki, Schidigera, wodorostów. Pirofosforany, węglan wapnia, chlorek potasu, siarczan cynku, selenu, sodu, miedzi. Smak-enzymy naturalnych ekstraktów dla dodatkowego smaku. Witaminy: Witamina A: 14,000 IU / kg, Witamina D3: 1500 IU / kg, Witamina E (alpha tocopherol) 80mg/kg, Witamina C (ascorbic acid) 100 mg / kg, biotin, kwasy omega 3, omega 6, kwas foliowy. Analityczny skład: Białko surowe: 26% Tłuszcz: 12% Błonnik: 4% Popiół surowy: 8,2% Wilgotność: 10% Wapń: 1,3% Fosfor: 1% Sód: 0,45% Kwas linolowy: 1,9% Co o tej karmie myślicie, może ktoś próbował? Wydaje mi sie ze nie powinna być taka najgorsza:???:, Proszę o opinie Quote
NAatala Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Zdecydowałam się jednak na zakup tej karmy.Dziś doszła, pierwsze spostrzeżenie- ładny worek :evil_lol:, karma ma specyficzny słodko-chemiczny zapach, granulki ciemne, standardowe średnie, okrągłe. Dosypałam trochę nowych granulek do misek psiaką i mój 3 letni labrador Roket wcina równo, a mix collie 1,5 Kapi kreci noskiem i staranie wybiera sobie Brita. Więcej spostrzeżeń napisze za kilka dni karmienia. Quote
NAatala Posted April 3, 2013 Author Posted April 3, 2013 Po kilku dniach karmienia mogę napisać tylko ze nie moge karmie nic zarzucić. Psy jedzą dosyć chętnie ( Roket bardzo chętnie jak wszystko :) psy wyglądają zdrowo, są wesołe, żywiołowe, włos błyszczący, kupy zwarte i regularne. Moim zdaniem karma tej jakości co Bosch i Brit. Quote
Recommended Posts