toyota Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 (edited) Gmina zerwała umowę z naszym schroniskiem i 15 psów zostanie wywiezionych do Wojtyszek: http://www.obrona-zwierzat.pl/wojtyszki.html ON- ka jest bardzo spokojna, stara. Ma wątek na "owczarkach". Ostatnia szansa by jej pomóc. Za chwilę przepadnie bez wieści. Transport w przyszym tygodniu. Edited June 15, 2013 by toyota Quote
agusiazet Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Ile sunia ma czasu? Może trzeba szukać hotelu i deklaracji? Może Furciaczkowa ma miejsce? Ona lubi duże psy i ma do nich rękę i serce:) Quote
Amadorka Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Śliczna,starsza sunia-Wojtyszki to dla niej wyrok. Quote
toyota Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Czasu nie ma. W przyszłym tygodniu wywóz psów. Quote
agusiazet Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Napiszę do Fur, ona też jest z kujawsko - pomorskiego, może a nuż znajdzie miejsce dla suki. Quote
agusiazet Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Toyota, zmień tytuł na bardziej dramatyczny i napisz o pomoc do Owczarkowej Skarpety. Kasa na razie najważniejsza, choć na miesiąc! Do Fur pies musi jechać zaszczepiony, odrobaczony - sunia to ma? Quote
toyota Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Ma szczepienia i odrobaczenie, ale odrobaczenie trzeba koniecznie powtórzyć i odpchlenie też. Quote
agusiazet Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 A w jakim mniej więcej jest wieku? I czemu jest taka gruba? Nie jest przypadkiem w ciąży? Quote
toyota Posted March 19, 2013 Author Posted March 19, 2013 Jest gruba, bo siedzi długo i nie ma ruchu. U nas nie ma spacerów. Psy są izolowane od suk. Jesli chodzi o karmienie, to na to nie można w tym schronisku narzekać. Ma co najmniej 10 lat. Quote
agusiazet Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Nie mam wiadomości od Fur, ale dzisiaj po pracy zadzwonię. Powiem szczerze liczę, że się zgodzi, a ja będę się wtedy martwić o kasę. Nieodpowiedzialne podejście, wiem, ale cóż czasami wyjścia nie ma, chyba że Fur się nie zgodzi. Może ktoś zechce się ew. finansowo dołożyć? Quote
agusiazet Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Zadzwoniłam, być może będzie miejsce, ale sprawa wyklaruje się w najbliższą niedzielę. Kiedy ten wywóz będzie dokładnie? Quote
kolejna kobietka Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 czy jestes na fb? jak nie, to wydarzenie chociaz odnosnie szukania domu zalozyc? u tej furciaczek jakby pojechala, to wplaty by szly na prywatne konto, czy jest to hotel? malo kto z fb chce wplacac na prywatne konta, ciezko coz uzbierac :sad: ile by kosztowal jej pobyt? Quote
toyota Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 W przyszym tygodniu, najprawdopodobnej w czwartek. Psy mają zapłacony pobyt tylko do końca marca. Wywóz organizuje gmina, nie schron, więc tak dokładnie to nie wiadomo kiedy podstawione zostaną samochody. Quote
agusiazet Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Mam nadzieję, ze uda się ją zabrać do Fur, a jeśli nie to może nam kogoś polecić, ale z okolic Warszawy. Może zatem można wstępnie sunię zarezerwować? W niektórych schronach jest taki obyczaj. Quote
toyota Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 U nas nie ma problemu z rezerwacją, ale w tym przypadku gmina zrywa umowę i nie ma takiej możliwości. Gmina podstawia auta i psy jadą 300 km do innego schronu. Nie ma mowy o rezerwacji, bo nie ma już w następnym miesiącu (kwietniu) kto zapłacić za pobyt tego psa w tym schronisku (500 zł), a właściciel nie będzie go trzymał na swój koszt. Gmina podpisała umowę z Wojtyszkami ze względu na bardzo niską stawkę. Do Warszawy organizujemy pieniądze na transport w niedzielę dla Łapki. Quote
agusiazet Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 To, gdzie suka dokładnie jest? W kujawsko-pomorskim? Quote
agusiazet Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Toyota, czy mogłabym dostać Twój numer telefonu? Quote
Dulska Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Jestem, prawie jak żywa. Deklarowałam pomoc dla Małej Mi. Mogę ją przenieść na tę biedulkę, na pewno do wysokości 50 zł miesięcznie a jak wpadnie jakiś dodatkowy grosz, to dodam. Quote
agusiazet Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Dulska napisał(a):Jestem, prawie jak żywa. Deklarowałam pomoc dla Małej Mi. Mogę ją przenieść na tę biedulkę, na pewno do wysokości 50 zł miesięcznie a jak wpadnie jakiś dodatkowy grosz, to dodam. Prawie żywa, ale za to jaka hojna, dzięki serdeczne. Quote
Dulska Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Bo ja całe życie marzyłam o ON-ku. Miło mi będzie mieć chociaż udział w jednym Quote
Recommended Posts