Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karma jest dostępna na allegro w cenie ok 80 zł za worek 20 kg:crazyeye:. Niby to karma premium, zastanawiam się czy warto kupić na próbę.
Strona producenta /www.glsdogs.com ,karma jest produkowana w Hiszpanii.

Jest to karma premium dla psów ras średnich i dużych powyżej 12 miesiąca życia, które są aktywne fizyczne.
Składniki: Suszone mięso z kurczaka (>20%), kukurydza, pszenica, ryż, naturalne włókna, tłuszcze zwierzęce i oleje roślinne, gluten kukurydziany, olej rybny, pulpa buraczana, L - karnityna, wyciąg z juki, Schidigera, wodorostów. Pirofosforany, węglan wapnia, chlorek potasu, siarczan cynku, selenu, sodu, miedzi. Smak-enzymy naturalnych ekstraktów dla dodatkowego smaku.
Witaminy: Witamina A: 14,000 IU / kg, Witamina D3: 1500 IU / kg, Witamina E (alpha tocopherol) 80mg/kg, Witamina C (ascorbic acid) 100 mg / kg, biotin, kwasy omega 3, omega 6, kwas foliowy.
Analityczny skład:

• Białko surowe: 26%
  • Tłuszcz: 12%
  • Błonnik: 4%
  • Popiół surowy: 8,2%
  • Wilgotność: 10%
  • Wapń: 1,3%
  • Fosfor: 1%
  • Sód: 0,45%
  • Kwas linolowy: 1,9%

Co o tej karmie myślicie, może ktoś próbował? Wydaje mi sie ze nie powinna być taka najgorsza:???:, Proszę o opinie

Posted

Zdecydowałam się jednak na zakup tej karmy.Dziś doszła, pierwsze spostrzeżenie- ładny worek :evil_lol:, karma ma specyficzny słodko-chemiczny zapach, granulki ciemne, standardowe średnie, okrągłe. Dosypałam trochę nowych granulek do misek psiaką i mój 3 letni labrador Roket wcina równo, a mix collie 1,5 Kapi kreci noskiem i staranie wybiera sobie Brita. Więcej spostrzeżeń napisze za kilka dni karmienia.

• 2 weeks later...
Posted

Po kilku dniach karmienia mogę napisać tylko ze nie moge karmie nic zarzucić. Psy jedzą dosyć chętnie ( Roket bardzo chętnie jak wszystko :) psy wyglądają zdrowo, są wesołe, żywiołowe, włos błyszczący, kupy zwarte i regularne. Moim zdaniem karma tej jakości co Bosch i Brit.