agusiazet Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Ja jako nastolatka miałam pięknego owczarka niemieckiego Apaczka, psa pięknego i mądrego, niestety odszedł tak szybko:( Teraz kocham najbardziej kundelki, co nie znaczy, że miłość do onków odeszła w niepamięć:) Quote
kolejna kobietka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 kolejna kobietka napisał(a):czy jestes na fb? jak nie, to wydarzenie chociaz odnosnie szukania domu zalozyc? u tej furciaczek jakby pojechala, to wplaty by szly na prywatne konto, czy jest to hotel? malo kto z fb chce wplacac na prywatne konta, ciezko coz uzbierac :sad: ile by kosztowal jej pobyt? a ja proponowalam pomoc na fb, ale nikt sie nie okreslil :sad: a dzisiaj widzialam, ze dziewczyny z 4dogs oglaszaja babunie na fb: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=510898018952203&set=a.182005935174748.35926.181992551842753&type=1&theater Quote
agusiazet Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 kolejna kobietka napisał(a):a ja proponowalam pomoc na fb, ale nikt sie nie okreslil :sad: a dzisiaj widzialam, ze dziewczyny z 4dogs oglaszaja babunie na fb... Jak najbardziej, proszę o wydarzenie dla suki na fb, ja mam tam konto, ale nie za bardzo wiem, co i jak. Może jakieś imię dla oneczki? Ja proponuję Lora:) Quote
kolejna kobietka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Lora slicznie :) Agusia tylko, ze dziewczyny z 4dogs pisza tak: "Grozi jej wyjazd do Wojtyszek. Jedna z 13 psów, które chcemy uratować. Jeśli pojedzie do Wojtyszek to już jej nie odnajdziemy. To stara sunia w typie onka, ma ok. 8 lat. Spokojna, z lekką nadwagą. Jeśli ktoś z Was chciałby dać jej dom tymczasowy, albo od razu zaadoptować - prosimy o kontakt: 501 588 482 , ludwa@tlen.pl" to nie wiem, czy one zrobia wszystko, zeby ja wyciagnac? i ja wyciagna? nie wiem jak to teraz by wygladalo, jak ja bym zalozyla cos od siebie.. wiem, ze wyciagaja juz jedna sunie i organizuja transport.. Quote
agusiazet Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 kolejna kobietka napisał(a):Lora slicznie :) Agusia tylko, ze dziewczyny z 4dogs pisza tak: "Grozi jej wyjazd do Wojtyszek. Jedna z 13 psów, które chcemy uratować. Jeśli pojedzie do Wojtyszek to już jej nie odnajdziemy. To stara sunia w typie onka, ma ok. 8 lat. Spokojna, z lekką nadwagą. Jeśli ktoś z Was chciałby dać jej dom tymczasowy, albo od razu zaadoptować - prosimy o kontakt: 501 588 482 , ludwa@tlen.pl" to nie wiem, czy one zrobia wszystko, zeby ja wyciagnac? i ja wyciagna? nie wiem jak to teraz by wygladalo, jak ja bym zalozyla cos od siebie.. wiem, ze wyciagaja juz jedna sunie i organizuja transport.. No tak, chyba masz rację, zrobiłby się pewnie bałagan. Ta, którą wyciągają to chyba Łapka, ma watek na dogo. Szkoda, że Toyota się nie odzywa, bo nie wiadomo, co i jak:( Quote
toyota Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Ja cały czas zaglądam, byłam w schronisku i próbowałam zidentyfikować pozostałe psiaki z tej 13, które wyjeżdżają. Wywóz 28.03. Quote
kolejna kobietka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 no wlasnie tez mi sie tak wydaje.. a dzisiaj wlasnie zobaczylam, ze zdjecie Lory udostepniaja i ze probuja ja wyciagnac,, tez bylam zaskoczona, oczywiscie pozytywnie! :) tak wyciagaja Lapke i teraz pisza o Lorze.. one chca wyciagnac ile sie da, o ile beda mialy dt... Quote
agusiazet Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Ja jestem skłonna dokładać się do opłat za Lorę, jeśli uda mi się dla niej znaleźć miejsce u Fur na przykład, ogólnie u ludzi, z którymi mam kontakt i do których mam zaufanie! Quote
kolejna kobietka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Bazarek cegiełkowy, bardzo proszę o pomoc, nawet hopsanie na bazarku jest dla nas ogromną pomocą: http://www.dogomania.pl/forum/thread...6#post20625396 :modla: Quote
agusiazet Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Zajrzałam, zalicytowałam, pieskom należy pomóc i już, a na to trzeba kasy! Quote
kolejna kobietka Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 agusiazet napisał(a):Zajrzałam, zalicytowałam, pieskom należy pomóc i już, a na to trzeba kasy! dziękuję ślicznie!!! :) Quote
toyota Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 agusiazet napisał(a):Ja jestem skłonna dokładać się do opłat za Lorę, jeśli uda mi się dla niej znaleźć miejsce u Fur na przykład, ogólnie u ludzi, z którymi mam kontakt i do których mam zaufanie! Agusiu, dziewczyny z 4Dogs próbują znaleźć dla niej bezpłatny DT wśród swoich wolontariuszy. Wówczas potrzebne będzie wsparcie na karmę i weta, ewentualnie sterylizację (Sterylkowa Skarbonka nie wspiera psów będących pod opieką stowarzyszeń i fundacji). Wszelkie pieniądze zbierane będą na konto użyczone przez Vivę i wydawane na podstawie faktur. Quote
agusiazet Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 toyota napisał(a):Agusiu, dziewczyny z 4Dogs próbują znaleźć dla niej bezpłatny DT wśród swoich wolontariuszy. Wówczas potrzebne będzie wsparcie na karmę i weta, ewentualnie sterylizację (Sterylkowa Skarbonka nie wspiera psów będących pod opieką stowarzyszeń i fundacji). Wszelkie pieniądze zbierane będą na konto użyczone przez Vivę i wydawane na podstawie faktur. Rozumiem, tylko, czy im się to uda? Quote
obiezyswiat75 Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Czy jest wątek zbiorczy psów wywożnych do Wojtyszek? Ja na FB nie umiem się poruszac :( Quote
kolejna kobietka Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 na dogo chyba nie ma, i niestety chyba wydarzenia na fb nie ma rowniez, dziewczyny z 4dogs porobily plakaty do udostepniania, na swojej stronie umieszczaja wszystkie informacje o psiakach: https://www.facebook.com/4DogSoS?ref=ts&fref=ts Quote
kolejna kobietka Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 na fb jest juz wydarzenie: https://www.facebook.com/events/447083662037811/ Quote
toyota Posted March 24, 2013 Author Posted March 24, 2013 Dzisiaj ON-eczka pojechała do DT do Warszawy. Quote
Sara2011 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 toyota napisał(a):Dzisiaj ON-eczka pojechała do DT do Warszawy. Co za szczęście :loveu:. Czy jeszcze jakies inne psiaki "nominowane" do wyjazdu do Wojtyszek pojechały razem z ON-ką ? Na FB widziałam że są 3 DT. Quote
toyota Posted March 24, 2013 Author Posted March 24, 2013 Pojechała jeszcze Łapka, mała jamnikowata suczka oraz wesoła średnia suczka. Niestety jedna średnia sunia, która miała jechać nie zmieściła się do samochodu :(. Ponadto odkryłam w izolatce bardzo skrzywdzonego i potulnego niewielkiego psiaka, który ma urwaną tylną łapkę. Też ma jechać do Wojtyszek. Na chwilę obecną zostało jeszcze 10 psów. 5 psów jest bezpiecznych w DT. Quote
agusiazet Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Super, że oneczce się udało:) Czy to są płatne DT? Co z tym biedakiem bez łapki? Gdzie jest podane konto do wpłat na pieski? Quote
toyota Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 To jest to samo konto, na które zbieramy na transport, w tytule "WOJTYSZKOWIAKI" Konto zostało użyczone przez Stowarzyszenie 4DogS oraz Vivę: 4DogS - VIVA Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Nr konta: 16 1370 1109 0000 1706 4838 7315 ul. Kawęczynska 16 lok 42a 03-772 Warszawa ON-ka na razie pojechała do płatnego hotelu, jest opcja tymczasu bezpłatnego, ale są tam koty i trzeba najpierw ją sprawdzić czy nie zrobi im krzywdy. Ona jest naprawdę ogromna jak na sukę. Na zdjęciach tego nie widać. Quote
Sara2011 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Toyota, może załóż wątek temu biednemu psiakowi bez łapki. Może ktoś się ulituje nad nim. Quote
kolejna kobietka Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Bardzo serdecznie zapraszam na bazarek, pieniadze sa zbierane na te psiaki wlasnie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/241339-Ratujemy-kilka-psich-żyć!-POMOCY!-CEGIEŁKOWY-puzzle-do-10-kwietnia?p=20625396#post20625396 Quote
Sara2011 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 toyota napisał(a):Pojechała jeszcze Łapka, mała jamnikowata suczka oraz wesoła średnia suczka. Niestety jedna średnia sunia, która miała jechać nie zmieściła się do samochodu :(. Ponadto odkryłam w izolatce bardzo skrzywdzonego i potulnego niewielkiego psiaka, który ma urwaną tylną łapkę. Też ma jechać do Wojtyszek. Na chwilę obecną zostało jeszcze 10 psów. 5 psów jest bezpiecznych w DT. Szkoda tej suni która się nie zmieściła do auta. Czy ona będzie zabrana, bo chyba DT dla niej był skoro był plan żeby ją zabrać? Czasu mało zostało do tego 28 marca ale może trzeba zacząc zbierać na kolejny transport? Quote
Recommended Posts